Τέλος η δωρεάν διανομή τροφίμων

Σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια περίμεναν πολλοί συνάνθρωποί μας και ήταν πρόγραμμα ευρωπαϊκό σταμάτησε. Αντ” αυτού θα υπάρξει  κάποιο άλλο ευρωπαϊκό επισιτιστικό πρόγραμμα για απόρους που θα ανακοινωθεί αργότερα.

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Το πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης

sima_vivl_smallΜε την έναρξη του Οκτωβρίου μπαίνει σε εφαρμογή το χειμερινό πρόγραμμα της βιβλιοθήκης το οποίο -με τυχόν μικρές τροποποιήσεις- θα ισχύσει μέχρι τη λήξη των μαθημάτων τον ερχόμενο Ιούνιο.

Εκτός από τις παρακάτω δραστηριότητες στη βιβλιοθήκη θα μπορούν κάθε μέρα όσα παιδιά θέλουν να λύνουν τις απορίες τους σχετικές με τα μαθήματά του σχολείου τους και να βρίσκουν πληροφορίες σχετικές με εργασίες που τους ανατίθενται στα σχολεία τους. Υπενθυμίζουμε ότι στη βιβλιοθήκη γίνονται δεκτά ασυνόδευτα παιδιά από Τρίτη Δημοτικού και πάνω. Μέχρι τέλους του μήνα η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή 7-8 το απόγευμα με δυνατότητα παράτασης αν χρειαστεί.

Οι δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν φέτος στη Βιβλιοθήκη είναι ανά μέρα οι εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ  Καραγκιόζης      με  τη Μεταξία Χαραμή

ΤΡΙΤΗ        Ρωτάμε, συζητάμε, ζωγραφίζουμε, ερευνάμε  με τη Ροδόπη Κουτρή

ΤΕΤΑΡΤΗ  Βραδιές σκακιού         με τον Στρατή Νικέλλη

ΠΕΜΠΤΗ   Εφαρμογές Πληροφορικής   με τη Βάγια Μητσιώρη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   Προβολή ταινίας ή ντοκυμαντέρ   με τον Στρατή ΝΙκέλλη

ΣΑΒΒΑΤΟ   Διαβάζουμε παραμύθια    με τη Μεταξία Χαραμή

ΚΥΡΙΑΚΗ   Παίζουμε ηλεκτρονικά και επιτραπέζια με τον Ανδροκλή Τσέλεκα

Διευκρινήσεις:   Κάθε Σάββατο η βιβλιοθήκη θα δέχεται μόνο τους πολύ μικρούς της φίλους. Παιδιά των δυο πρώτων τάξεων του Δημοτικού σχολείου, του Νηπιαγωγείου και μικρότερα. Σ” αυτά θα απευθύνονται τα παραμύθια. Οι συνοδοί των παιδιών, που θα θέλουν να παραμένουν στον ιδιαίτερο  χώρο της βιβλιοθήκης θα μπορούν να διαβάσουν ένα βιβλίο ή να ξεφυλλίσουν ένα περιοδικό

Κάθε Τετάρτη στη βιβλιοθήκη η μοναδική ενασχόληση θα είναι το σκάκι. Στην αρχή με τη μορφή αγώνων προπόνησης και στη συνέχεια με τη διεξαγωγή τουρνουά. Η βιβλιοθήκη προσπάθησε να φέρει με δικά της έξοδα έναν δάσκαλο σκακιού για να βοηθήσει μικρούς και μεγάλους σε έναν περιορισμένο αριθμό μαθημάτων. Δυστυχώς δεν έγινε κατορθωτό. Για τούτο σκεφτήκαμε να λειτουργήσουμε με βάση το παλιό «αλληλοδιδακτικό» σύστημα που εφαρμόζονταν στην Εκπαίδευση τον 19ο αιώνα. Δηλαδή οι πιο έμπειροι παίκτες να διδάσκουν τους μικρότερους. Για το λόγο αυτό καλούμε τους ενήλικες που θα ήθελαν να περάσουν μια ευχάριστη ώρα στη βιβλιοθήκη να έρθουν να παίξουν με τα παιδιά και να τα καθοδηγήσουν σε ψηλότερη τεχνική.

Διευκρινήσεις σχετικά με τις προβολές ταινιών θα δοθούν σε λίγες μέρες.

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Καλό μήνα!

Μπήκε και ο δεύτερος του Φθινοπώρου μήνας, ο Οκτώβρης, με τις δικές του χάρες! Το μικρό καλοκαιράκι και τα όμορφα χρυσάνθεμα, τα αγιοδημητριάτικα.

Ο καιρός έχει φτιάξει και γι αυτό τα μπάνια συνεχίζονται!

Φωτο: Γιάννης Κυπριανού

Εικόνα295

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Η θάλασσα των Βατερών

Εμείς στους αναγνώστες μας που μπορεί να τους κουράζουν τα ανώνυμα και επώνυμα σχόλια της σελίδας μας θα τους ξεκουράζουμε με εξαιρετικές φωτογραφίες του τόπου μας.

Η παρακάτω φωτογραφία (της Μάγιας Γερακέλλη) αποδεικνύει την αιτία που οι ξένοι επισκέπτες των Βατερών ενθουσιάζονται από τη θάλασσα. Από τη διαύγεια και την καθαρότητα της θάλασσας!

Διαύγεια

Κατηγορίες: Ειδήσεις | 1 σχόλιο

Τα όμορφα συναντιώνται!

Μια απ” τις φωτογραφίες που στάλθηκαν στη βιβλιοθήκη του χωριού μας απ” τους καλοκαιρινούς επισκέπτες.

DSC00330Φωτο Π. Νικέλλης

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Μια μικρή ψηφίδα ιστορίας

Scan_Pic0107Μια μικρή ψηφίδα ιστορίας της περιοχής μας απ” το αρχείο του Κώστα Στ. Ταξείδη. Πρόκειται για τις πληροφορίες που έδιναν οι υπεύθυνοι διεξαγωγής της τελικής άσκησης των ενόπλων δυνάμεων «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ», που διεξήχθη στις αρχές της δεκαετίας του 1990 στα Βατερά, στους επίσημους προσκεκλημένους τους.

 

Κατηγορίες: Διάφορα, Ψηφίδες Ιστορίας | Γράψτε σχόλιο

Πάει πέρασε!

2014-09-23-041

Μια εικόνα από την παραλία των Βατερών πριν λίγες μέρες που είχε την καλή διάθεση να μας στείλει ο βέλγος βρισαγώτης Philippe De Pratere τον οποίο και ευχαριστούμε.

Η κακοκαιρία άρχισε με δυνατή νοτιά, που ανάγκασε τους μαγαζάτορες να αποσύρουν -όχι χωρίς απώλειες- άρον άρον τις ξαπλώστρες και τους ξύλινους διαδρόμους. Επακολούθησε η ευεργετική βροχή και στη συνέχεια ο δυνατός και αρκετά ψυχρός βοριάς. Όλα μαζί άδειασαν την παραλία, έκλεισαν μια ώρα αρχύτερα κάποια  μαγαζιά, τα «μάζεψαν» πολλοί χωριανοί και έδωσαν την ευκαιρία να ξεχωρίσουν οι …χειμερινοί κολυμβητές.

Ευελπιστούμε πάντως για …καλύτερες μέρες!

Υ.Γ. Ο Φίλιππας και η σύζυγός του έφυγαν σήμερα για το Βέλγιο. Τους ευχόμαστε και μέσα απ” τη σελίδα μας ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ!

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Ελπίδες για λιμενοφυλάκιο στη Σκάλα Πολιχνίτου!

Αναδημοσιεύουμε από το lesvosnews.net

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων , κος Χαράλαμπος Αθανασίου στο πλαίσιο συνεργασίας που έχει με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ανακοινώνει ότι σύντομα θα λειτουργήσει λιμενοφυλάκιο στην Σκάλα Πολιχνίτου .
Ο κος Αθανασίου είχε επισκεφτεί στις 13 Σεπτεμβρίου την Σκάλα Πολιχνίτου και είχε συναντηθεί με αλιείς και στελέχη του Λιμενικού για το πρόβλημα αυτό.
Κατηγορίες: Ειδήσεις | 30 σχόλια

Μια πολύχρονη προσφορά!

P1020097

Ο Χαρίλαος Πανσεληνάς, δεξιός ψάλτης στην εκκλησία μας, προσφέρει επί δεκαετίες  τις υπηρεσίες του με συνέπεια και ζήλο. Ο ίδιος χαρακτήρας μετριοπαθής και μειλίχιος έχει το σεβασμό της τοπικής κοινωνίας.

Κόντρα στο πέρασμα των δεκαετιών της ζωής του μαζεύει όλες τις δυνάμεις του για να ανταποκρίνεται καθημερινά στις λεπτές ανάγκες της θέσης του.

Νοιώθοντας και ο ίδιος  το επαπειλούμενο κενό από την πιθανή αποχώρησή του, προσπαθεί όσο του επιτρέπουν οι δυνάμεις του να συμβάλλει στην ακώλυτη διεξαγωγή των ακολουθιών στην ενορία μας.

Να είναι υγιής και ακμαίος για πολλά χρόνια ακόμα.

(Φωτογραφικό αρχείο Κωνσταντίνου Κώστα)

 

Κατηγορίες: Ειδήσεις | 3 σχόλια

Συγχαρητήρια Θοδωρή!

Ο Θοδωρής Κωλέτης, γιος του Κώστα και της Ρίκας, εξακολουθεί να πρωτοστατεί στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα. Στο νέο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, που συγκροτήθηκε πρόσφατα, κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου.

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα καθήκοντά σου Θόδωρε. Είναι χαρά για μας να βλέπουμε τους χωριανούς μας να διακρίνονται και να πετυχαίνουν!

Κατηγορίες: Ειδήσεις | 4 σχόλια