Καταστροφή!

Καταστροφή για το χωριό μας!!! Ιδιαίτερα το κεντρικό και δυτικό κομμάτι του έχει υποστεί φοβερές καταστροφές σε πολύ μεγάλο βαθμό. Στο Λαγκάδι, στο Παγώνι και στο Ακλησίδι τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα.

Δυστυχώς έχουμε και ένα θύμα, την Ελένη Βαληλή, σύζυγο του Γιώργου. Είναι ευτύχημα που για διάφορους λόγους δεν είχαμε άλλα θύματα ή πολλούς τραυματίες (ένας στο Νοσοκομείο και λίγα μικροτραύματα).

Φωτογραφίες θα είδατε στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο πολλές. Πάρα πολλά σπίτια γκρεμισμένα (και το δικό μας), οι δρόμοι αδιάβατοι από τα μπάζα. Το σχολείο κατεστραμμένο, ο άγιος Κων/νος με πολλές ρωγμές και το πάνω μέρος του μικρού καμπαναριού έτοιμο να πέσει. Οι κίνδυνοι μέσα στο χωριό από τους μισογκρεμισμένους τοίχους είναι πολύ μεγάλοι. Στην εκκλησία της Ζωοοδόχου Πηγής από μακριά φαίνεται ένα κομμάτι του ανατολικού τοίχου να έχει πέσει.

Ήρθαν πολλοί για να βοηθήσουν. Κύριο μέλημα η ανάσυρση της αγνοούμενης η οποία διήρκεσε πολλές ώρες  με δυσάρεστα αποτελέσματα. Κάποια μηχανήματα καθάρισαν λίγο τον κεντρικό δρόμο παραμερίζοντας τα μπάζα. Σε κάποια σημεία τα μπάζα έφταναν και στο 1,5 μέτρο.

‘Ηρθαν πολλές οργανώσεις. Ήρθαν και πολλοί αρμόδιοι. Από τον υπουργό Τόσκα, την Περιφερειάρχη, το Δήμαρχο και πολλούς άλλους. Θετική η παρουσία τους αλλά όλοι αναρρωτιούνται τί θα γίνει από δω και πέρα. Για το βράδυ δόθηκε η λύση σε όσους δεν είχαν που να μείνουν να μεταφερθούν σε σκηνές στο γήπεδο Πολιχνίτου. Λύση καθόλου καλή αλλά οι ειδικοί λένε αναγκαία. Ίσως αν περάσουν μια δυο μέρες θα πρέπει οι άστεγοι να μεταφερθούν στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα των Βατερών. Ο ηγούμενος της Μονής Δαμανδρίου προσφέρθηκε να φιλοξενήσει κάποια άτομα στα κελιά του μοναστηριού.

Το βράδυ το χωριό θα εκκενωθεί εντελώς από όλους τους κατοίκους ενώ δεν υπάρχει ρεύμα και νερό. Νερά και χυμούς έφερε στο χωριό ο διάκονος του Μητροπολίτη και εθελοντής πυροσβέστης.

Τα καφενεία στο χωριό υπέστησαν μεγάλες καταστροφές. Ο Πλάτανος ερήμωσε!

Όλοι οι κάτοικοι του χωριού αναρρωτιούνται πως θα γίνει πάλι ζωντανό και κατοικίσιμο το χωριό μας.

Ας ελπίσουμε να μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα και ας σταθεί η πολιτεία αρωγός.

Χαιρόμαστε πάρα πολύ που είμαστε υγιείς, στεναχωριόμαστε -αναλογικά- πολύ λίγο για τις τεράστιες ζημιές που υποστήκαμε και ελπίζουμε το χωριό μας πάλι να ζήσει.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

16 απαντήσεις στο Καταστροφή!

  1. Ο/Η RENE λέει:

    so so sorry to read all this… we are thinking of you all… vrisa will never be the same…

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Κουράγιο και δύναμη να έχετε.
    Εύχομαι να ξανασταθείτε στα πόδια σας πολύ γρήγορα και εμείς να ξαναέρθουμε σαν επισκέπτες στον όμορφο τόπο σας.
    Η σκέψη μας είναι κοντά σας,

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια της άτυχης κοπέλας.Δεν υπάρχουν λόγια από αυτή την καταστροφή.

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια της Ελένης.Δεν υπάρχουν λόγια για αυτή την καταστροφή.

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Παναγιωτη οι πληροφοριες σου πολλες καλες για μας που ειμαστε μακρια

  6. Ο/Η Στελλα λέει:

    Τι έγινε ακριβώς ;

  7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Κουράγιο και δύναμη σε όλους εσάς Κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια της Ελένης
    Είναι συγλονιστικό

  8. Ο/Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΝΔΡΟΝΗ λέει:

    Κουράγιο και δύναμη σας ευχόμαστε. Η καρδιά μας και η αγάπη μας να σας συντροφευει αυτές τις δύσκολες ώρες αλλά και τις επόμενες στη μακρά πορεία της αποκατάστασης. Ευχόμαστε η πολιτεία να σταθεί στο ύψος της περίστασης. Είναι η στιγμή που ολοι πρέπει να δείξετε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη που σίγουρα υπάρχει στις καρδιές των Βρισαγωτών. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου για τον τόσο άδικο χαμό της Ελένης!!

  9. Ο/Η Κώστας Γαβριήλ λέει:

    Κουράγιο και δύναμη σε όλους εσάς Κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια της Ελένης
    Είναι συγλονιστικό

  10. Ο/Η Γιάννης Χελιώτης λέει:

    Καλή δύναμη για να ξαναστήσετε το όμορφο χωριό σας, το χωριό της καρδιάς μου, και να πάρει πάλι ζωή ο πλάτανος!!

  11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Καλή δύναμη και είμαι σίγουρος ότι θα ξαναστήσετε το όμορφο χωριό σας.
    Θα το κάνετε πιο όμορφο απο πριν, όως ακριβώς αξίζει σε ένα υπέροχο νησί με υπέροχους ανθρώπους.

  12. Το χωριό, όπως και παλαιότερα μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1845, θα σταθεί και πάλι στα πόδια του, πιο μάχιμο, πιο ικανό όσο ποτέ. Πρέπει όλοι εμείς να σκύψουμε πάνω του με αγάπη και ιδιαίτερη προσπάθεια για να το πετύχει γρήγορα. Με το ίδιο όμως σθένος και προσοχή να μεριμνήσουμε, έτσι ώστε τώρα, να “οχυρωθεί” πραγματικά αποφεύγοντας αμέλειες ή παραβλέψεις… Για να συνεχίσει να κοσμεί η ανθρώπινη παρουσία και διαδρομή, η οποία έχει αφήσει τα χνάρια της εδώ και χιλιάδες χρόνια, αυτό το κομμάτι του νησιού μας.

  13. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μεγάλη η λύπη μου για οτι σας συμβαίνει ,ο Θεός να σας δίνει δύναμη και κουράγιο

  14. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    καλό θα είναι και οι ξενοδόχες στα Βατερά να ευαισθητοποιηθούν και να φιλοξενήσουν τον κόσμο αντί να μένει στο γήπεδο του Πολυχνίτου. Εκτός αν κοιτούν την τσέπη τους και ελπίζουν σε τουρισμό.

  15. Ο/Η Γεώργιος Μπ λέει:

    Κουράγιο και δύναμη σας εύχομαι. Ο Θεός ας αναπαύσει τι ψυχή της γυναικούλας που έφυγε στα χαλάσματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.