Οι υπερβολές δεν μας εξυπηρετούν

Πολλά τα προβλήματα που μας κληροδότησε ο σεισμός. Προβλήματα των οποίων η λύση σε άλλη περίπτωση ήρθε  γρήγορα και σε άλλη αργεί υπερβολικά.

Γρήγορα τακτοποιήθηκαν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα ή σε φιλικά σπίτια όσοι σεισμοπαθείς δεν είχαν ιδιόκτητο σπίτι στα Βατερά. Γρήγορα τακτοποιήθηκε και το θέμα της σίτισης όλων αυτών.

Η τακτοποίηση όλων είχε εκ των προτέρων γνωστή ημερομηνία λήξης. Και αυτή την ημερομηνία λήξης δεν έλαβαν υπόψη τους οι αρμόδιοι. Όπως δεν έλαβαν υπόψη τους και τις ανάγκες για αποθηκευτικούς χώρους .{Σήμερα γνωστός μου με παρακαλούσε να μου δώσει μια ολοκαίνουργια χειροποίητη ντουλάπα γιατί δεν είχε που να τη θέσει και φυσικά αρνήθηκα την προσφορά του γιατί ούτε εγώ έχω που να τη βάλω}

Δημιουργήθηκαν για το λόγο αυτό προβλήματα στην εξεύρεση στέγης μετά την 30η Ιουνίου σε μερικούς σεισμοπαθείς. Δεν θα δημιουργούνταν αν είχε δοθεί το επίδομα ενοικίου (και γινόταν η ενοικίαση σπιτιών απρόσκοπτα) και αν είχαν τοποθετηθεί κάποια κοντέινερ για να φιλοξενήσουν όσους δεν έβρισκαν σπίτι (και ήταν σίγουρο ότι αυτό  θα συνέβαινε).

Και έτσι δόθηκε αφορμή σε όσους επιζητούν να εντυπωσιάσουν να αρχίσουν τις υπερβολές.

Άρχισαν με το ότι οι ενοικιαστές ζητούν υπέρογκα ποσά και εκβιάζουν. Εμείς δεν θα ισχυριστούμε ότι αυτό δεν συνέβη σε καμιά περίπτωση γιατί δεν το ξέρουμε. Ξέρουμε όμως ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις τα ενοικιαζόμενα σπίτια (και με βάση την εξαγγελία ότι το επίδομα ενοικίου θα δοθεί αναδρομικά από την πρώτη μέρα και θα είναι το ελάχιστο 300€) δόθηκαν με λογικές τιμές. Επικράτησε όμως η δυσφημηστική για τον τόπο μας (μερικοί μάλιστα βάλθηκαν να στοχοποιουν ολόκληρα χωριά) είδηση ότι εδώ επικρατεί η εκμετάλλευση και όχι η αλληλεγγύη. Και αυτό είναι ψέμα!

Αφού αυτό καταλόγιασε λίγο βρήκαν νέα υπερβολή για εντυπωσιασμό: Διακόσια άτομα που οι ξενοδόχοι έβγαλαν απ’ τα ξενοδοχεία έμειναν άστεγοι στους δρόμους!!! Έβγαλαν μάλιστα και φωτογραφίες ως πειστήρια! Ναι, διακόσια (και περισσότερα) άτομα  έφυγαν από τα ξενοδοχεία. Ναι, υπήρξαν οικογένειες που έμειναν άστεγες {Σήμερα μου εξομολογήθηκε κάποιος ότι η οικογένειά του (με δυο μικρά παιδιά) κοιμούνται στην αμμουδιά των Βατερών} Ναι, και ένας άστεγος μόνο να υπάρχει είναι τεράστιο πρόβλημα. Αλλά άλλο ένας ή δέκα και άλλο 200!

Και όσοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί θέλουν να βοηθήσουν την υπόθεσή μας μπορούν να προβάλουν τα άλυτα προβλήματά μας και να πιέζουν για την έγκαιρη αντιμετώπισή τους. Να πιέζουν γιατί η Πολιτεία αδρανεί και ο φόβος όλων μας είναι ότι δεν ενδιαφέρεται για μας και μας έχει ξεγραμμένους. Ο φόβος όλων μας είναι ότι από το φθινόπωρο θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα τεράστια, έτσι ώστε τα σημερινά να φαίνονται λεπτομέρειες. Με τις υπερβολές που άλλοι προβάλουν και άλλοι υιοθετούν αφενός χάνουν την αξιοπιστία τους και αφετέρου εμάς δεν μας βοηθούν. Το αντίθετο μάλιστα!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Οι υπερβολές δεν μας εξυπηρετούν

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Πρεπει να διασωσουμε τον Αγιο Κωνσταντινο εχει εγκαταληφθει ολοσχερως μερα με την μερα γινετε ολο και πιο θλιβερος ειδικα οταν δεν αναβει το καντηλι του.Πρεπει ο Συλλογος τωρα που ειναι καλοκαιρι να μαζεψουμε τις εικονες και ολο τον αγιο και να τα βαλουμε μεσα στο Ιατρειο και με την αναστυλωση του οποτε γινει να τα ξαναβαλουμε ειναι κριμα οπως ειμαστε ολοι αλλα ο Αγιος ειναι αυτος που τοσα χρονια εχουμε μνημες παιδικες.Ευχαριστω ας μεταφερθει το αιτημα μου στο Συλλογο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.