Για το κλάδεμα των αλμυρικιών

Το τοπικό συμβούλιο -το “κολοβό”,  αφού το τρίτο μέλος του δεν έχει ορκιστεί ακόμα- ανέλαβε μια υπερπροσπάθεια: Να κλαδευτούν τα αλμυρίκια της παραλίας από εθελοντές! Σε όλο το μήκος της παραλίας τα αλμυρίκια είναι εκατοντάδες και είχαν πολλά χρόνια να κλαδευτούν. Με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες των δήμων θα ήταν ουτοπία να περιμένει κανείς να γίνει η δουλειά αυτή από το Δήμο.

Και οι εθελοντές ανταποκρίθηκαν άμεσα και αξιοζήλευτα. Πενήντα ονόματα μέτρησα στο ευχαριστήριο του τοπικού συμβουλίου (πέρα απ’ τον ίδιο τον Πρόεδρο και τον Αποστόλη) και πιστεύω ότι θα ήταν ακόμα περισσότεροι αν δεν είχε παροπλίσει αρκετούς η εποχιακή γρίπη. Αυτή η μαζική ανταπόκριση στο κάλεσμα του τοπικού συμβουλίου είναι ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία απ’ το ίδιο το έργο που επιτελέστηκε.

Ολόκληρο όμως το έργο του κλαδέματος είναι τεράστιο (δεν είναι μόνο η κοπή των κλαδιών αλλά προπαντός το μάζεμα και η απομάκρυνση του τεράστιου όγκου τους) και θα πρέπει να μη “βαριοφορτώνουμε το γάιδαρο” για να μην πέσει. Ίσως θα πρέπει το έργο αυτό να κατανέμεται σε δυο χρονιές.

Δυστυχώς όμως σε κάθε προσπάθεια υπάρχουν και παραφωνίες. Και τέτοιες παραφωνίες σχολιάστηκαν στο καφενείο για την ασύμμετρη συμμετοχή στην προσπάθεια (από μηδενική έως ελάχιστη) σε σχέση με τα προσδοκώμενα οφέλη κάποιων απ’ την περιποίηση και αναβάθμιση της παραλίας.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.