Το τοπικό συμβούλιο ευχαριστεί

Το τοπικό συμβούλιο Βρίσας ευχαριστεί τους:

  • Οικογένεια Στρατή Νικέλλη για την προσφορά 50€ στον εθελοντικό κουμπαρά στη μνήμη της μητέρας και γιαγιάς τους  Μυρσίνης Νικέλλη η οποία πριν τρία ακριβώς χρόνια έφυγε από τη ζωή.
  • Ανέστη Νικέλλη και Γιάννα Καλατζή για την προσφορά 50€ στον εθελοντικό κουμπαρά επίσης στη μνήμη της γιαγιάς τους Μυρσίνης.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες!

Στο ερώτημα που απευθύναμε προχτές μέσα απ’ τη σελίδα μας προς τον εφημέριο του Αμπελικού, παπά Στρατή, ως πρωτεργάτη μιας κίνησης φορέων της ευρύτερης περιοχής που επηρεάζεται από το δρόμο Σταυρού – Αμπελικού για παρακολούθηση της πορείας του έργου, να μας ενημερώσει που βρίσκεται το έργο είχαμε ήδη από χτες την απάντησή του:

Από επίσημες πηγές της Περιφέρειας πληροφορήθηκε πριν λίγες μέρες ότι ολοκληρώθηκαν στο σύνολό τους οι απαιτούμενες μελέτες και ήδη αναζητείται ο τρόπος χρηματοδότησης του έργου με τις προοπτικές να είναι πολύ καλές.

Ευχαριστούμε τον παπά Στρατή για την ενημέρωση και ευελπιστούμε αναμένοντας!!!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | 2 Σχόλια

Χωρίς πρόβλημα οι συνταξιούχοι

Πριν από λίγες μέρες ο Γιώργος Τσάτσος μας διευκρίνησε ότι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ δεν θα υποστούν μείωση στη σύνταξή τους όταν αποκτούν αγροτικά εισοδήματα και επομένως μπορούσαν χωρίς πρόβλημα να κάνουν τις αιτήσεις για τις επιδοτήσεις.

Σήμερα με το παρακάτω κείμενο μας ξεκαθαρίζει ότι κανένας συνταξιούχος που δήλωνε αγροτικό εισόδημα πριν το 2017 δεν θα υποστεί μείωση της σύνταξης εξαιτίας των αγροτικών εισοδημάτων του. Άρα χωρίς πρόβλημα όλοι συνταξιούχοι(ανεξάρτητα απ’ το ταμείο) μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για τις επιδοτήσεις.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ   &   ΑΓΡΟΤΙΚΟ  ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Σύμφωνα με το άρθρο 20 του  ν.4387/20216

Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου καθώς και όλων των άλλων ταμείων που εντάσσονται στον ΕΦΚΑ , οι οποίοι αναλαμβάνουν εργασία ή αποκτούν δραστηριότητα η οποία υποχρεωτικά υπάγεται στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ θα λαμβάνουν την κύρια και επικουρική τους σύνταξη μειωμένη κατά 60 %  .

ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΜΕΙΩΣΗ

ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΛΗΡΗΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ

Α)  Όλοι οι  συνταξιούχοι του πρώην ΟΓΑ καθώς και όσοι θα συνταξιοδοτηθούν με  βάση τις διατάξεις αυτές (ΟΓΑ )  από 1η Ιανουάριου 2017 έως και 31η Δεκεμβρίου 2024 και ασκούν αγροτική επαγγελματική δραστηριότητα.

Β) Οι συνταξιούχοι όλων των άλλων ταμείων οι οποίοι είχαν αγροτική δραστηριότητα πριν την έναρξη ισχύος του ν. 4387/2016 και εξακολουθούν να την έχουν και στο έτος 2017.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Μείωση  συντάξεων θα ισχύσει για τους  συνταξιούχους  των άλλων φορέων ( πλην ΟΓΑ ) οι οποίοι θα αποκτήσουν αγροτικό εισόδημα μετά την  1-1-2017

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Άποψη και έκκληση για μετριοπάθεια

Τις τελευταίες μέρες στο χωριό μας έγιναν κάποια δυσάρεστα -μικρής έκτασης- επεισόδια. Πρωταγωνιστής ένα νεαρός άνθρωπος. Τον ξέραμε όλοι ήρεμο και αγαθό. Τελευταία έγινε οξύθυμος και σε κάποιες περιπτώσεις εριστικός. Ο καθένας τα επεισόδια αυτά τα βλέπει απ’ τη δική του σκοπιά και τα εξηγεί με το δικό του σκεπτικό.

Ως τοπική κοινωνία είναι λογικό να θέλουμε την ησυχία και την ηρεμία στο χωριό μας. Στα επεισόδια αυτά είναι πιθανό καθένας που συμμετείχε να είχε το δικό του μικρό ή μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Μπορεί και καθόλου.  Οι υποθέσεις έφτασαν στην Αστυνομία. Ας αφήσουμε τις αστυνομικές αρχές και τις ιατρικές υπηρεσίες να κάνουν η δουλειά τους. Και την οικογένειά του τη δική της.

Ας αναρρωτηθούμε όμως ψύχραιμα αν εμείς ως τοπική κοινωνία έχουμε κάποιες ευθύνες. Τα αστεία με κάποιον έχουν τη θέση τους αν και ο άλλος τα αποδέχεται ως αστεία. Αλλιώς χώνονται βαθειά μέσα του και αρχίζει το φούσκωμα το οποίο κάποια στιγμή θα βγει. Δεν είναι επίδειξη μαγκιάς και εξυπνάδας το πείραγμα ανισότιμου ατόμου. Είναι φυσικός κανόνας ότι η δράση επιφέρει αντίδραση. Αν εμείς λεκτικά καταπιέζουμε κάποιον (δράση) να είμαστε σίγουροι ότι κάποια στιγμή θα εκδηλωθεί η αντίδραση η οποία δεν θα είναι υποχρεωτικά μόνο λεκτική. Το κακό είναι ότι από άλλους μπορεί να προκαλείται το ερέθισμα και σε άλλους για ασήμαντη -για μας- αφορμή  να ξεσπάσει η αντίδραση.

Ας αντιμετωπίζουμε όλους τους συγχωριανούς μας με κατανόηση και φιλική διάθεση. Ο καθένας μας έχει τις ιδιοτροπίες του. Η κοινωνία του χωριού μας όμως είναι προοδευτική, μπορεί και πρέπει να αγκαλιάσει όλα τα μέλη της. Κάθε μέλος της, κάθε άνθρωπος γενικότερα, έχει τη δική του αξία, τα δικά του προβλήματα και τις δικές του δυνατότητες. Όπως βοηθούμε κάποιον σε μια δύσκολη στιγμή προσφέροντας του χρήματα ή αίμα ή εργασία ή παρηγοριά ας βοηθήσουμε και όποιον άνθρωπό μας έχει ανάγκη με κατανόηση και αξιοπρέπεια.

Είναι δείγμα πολιτισμού!

Σ.Σ. Παράκληση να μην υπάρξει κανένα ανώνυμο σχόλιο.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | 3 Σχόλια

Από την Ειρήνη Πετρέλλη Παράκοιλα

Στη σελίδα μας δημοσιεύουμε στίχους και κείμενα που μας δίνουν αναγνώστες μας χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην είναι υβριστικά ή κομματικά.

Παραθέτουμε στίχους της Ειρήνης για το Πάσχα που περάσαμε.

Προς τον Παντοδύναμο

Πατέρα Παντοδύναμε, εκεί ψηλά που είσαι ρίξε το βλέμμα σου στη γη να δεις πως περπατάμε.

Ξεφύγαμε ολότελα απ’ το δικό σου δρόμο, χάθηκε το χαμόγελο και έχει γίνει πόνος.

Πόνος βαρύς κι ασήκωτος γίναν οι αμαρτίες, ένας τον άλλο κυνηγά και με συκοφαντίες.

Κι εγώ η άθλια έχω συκοφαντήσει, μ’ όλους τους τρόπους της ζωής έχω κι εγώ αμαρτήσει.

Συγχώραμε Πατέρα μας και μη μας αποστρέφεις και άνοιξε τα χέρια σου και μας να μας χαϊδέψεις.

Εμείς σου τα καρφώσαμε τα χέρια και τα πόδια και τις πληγές σ’ ανοίξαμε στο Άγιο Σου Σώμα.

Και Συ επάνω στο Σταυρό, το αίμα Σου να τρέχει κι η Μάνα Σου σε μια γωνιά να κάθεται να κλαίει.

Κι εμείς χαμογελούσαμε και Συ παρακαλούσες τον Παντοδύναμο Θεό για να μας ελεήσει.

Συγχώρα τους Πατέρα μου, άσ’ τους αυτούς δεν ξέρουν, Εγώ σταυρώθηκα γι αυτούς να πάψουν να υποφέρουν.

Για να σωθούμε όλοι εμείς το αίμα Σου μας δίνεις, έχεις αγάπη περισσή, κανέναν δεν αφήνεις.

Μετάνοια, γονάτισμα και θεία προσευχή, δίνω την ευλογία ΜΟΥ να μη χαθούν κι αυτοί.

Τα άχραντα μυστήρια με σεβασμό να παίρνουν, θερμά ευχαριστήρια απ’ το στόμα τους να βγαίνουν.

Όποιος Σε επικαλεσθεί το βάλσαμο το δίνεις και τις αμαρτωλές πληγές με μια ματιά τις κλείνεις.

Ρίξε και μένα μια ματιά, θέλω κοντά να τρέξεις κι όλες τις αμαρτίες μου Εσύ να τις γιατρέψεις.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Το τοπικό συμβούλιο ευχαριστεί

Το τοπικό συμβούλιο Βρίσας ευχαριστεί τους:

  • Παναγιώτη Θ. Καβουρή, για την ευαισθησία του, την δαπάνη και τον κόπο του να προμηθευτεί μικρούς φωσφωρίζοντες ανακλαστήρες και να τους επικολλήσει στα κάγκελα της παλιάς γέφυρας στην είσοδο του χωριού για μην …τριτώσει το κακό!
  • Θεολόγο Μπατζάκη για την αφιλοκερδή εργασία της αφαίρεσης των πασχαλινών διακοσμήσεων που είχαν αναρτηθεί στους στύλους της ΔΕΗ.

Και το αμίμητο: Κάποιος πρόλαβε και ώσπου να μαζευτούν οι πασχαλινές αυτές κατασκευές, που όταν αφαιρούνταν από τον στύλο της ΔΕΗ αφήνονταν στη βάση του για να συλλεγούν με αυτοκίνητο όλες μαζί, έκλεψε μία!!! Να φωταγωγήσει ίσως τον κήπο του!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | 1 σχόλιο

Το πρόγραμμα της εκδρομής της Βιβλιοθήκης

Η Βιβλιοθήκη Βρίσας ανακοινώνει το πρόγραμμα της εκδρομής που θα πραγματοποιήσει στις 13 Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι στην εκδρομή μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν οι κυρίες που παρακολουθούν κάποια απ’ τις δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης που απευθύνονται σε ενήλικες καθώς και τα εγγεγραμμένα μέλη της. Επίσης μπορεί να συμμετάσχει και όποιος άλλος θέλει καταβάλλοντας 5€. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής η Κυριακή 7 Μαΐου.

Αναχώρηση από Βρίσα στις 8.00 π.μ. για άγιο Ραφαήλ

Παραμονή στο μοναστήρι 30 λεπτά

Αναχώρηση για Άγιο Στέφανο Μανταμάδου κατά τις 9.30  με 9.45

Επίσκεψη στο αγγειοπλαστείο  Αναχώρηση από Άγιο Στέφανο κατά τις 11.00 με 11.15 για Ταξιάρχη.

Αναχώρηση από Ταξιάρχη κατά τις 12.15 με 12.30 για Αγία Παρασκευή

Επίσκεψη στο συνεταιρισμό γυναικών

Προαιρετική επίσκεψη στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας

Γεύμα σε κατάστημα του χωριού

Αναχώρηση για Καλλονή κατά τις 3.00 με 3.30

Παραμονή για λίγο στην Καλλονή μόνο αν υπάρχει κάποιο αίτημα για συγκεκριμένη δουλειά και αναχώρηση για Σκάλα Καλλονής

Παραμονή στη Σκάλα Καλλονής για 1.00 περίπου ώρα και επιστροφή στο χωριό. 

Γίνονται δεκτές προτάσεις για μικρές τροποποιήσεις του προγράμματος.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Έξω απ’ το εκλογικό τμήμα

Βουλευτικές εκλογές του 1956 αναφέρει στο πίσω μέρος της η φωτογραφία από το αρχείο της Μαρίας Καραΐσκου. Έξω απ’ το κτίριο του σχολείου, στη δυτική πλευρά του, εκεί όπου γίνεται σήμερα η πρωινή συγκέντρωση των παιδιών. Τα παιδιά της τότε καθαρίστριας του σχολείου, Μαρίας Αλατζάδαινας, Νίκος και Γιώργος έχουν στήσει το μικρό «καφενεδάκι»  για την εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων.

Γκαζάκια δεν υπήρχαν τότε και γι αυτό πίσω και ανάμεσά τους διακρίνεται το μαγκάλι που τα αντικαταστούσε.

Πάντα οι εκλογές ήταν -εκτός των άλλων – και ένα πανηγύρι!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Ο Σύλλογος της Αθήνας για τον Παλιόπυργο

Από το Σύλλογο Βρισαγωτών της Αθήνας πήραμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο:

 

          ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΥ

Σύμφωνα με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, ο Παλαιόπυργος είναι οχυρωματικό έργο της μεσαιωνικής περιόδου και χρονολογείται με βάση τα τυπολογικά και μορφολογικά του στοιχεία την περίοδο της γενουατικής διακυβέρνησης στο νησί μας, και ειδικότερα προς τα τέλη του 14ου αι. Κατασκευάστηκε για καθαρά αμυντικούς λόγους και για την εποπτεία της θαλάσσιας περιοχής. Είναι χαρακτηρισμένος ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο με το Β.Δ. 30-9-1938, ΦΕΚ 373/Α 14-1-1938 και προστατεύεται από τις διατάξεις της Αρχαιολογικής Νομοθεσίας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας ξεκίνησε προσπάθειες για τη διάσωσή του εδώ και χρόνια και από το 2005 κινητοποιήθηκε προς την κατεύθυνση αυτή και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου. Το 2008 η Εφορεία, με έγγραφο στον Δήμο Πολιχνίτου, τόνισε την ερειπιώδη κατάσταση του μνημείου και την αναγκαιότητα σύνταξης μελέτης αποκατάστασής του και ανάδειξης του περιβάλλοντα χώρου. Δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον εκ μέρους του Δήμου Πολιχνίτου. Το 2012, με επιστολή του Συλλόγου μας προς την  Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου και κατόπιν ενεργειών της Νομαρχίας,  συνάφθηκε Προγραμματική Σύμβαση με την 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέσβου τοπογραφική και αρχιτεκτονική αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, συνολικού κόστους 12.000€, προκειμένου στη συνέχεια να συνταχθεί αρχιτεκτονική μελέτη στερέωσης και αποκατάστασης του Παλαιόπυργου. Έκτοτε δεν έγινε άλλη ενέργεια εκ μέρους του Δήμου.

Οι προσπάθειες του Συλλόγου συνεχίστηκαν, αλλά σημαντικό ρόλο έπαιξε το ενδιαφέρον και της ίδιας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, η οποία, με έγγραφό της 23-3-2017 στην Περιφέρεια, το οποίο υπογράφει ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου κος Παύλος Τριανταφυλλίδης,  επισήμανε την κακή κατάσταση του Παλαιόπυργου, η οποία δεν επιτρέπει άλλες ολιγωρίες, και ζήτησε από την Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει την εκπόνηση μελετών στερέωσης, αποκατάστασης καθώς και στατικής μελέτης, συνολικού προϋπολογισμού 30.000€.  Η ανταπόκριση της Περιφέρειας υπήρξε άμεση. Έτσι, πρότεινε τη χρηματοδότηση των προτεινόμενων μελετών, με το ποσόν που είχε προϋπολογίσει  η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, δηλ. 30.000€., από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έτους 2017, με φορέα υλοποίησης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου. Η  εκπόνηση μελέτης  στερέωσης, αποκατάστασης καθώς και στατικής μελέτης, θεωρείται απαραίτητη για την ένταξη του Μνημείου σε ένα χρηματοδοτικό  πρόγραμμα για την αναστήλωσή του.

Αυτά για το ιστορικό και την εξέλιξη των πραγμάτων ως σήμερα. Ο Σύλλογός μας θέλει να ευχαριστήσει την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και ειδικά την Αρχαιολόγο κα Παπαγεωργίου  και την Περιφερειάρχη κα Χριστιάνα Καλογήρου  για την ανταπόκρισή τους στην προώθηση της μελέτης. Το ευχαριστώ είναι ελάχιστο για τον Βασίλη Ψαριανό, όχι μόνο για όλες τις προσπάθειες που κατέβαλε ως Πρόεδρός του Συλλόγου μας, αλλά και για τη διαρκή συμβολή του ως σήμερα. Επίσης, ευχαριστούμε τον Κώστα Κώστα, για τη βοήθειά και το διαρκές ενδιαφέρον του για την υπόθεση, καθώς και τον Σταύρο Παρασκευά, που προσφέρθηκε επίσης να βοηθήσει. Είναι νωρίς ακόμα για να θεωρούμε ότι φτάνουμε στο τέλος και υπάρχουν διάφορες εκκρεμότητες να τακτοποιηθούν και πρέπει να εξασφαλιστούν τα χρήματα για την ολοκλήρωση του έργου. Χωρίς, όμως, τις μελέτες στερέωσης, αποκατάστασης και τη στατική μελέτης του Παλαιόπυργου, τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει. Γι’ αυτό, το βήμα που έγινε ήταν σημαντικό.

Τελειώνοντας, θέλουμε να επισημάνουμε ότι η αποκατάσταση και ανάδειξη του Παλαιόπυργου είναι εξαιρετικής σημασίας, λόγω της σπανιότητάς του ως μεσαιωνικού μνημείου στη Λέσβο. Μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης επιστημόνων και ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την ιστορική κληρονομιά και το περιβάλλον. Χρειαζόμαστε τέτοιους επισκέπτες. Η περιοχή μας, μαζί με όλα τα άλλα μνημεία και παλαιοντολογικά ευρήματα, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει να επιδείξει μία ιστορία 2.000.000 και πλέον χρόνων. Είναι ένας θησαυρός που ως σήμερα έχει μείνει ανεκμετάλλευτος, τη στιγμή που άλλες χώρες καταφέρνουν να προσελκύσουν επισκέπτες με ελάχιστα δείγματα του ιστορικού τους παρελθόντος, που όμως τα προβάλλουν με κατάλληλο τρόπο. Σήμερα στο χωριό υπάρχει συλλογικότητα και κινητοποίηση, υπάρχουν άνθρωποι που θα αφήσουν ιστορία γιατί για πρώτη φορά κατάφεραν να γίνουν πράγματα που μόνο ως όνειρο τα φανταζόμαστε κάποτε. Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για το Τοπικό μας Συμβούλιο, για τον Σύλλογο της Βιβλιοθήκης «Κ. Τσέλεκα-Α. Νικέλλη», για τις δραστηριότητες των άλλων Συλλόγων μας για την ομάδα εθελοντών . Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε όχι μόνο τη συντήρηση και ανάδειξη του Παλαιόπυργου αλλά και όλης της ιστορικής μας κληρονομιάς. Μπορούμε να πετύχουμε, αν το βάλουμε στόχο και το προσπαθήσουμε συστηματικά και ενωμένοι.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Αξίζει τον κόπο, γιατί θα συναντήσετε Ανθρώπους!

Ναι στα μικρά αυτά χωριά συναντά κανείς Ανθρώπους (με κεφαλαίο το Α) εργατικούς, δημιουργικούς και συνεργάσιμους. Φτάνει πια το μότο: Πέτρα-Μόλυβο!!!

Φυσικά πόσο πιο θελκτική θα ήταν μια τέτοια εκδρομή αν είχε φτιαχτεί ο δρόμος Αμπελικό – Σταυρός! Παπά -Στρατή, μιας και είχες πρωτοστατήσει σε συναντήσεις με αρμόδιους για το έργο αυτό, μήπως ξέρεις που βρισκόμαστε; Ακόμα στις μελέτες;

Το Ακράσι, το Αμπελικό και το Νεοχώρι Λέσβου είναι τρία από το ορεινά χωριά του πρώην δήμου Πλωμαρίου. Οι Σύλλογοι των χωριών αυτών και ο πατήρ Ευστράτιος (αιδεσιμότατος Αμπελικού) με τις ενέργειες τους έχουν μετατρέψει αυτά τα ορεινά χωριά σε κέντρα εκπαιδευτικής μάθησης και πληροφόρησης.

  Γι΄ αυτό το λόγο δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους μαθητές των Δημοτικών, Γυμνάσιων και Λυκείων της Λέσβου να διοργανώσουν εκπαιδευτικές εκδρομές και να ξεναγηθούν

Για την άψογη διεξαγωγή των παραπάνω επισκέψεων και την ξενάγησή σας παρακαλείσθε όπως πριν 5 με 4 ημέρες το λιγότερο επικοινωνήστε τηλεφωνικά και με τους τρεις:

Α. Καρπέλη Περσεφώνη, πρόεδρο Συμβουλίου Ακρασίου (τηλ. 6974203483)

Β. Πατήρ –  Ευστράτιος, αιδεσιμότατος Αμπελικού (τηλ. 6972881341) και

Γ. Λευτέρης Καριτέλλης, κάτοικος Νεοχωρίου (τηλ.  6984166345)

Επίσης σε περίπτωση ολοήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής υπάρχουν καφενεία τα οποία προσφέρουν καφέ, φαγητό και οτιδήποτε άλλο θέλετε. Και σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο 5 με 4 ημέρες το λιγότερο να επικοινωνήστε τηλεφωνικά και με τρία καφενεία (για να μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι οι μαθητές):

— Βενετής Παναγιώτης, τηλ.  6972147743

— Καρπέλης Νίκος,   τηλ. 6974326017

Για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί πριν την επίσκεψή σας στους παραπάνω επισκέψιμους χώρους μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας (Γ. Βερβέρης, πρόεδρος Συλλόγου, τηλ. 6977033166).

Αφού σας ευχηθούμε καλή εκπαιδευτική εκδρομή, σας βεβαιώνουμε ότι αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε τα δύο ορεινά χωριά μας, γιατί μέσα από τις ξεναγήσεις στους παραπάνω χώρους οι μαθητές σας θα ωφεληθούν μαθησιακά ποικιλοτρόπως.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο