Κλοπών συνέχεια!

Ακόμα μια περίπτωση κλοπής γνωστοποιήθηκε σήμερα. Συγκεκριμένα άγνωστος αφαίρεσε ένα κιονόκρανο αιολοκού ρυθμού  και άλλες γωνιόπετρες που για να κατέβουν με ασφάλεια απ’ τον τρίτο όροφο του σπιτιού και να μην πέσουν σε κανένα κεφάλι περαστικού στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση.

Πέρα απ’ την κλοπή (κανένας αρμόδιος δεν συγκινείται!) τίθεται σύμφωνα με όσα έγραψε ο κ. Τεντόμας ακόμα ένα πρόβλημα. Το Σ.Α. θα απαιτεί να μπούν τα υλικά αυτά κατά την ανακατασκευή και δεν θα εγκρίνουν τα σχέδια σε αντίθετη περίπτωση. Που θα τα βρει ο ιδιοκτήτης;

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Η Επιτροπή σίτισης ενημερώνει

Το πρόγραμμα σίτισης το οποίο υλοποιείται στο χωριό μας μπαίνει στο δέκατο δεκαπενθήμερο.

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου δεκαπενθήμερου δυστυχώς δεν άρχισε η εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος σίτισης με τη διανομή των καρτών, όπως είχαμε ενημερώσει, επειδή προέκυψαν κάποια μικροπροβλήματα στην εκτύπωση των καρτών από την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο. Επαναλαμβάνουμε ότι  η παρούσα  επιτροπή σίτισης δεν έχει καμιά σχέση με την υλοποίηση (και την επιλογή των δικαιούχων) του νέου προγράμματος. Η καθυστέρηση αυτή μας υποχρεώνει να συμπεριλάβουμε στους δικαιούχους του προγράμματος που υλοποιεί η Επιτροπή και άτομα στα οποία …κάποια στιγμή θα δοθούν οι κάρτες.

Η επιτροπή σίτισης (Ε.Σ.) διευκρινίζει ότι:

  1. Στην κατηγορία των δικαιούχων κρεατικών-τυροκομικών δεν περιλαμβάνονται συνταξιούχοι (εκτός αν υπάρχει στην οικογένεια άτομο με πρόβλημα υγείας) αλλά άνεργοι ή σχεδόν άνεργοι.
  2. Στην κατηγορία των δικαιούχων μερίδων έτοιμου φαγητού περιλαμβάνονται συνταξιούχοι ή άτομα με προβλήματα υγείας που δεν είναι ικανά να ετοιμάσουν από μόνα τους ένα καλό φαγητό. Στην κατηγορία αυτή με δεδομένο ότι έχει αυξηθεί το διαθέσιμο ποσό της Επιτροπής εφαρμόστηκαν με ελαστικότητα οι όροι ώστε να περιληφθούν περισσότερα άτομα. Για παράδειγμα περιλήφθηκαν και ηλικιωμένοι μόνιμοι κάτοικοι Βατερών που δεν ταλαιπωρήθηκαν από το σεισμό.

Η Ε.Σ. προέβη σε μερική αναδιάρθρωση των δικαιούχων. Έτσι κατά την περίοδο από 22 Νοεμβρίου  ως 5 Δεκεμβρίου θα προσφέρονται μερίδες καλού φαγητού κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή στους :

Αναγνώστου Ολυμπία
Βαληλής Γιώργος
Βερβάτη Βασιλεία
Διαμαντή Μηλιά
Καραισκου αδέλφια
Κοντός Παράσχος
Κουλαρά Ελένη
Κούτσικου Αθανασία
Κρικλάνη Διαμάντω
Κωστάκης Δημήτρης
Λινάρδος Σπύρος
Λινάρδου Σωτηρία
Μανώλας Μανώλης
Παππά Χριστίνα
Πονηρού Ελένη
Πορτογλή Μυρσίνη
Σιγιώργη Μυρσίνη Παν
Χατζημαλιάκα Μέλπω

Τσιτσάνου Μαρία

Οι μερίδες φαγητού θα παρασκευάζονται στο κατάστημα Προκοπίου

Επίσης θα προσφερθούν ποσότητες φέτας (από 0 ως 2 κιλά ανά οικογένεια), μοσχαρίσιου κρέατος (από  1 ως 2,5 κιλά), κιμά (από 0,5 ως 2 κιλά) και κοτόπουλου (από 1 ως 4 κιλά) στους:

Shacra Socrat
Βάσσος Γεώργιος
Γεωργάκας Παναγιώτης
Δεσποτέλλης Γεωργιος
Διαμαντής Γιάν. Π &Μαρίας
Δοϊτσίδη Βαρβάρα
Θαλασέλλη Γεωργία
Καλαγάνη Ευστρατία
Κουτσουραδής Χρήστος
Κρικλάνης Στρατής
Λαμπρινίδης Λέσβος
Σαββαδέλλη Μεταξία
Σαββαδέλλης Εμμανουήλ

Σημείωση:

Η Ε.Σ. καλεί τα άτομα που παίρνουν τις μερίδες έτοιμου φαγητού ή συγγενικά τους πρόσωπα να την ενημερώνουν για την ποιότητα και την ποσότητα των φαγητών καθώς και για το αν τηρείται το μενού το οποίο έχει συμφωνηθεί με τα καταστήματα που αναλαμβάνουν την ετοιμασία του φαγητού να περιλαμβάνει μια μέρα κρέας, μια μέρα κοτόπουλο και μια μέρα κιμά.

Η Ε.Σ. ευχαριστεί όλους όσους επώνυμα κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τη δικαιότερη λειτουργία του προγράμματος είτε αυτές αφορούσαν συγγενικά τους πρόσωπα είτε ξένα.

Επίσης η επιτροπή καλεί κάθε έναν που θεωρεί ότι η λειτουργία της δεν είναι σωστή αφενός να καταθέσει επώνυμα τις παρατηρήσεις του και αφετέρου να βοηθήσει στη βελτίωση της λειτουργίας της συμμετέχοντας σ’ αυτήν.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | 3 Σχόλια

Μας ήρθε γιατρός …ξυπόλητος!

Αφού πέρασε όλο το καλοκαίρι χωρίς να δούμε γιατρό στο κοντέινερ, εδώ και ένα μήνα περίπου μάθαμε ότι ήρθε στρατιώτης γιατρός για το ιατρείο Βρίσας-Βατερών.

Που είναι ο γιατρός; Θα εκπαιδευτεί λίγες μέρες στο Κ.Υ. Πολιχνίτου.

Πέρασαν οι λίγες μέρες. Που είναι ο γιατρός; Εκπαιδεύεται στο Κ.Υ. περιμένοντας τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης που θα τον επιτρέπει να συνταγογραφεί.

Και ήρθε ο γιατρός σήμερα. Αλλά τον έστειλαν τον άνθρωπο …ξυπόλυτο στ’ αγκάθια! Ήρθε, αλλά στο κοντέινερ δεν υπάρχει τηλεφωνική σύνδεση και ίντερνετ με αποτέλεσμα να μη μπορεί να συνταγογραφεί.

Ένα ευγενέστατο νεαρό παιδί μας είπε: γράφω πρόχειρα τις συνταγές, τις παίρνω στο Κ.Υ., τις περνάω στο σύστημα, τις τυπώνω και θα τις φέρω την επόμενη φορά που θα έρθω. (Έρχεται κάθε Δευτέρα-Τετάρτη και Παρασκευή).

Για να αποκατασταθεί η τηλεφωνική σύνδεση πρέπει να υποβάλλει αίτηση στον ΟΤΕ η ΔΥΠΕ Πειραιά στην οποία υπάγεται το ιατρείο.

Και αναρρωτιέται ο καθένας: Καλά ένα μήνα που εκπαιδεύονταν στο Κ.Υ. δεν μπορούσαν οι όποιοι αρμόδιοι να τακτοποιήσουν το θέμα;

Ελλάδα (της ντροπής) ποτέ δεν θα πεθάνεις!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Διακοπή ηλεκτροδότησης στη Βρίσα

Αύριο Πέμπτη από 9.00 το πρωί ως τις 3.00 το μεσημέρι θα γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης στη Βρίσα.

Σήμερα όμως η ΔΕΗ μας την έφερε. Χωρίς να ενημερώσει διέκοψε την ηλεκτροδότηση στα Βατερά από τις 9.00 μέχρι τις 2.30.  Είδες η ΔΕΗ!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Ήρθε καπάκι η φωτιά!

Ακόμα ένα σπίτι του χωριού έγινε στάχτη!

Ένα σπίτι του χωριού μας, ανατολικά του σχολείου, που είχε χαρακτηριστεί κίτρινο, αιφνίδια λαμπάδιασε και αποτεφρώθηκε.

Ως αιτία πιθανολογείται κάποιο βραχυκύκλωμα. Ευτυχώς η ιδιοκτήτρια με την υπερήλικα μητέρα της έμεναν στο «πάλαι ποτέ εξοχικό» τους σπίτι στα Βατερά.

Αν αποδειχτεί ότι πραγματι αιτία ήταν το βραχυκύκλωμα θα πρέπει να προβληματιστούν πολύ όσοι αψηφούν το κίτρινο χρώμα στο σπίτι τους και κατοικούν σ’ αυτό.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | 1 σχόλιο

Η Περιφερειακή αρχή συνεχίζει την απάτη!

Όπως προκύπτει απ’ την παρακάτω επιστολή του Περιφερειακού συμβούλου Στρατή Κόρακα η Περιφερειακή αρχή με ενέργειες αντίθετες προς τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου προχωρεί στη διάθεση του ποσού των 2,9 εκατομμυρίων, που δόθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής με αφορμή τις εικόνες που προέκυψαν από το σεισμό , για την εκτέλεση έργου άσχετου με αυτόν.

 

Προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου

Θέμα: Αξιοποίηση της δωρεάς της Περιφέρειας Αττικής

Κύριε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε, στην προηγούμενη συνεδρίαση του Π.Σ. (13/11/17) συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης η συμπλήρωση της 13ης τροποποίησης του π/υ της Περιφέρειας που, μεταξύ άλλων, πρότεινε  την αποδοχή της δωρεάς, 2.900.000 ευρώ,  της Περιφέρειας Αττικής, για την παράκαμψη του Αγίου Ισιδώρου. Θυμίζουμε ότι η συμπληρωματική αυτή εισήγηση μας δόθηκε ηλεκτρονικά λίγο πριν τη συνεδρίαση και σε ό,τι μας αφορά δεν είχαμε την τεχνική δυνατότητα να την δούμε. Κατά τη συζήτηση τονίσαμε ότι είναι απαράδεκτο να έρχονται εισηγήσεις εκατομμυρίων ευρώ την τελευταία στιγμή, χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα στοιχειώδους προετοιμασίας. Ωστόσο, παρά την τεκμηριωμένη αντίθεση μας, προχωρήσατε στην ψήφιση αυτής της εισήγησης που, όπως καταγγείλαμε, δεν είχε καν περάσει, ως όφειλε, από την οικονομική Επιτροπή.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, διαμαρτυρόμαστε και εγγράφως για την απαράδεκτη και παράνομη αυτή διαδικασία, που τείνει να γίνει κανόνας και θέλω να υπενθυμίσω, για άλλη μια φορά, ότι ο ρόλος του προέδρου δεν είναι να «περνά» με κάθε τρόπο  τις αποφάσεις της περιφερειακής αρχής αλλά να διευθύνει τις εργασίες το Π.Σ. σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας.

Με την παρούσα θα θέλαμε, επίσης, να καταθέσουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο μια πρόταση που λόγω και της τραγωδίας που ζήσαμε στην Δ. Αττική, αποκτά επείγοντα χαρακτήρα:

Να τροποποιήσουμε την απόφαση διάθεσης των 2.900.000 ευρώ της Περιφέρειας Αττικής και να αξιοποιηθούν για τη Βρίσα (γκρέμισμα των μη επισκευάσιμων σπιτιών, μεταφορά των μπάζων και επισκευή των επισκευάσιμων κλπ). Σας παρακαλούμε να πράξετε τα δέοντα για τη συζήτηση στο Π.Σ. της πρότασης μας αυτής.

Φυσικά γι’ αυτό θα χρειαστεί να συνεννοηθούμε με την Περιφέρεια Αττικής η οποία φαντάζομαι δεν θα έχει αντίρρηση αφού η δωρεά της γίνεται για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού.

Χωρίς να υποτιμούμε την παράκαμψη του Αγίου Ισιδώρου, θεωρούμε ότι τα όποια προβλήματα της δεν είναι συνέπεια του σεισμού, αφού το έργο ήταν προγραμματισμένο να γίνει πολύ πριν το σεισμό και σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι τα προβλήματα της Βρίσας είναι πολύ πιο επείγοντα, ακόμα περισσότερο που, αν έχουμε κακοκαιρία, το χωριό θα μετατραπεί σε κόλαση.

Η υλοποίηση της πρότασης μας θα αποτελέσει μια έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος του Π.Σ. για τους σεισμόπληκτους.

Με τιμή

Στρατής Κόρακας, Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | 1 σχόλιο

Από το Σύλλογο σεισμοπαθών Βρίσας

To Δ.Σ. του συλλόγου Σεισμοπαθών Βρίσας, Λέσβου, ευχαριστεί θερμά όλους τους σεισμοπαθείς για τη στήριξή τους στη δημιουργία του συλλόγου μας.

Ξεκινώντας λοιπόν ζητάμε εθελοντές για να επανδρώσουμε ομάδες δουλειάς για:

Α) Ενημέρωση των σεισμοπαθών από μηχανικούς, δικηγόρους, αρχιτέκτονες & συμβολαιογράφους.

Β)Ομάδα για το ίντερνετ (για να μην αφήσουμε να ξεχαστεί η καταστροφή από το σεισμό στη Βρίσα).

Γ) Ομάδα για εξεύρεση  χρηματικής ή ειδικής βοήθειας από Ελλάδα & εξωτερικό (υπάρχει ανάγκη από     containers, ανάγκη για στήριξη ηλικιωμένων που είναι μόνοι τους στο χωριό.)

Παρακαλούνται οι εθελοντές να επικοινωνήσουν με τον Νίκο Γκουγκούλιο στο τηλ. 6977310795.

Mε εκτίμηση,

το Δ.Σ. του συλλόγου Σεισμοπαθών Βρίσας.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Έγκριση χρηματοδότησης για τις κατεδαφίσεις

Από τον κ. Τεντόμα πήραμε την παρακάτω υπουργική απόφαση  για τη χρηματοδότηση του Δήμου Λέσβου σχετικά με τις κατεδαφίσεις των σπιτιών:
Α Π Ο Φ Α Σ Η
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ :
…….
Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε
1. Εγκρίνουμε τη προσθηκη ειδ. διαταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2017, στη ΣΑΕ-069 ως
εξης:
ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΥΠΟΛ. ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Ε. 2017ΣΕ06900000 ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΠΟΣΟ ΜΕΧΡΙ 2.500.000 €
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ
ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΔΑΦΙΣΕΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ
ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ 12ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΣΒΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦ. Β.
ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΕ ΑΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡ.36259/1757/Ε103/2010 (Β’ 1312) ΚΟΙΝΗΣ ΥΠ. ΑΠΟΦ. »ΜΕΤΡΑ ,
ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧ. ΤΩΝ ΑΠΟΒΛ. ΑΠΟ ΕΚΣΚΑΦΕΣ,
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ (ΑΕΚΚ) ».
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | 9 Σχόλια

Θα γίνουν τα στέγαστρα;

Κάποια στιγμή ακούστηκε ότι πρόκειται να γίνουν 2-3 στέγαστρα στον παραλιακό δρόμο για να βρίσκουν απάγκιο οι μαθητές (αλλά και οι ενήλικες) που περιμένουν το λεωφορείο.

Είναι μια πολύ καλή επένδυση για τα Βατερά, ιδιαίτερα τώρα στη «σεισμόπληκτη εποχή». Μόνο που αν πρόκειταινα γίνουν, ας γίνουν πριν …βγει ο χειμώνας!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | 1 σχόλιο

Για το κοινωνικό επίδομα

Ο κ. Τεντόμας μας διαβίβασε έγγραφη απάντηση του Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας προς τον Δήμο Λέσβου σχετικά με τους δικαιούχους του κοινωνικού επιδόματος μαζί με τη δική του ερμηνεία του κειμένου:

Η απάντηση του Γ.Γ. Πρόνοιας, που έρχεται σε συνέχεια πρόσφατης αλληλογραφίας με τον Δήμο Λέσβου και μετά από συναντήσεις μου μαζί του, θεωρώ ότι δεν αφήνει κανένα περιθώριο μη ικανοποίησης ενστάσεων δικαιούχων του κοινωνικού επιδόματος, εφόσον με πρόσθετα δικαιολογητικά, όπως αποδείξεις ΔΕΚΟ, αποδεικνύεται η πραγματική πρώτη κατοικία τους.
Οι παραγρ. 2 και 3 του ΦΕΚ1185 στις οποίες αναφέρεται ο Γ.Γ. Πρόνοιας είναι αυτές που αναφέρουν σαν επαρκή δικαιολογητικά της κύριας κατοικίας μισθωτήριο συμβόλαιο, ένορκη βεβαίωση, αντίγραφα λογαριασμών ΔΕΚΟ κλπ.
Μάλιστα στην απάντησή του ο κ. Καρέλλας επισημαίνει την υποχρέωση της Υπηρεσίας Πρόνοιας του Δήμου να προβαίνει και σε κοινωνική έρευνα για τη διαπίστωση της πραγματικής κατάσταση του αιτούντος σεισμόπληκτου.

Β.Τεντόμας

Το έγγραφο του Γ.Γ. Πρόνοιας:

ΘΕΜΑ: Σχετικά με προγράμματα κοινωνικής προστασίας.

ΣΧΕΤ.: 1. Το αρ. πρωτ. Δ23/28796/1512/30-06-2017 έγγραφό μας.

2.Το αρ. πρωτ. 65779/23-10-2017 έγγραφό σας, το οποίο διαβιβάστηκε στην υπηρεσία μας με το υπ΄αριθμ. οικ. ταυτ.889/2.11.2017 έγγραφο του Γραφείου Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας.

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού (2) εγγράφου σας, αναφορικά με το σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017, σας γνωρίζουμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας τα ακόλουθα:

Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου σας έχει ήδη ενημερωθεί για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο τόσο από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας, όσο και από την υπηρεσία μας.

Ύστερα από τα ανωτέρω η υπηρεσία σας οφείλει να συνεχίσει το έργο της λαμβάνοντας υπόψη ότι σε περιπτώσεις που θεωρείτε ότι χρήζουν περαιτέρω διευκρινίσεων, η έκθεση κοινωνικής έρευνας βοηθάει στις τελικές αποφάσεις, καθώς βεβαιώνει την αδυναμία κάλυψης της συγκεκριμένης ανάγκης με ιδίους πόρους, την αναγκαιότητα παροχής κοινωνικής προστασίας από το κράτος και μπορεί να συμπεριλάβει κριτήρια ή δικαιολογητικά όπως αυτά αναφέρονται στην απόφαση Π2/οικ. 2673/11.9.2001 (ΦΕΚ 1185 Β΄), για παράδειγμα στις παραγράφους 2 και 3.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Δ.Γ. ΚΑΡΕΛΛΑΣ

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | 28 Σχόλια