Για το νεκροταφείο

Ένα ακόμα θέμα που συζητήθηκε με το Δήμαρχο και δεν αναφέρθηκε στην προηγούμενη ανάρτησή μας είναι το θέμα του νεκροταφείου. Ο Δήμαρχος έδωσε μια ασαφή υπόσχεση και εξαιτίας του επείγοντος του θέματος το τοπικό συμβούλιο αποφάσισε να αντιμετωπίσει το ίδιο το πρόβλημα.

Για να γίνει αντιληπτό το επείγον του θέματος να αναφέρουμε ότι τώρα όταν επίκειται ταφή ψάχνουν να βρουν συγγενείς κάποιου νεκρού για να πραγματοποιήσουν αντίστοιχη εκταφή. Δηλαδή με απλά λόγια “βγες εσύ να μπω εγώ” Και καλά να θέλει ή να μπορεί να βγεί, αν δεν θέλει (οι συγγενείς με διάφορα επιχειρήματα) ή δε μπορεί (δεν έχει ολοκληρωθεί η αποσύνθεση) τί γίνεται;

Μια σκέψη που μελετάται από το τοπικό συμβούλιο είναι να γίνει μικρή επέκταση του χώρου μπροστά από την είσοδο (μέχρι την αρχή της εκκλησίας) με παράλληλη μεταφορά του μανδρότοιχου και της καγκελόπορτας.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

4 απαντήσεις στο Για το νεκροταφείο

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Για τους οικογενειακούς τάφους που φυτρώνουν συνέχεια υπάρχει χωρος???????

    • Ο/Η ΑΝΩΝΥΜΟΣ Β λέει:

      Πράγματι κάτι πρέπει να γίνει για τους οικογενειακούς τάφους, ας μεταφερθούν. Όσο για το θέμα της μεταφοράς της καγκελόπορτας, η ιδέα μοιάζει δύσκολη. Χαλάει και το τοπίο.

      • Ο/Η ΑΝΩΝΥΜΟΣ λέει:

        Το χωριό με 2000 κατοίκους είχε το ίδιο νεκροταφείο. Τώρα που δεν επαρκεί με 700, δεν φταίει κανείς?

        • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

          Οι φιέστες για τη διατήρηση του εθίμου της Τσικνοπέμπτης είναι καλές, αλλά ας μην τηρούμε “σιγή ιχθύος” για τα ουσιώδη, όπως είναι ο χωματόδρομος προς Αγ. Φωκά, το γεφύρι και η υποβάθμηση του τοπίου, όπως αναφέρει και ο συντοπίτης μας. Για την προώθηση του τουρισμού χρειάζονται προσπάθειες και έργα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.