Για το μουσείο του χωριού μας

Το Μουσείο του χωριού μας κλείνει στις 31 Δεκεμβρίου! Είναι φανερό πως αυτό προκύπτει απ’ την επιστολή του κ. Θεοδώρου που δημοσιεύσαμε σ’ αυτή τη σελίδα πριν μια βδομάδα περίπου.

Περιμέναμε να δούμε στον τοπικό τύπο κάποια πληροφορία για ενέργειες στις οποίες προβαίνουν οι αιρετοί του τόπου μας για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο αυτό. Τίποτα! Περιμέναμε να δούμε τους φορείς της περιοχής μας -με πρώτους τους “Φίλους του Κέντρου Έρευνας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Βρίσας” – να ενώνουν τις φωνές τους προς κάθε κατεύθυνση μήπως και συγκινηθούν κάποιοι. Τίποτα! Μόνο ο Σύλλογος της Αθήνας μαθαίνουμε ότι προέβει σε κάποια κινητοποίηση. (μακάρι να υπάρχουν και άλλες κινήσεις που ακόμα δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας)

Έχει μείνει ένας μήνας. Μήπως οι τοπικοί, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της περιοχής μας θα πρέπει έστω και στο παρά πέντε κάτι να κάνουν; Μήπως θα πρέπει να αναζητηθούν και άλλοι φορείς για τη λειτουργία του; Μήπως θα μπορέσει να παίξει κάποιο ρόλο ο εθελοντισμός; Μήπως θα πρέπει να “σπάσουν αυγά”;

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

9 απαντήσεις στο Για το μουσείο του χωριού μας

  1. Ο/Η Κώστας Κωστάκης λέει:

    Και βέβαια δε υπάρχει καμιά πληροφόρηση σε εμάς σχετικά με το θέμα της διαθεσιμότητας που αφορά αρκετούς συναδέλφους μου επίσης… Απλά ο κύριος Θεοδώρου πετά το μπαλάκι στη περιφέρεια και στο ΕΚΠΑ

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Αυτοί όμως που του( Θεοδώρου) έδωσαν το έναυσμα να επικαλείται την νησιωτικότητα και την εξαίρεση του κ. Κωστάκη ,ήταν οι ίδιοι οι κ.κ. Καλογήρου και Βαλσαμίδης οι οποίοι και μετεκλογικά καλλιέργησαν αυτή την προσδοκία τόσο σε μας και τον κ. Κωστάκη ,όσο και στον κ. Θεοδώρου.
    Πάντως οι παραπάνω έχουν τα χτένια και μπορούν αν πραγματικά θέλουν να δώσουν λύση προς την κατεύθυνση αυτή αφού κυβέρνηση και περιφέρεια είναι στα χέρια τους.

  3. Ο/Η ΑΝΩΝΥΜΟΣ λέει:

    ΝΑΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΗ ΕΝΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ [ ε,,,, μη το παραχεζουμε ηπαμε …. κουματ ,, κουματ ]

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Αν τα πανεπιστήμια είναι επιχ/σεις με στόχο το κέρδος ( η τουλάχιστον όχι τις ζημιές ) και εάν αυτός ο τεράστιος πλούτος που υπάρχει στον τόπο μας ανήκει σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο …….. τότε ας κοστολογίσουν τα έξοδα και ας προκυρήξουν διαγωνισμό για την μίσθωση και λειτουργία αυτού από ιδιώτη ( όπως γίνετε και με τα Ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου και πολλά άλλα δημόσια πλούτη σε αυτή τη χώρα ) .
    Πάντως σε καμία περίπτωση κανένα “πανεπιστήμιο” , κανένας “Θεοδώρου” και κανένας άλλος “παράγοντας” δεν έχει το δικαίωμα να κλείσει ένα τέτοιας σπουδαιότητας μουσείο που ήδη είναι καταχωρημένο στούς παγκόσμιους χάρτες με χρόνο και ώρες λειτουργίας.
    Επίσης ας κοιτάξουν (όπως πολύ σωστά προαναφέρθηκε ) οι Κύριοι από την περιοχή μας που είναι στην Περιφέρεια , όχι μόνο να ασχοληθούν σοβαρά με την άψογη και απρόσκοπτη λειτουργία του μουσείου αλλά και για την ΑΜΜΕΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ , ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΒΡΙΣΑΣ.
    Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί και δεν προκειται πλέον να ανεχτούμε τον εμπαιγμό ΚΑΝΕΝΟΣ.

  5. Ο/Η ΤΣΕΛΕΠΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

    ΚΑΠΟΤΕ…. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΠΕΤΥΧΑΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ, ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΡΧΟΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΙΣΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΡΑΤΣΑ ΜΑΣ…. ΤΙ ΝΑ ΠΩ.

    ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΩΝ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕ ΤΑ ΒΑΤΕΡΑ ΜΑΣ, ΟΙ ΒΡΥΣΑΓΩΤΕΣ ΤΟΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΛΙΧΝΙΑΤΕΣ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΑΣΚΗΣΗ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ». ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.

    ΜΕΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ…… ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΜΙΑ 5 – 6 ΠΟΛΙΧΝΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΕΠΙΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ, ΞΕΠΛΗΡΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ. ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ
    5 – 6 Ο Α/ΑΣΔΕΝ ΕΙΠΕ «ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΜΟΥ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;;;»
    ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΛΛΑΞΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΠΑΨΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΞΑΝΑ ΓΕΜΙΣΕ, ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.
    ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΤΟ ΜΑΓΝΑΔΟ, ΠΑΡΑΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΤΕΡΑ, ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΗΣΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΔΙΩΞΑΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΠΙ 15 ΜΕΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΚΛΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ!!!
    ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΠΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΣΚΑΣΤΑ ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΩΝ ΒΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ……
    (ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΣΕ ΕΣΑΣ).
    ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΞΑΝΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ – ΟΧΙ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ – ΠΑΝΤΩΣ. ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΤΙ «ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ», ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΧΝΙΑΤΕΣ. ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ Ξ Α Ν Α ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΛΩΜΑΡΙ – ΒΑΤΕΡΑ, ΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΥΣΑΓΩΤΕΣ ΤΩΡΑ.

    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΒΡΥΣΑΣ ΟΜΩΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΛΟΙΠΩΝ. ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ!!!! ΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΛΟΙΠΩΝ !!!! ΕΑΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ, ΕΙΠΕ «ΔΕΝ ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΜΕ ΕΜΕΙΣ». ΕΓΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ «ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ, ΝΑ ΜΕ ΒΡΕΙ» ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΟΣ. ΑΡΚΕΣΤΗΚΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΔΑΝΕΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΑΤΕΡΩΝ.

    ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ «ΠΟΛΕΜΟ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΒΑΤΕΡΙΑΝΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΝΥΦΙΔΑ ΚΑΙ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΝΥΦΙΔΙΩΤΗΣ ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΒΑΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ.
    Ε Σ Ε Ι Σ Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Τ Ε ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ.

  6. Ο/Η Κώστας Κωστάκης λέει:

    Πραγματικά φίλε Αντώνη έχεις δίκιο..Όταν άρχισε η περιπέτεια με το Μουσείο,άκουγα πολλά γενικά για τη δράση και τις λύσεις γύρω απ αυτό το θέμα.Τώρα οι φωνές και το ενδιαφέρων σταμάτησε μου φαίνεται να υπάρχει..

  7. Ο/Η ΤΣΕΛΕΠΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

    ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ, ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ….. ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΜΙΖΕΡΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ. ΚΑΘΙΣΤΕ ΑΝΑΠΑΥΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΣΑΣ, ΒΓΕΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΦΕΝΕΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΣΑΣ.

    ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΞΑΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΚΛΠ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΙΟΣ.

  8. Ο/Η ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΦΑΛΟΥΚΟΣ λέει:

    ΕΓΩ ΠΑΝΤΟΣ ΦΙΛΕ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    μηπωσ το ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ???

    ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΤΟ

    ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΤΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΒΑΣΗ –

    ΥΠΝΟΣ ΒΑΘΥΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.