Ζωοκλοπή στο Λισβόρι

Σήμερα (23-09-2014) το μεσημέρι, καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Πολιχνίτου Λέσβου, ζωοκλοπή σε βάρος ενός 37χρονου , στην περιοχή του Λισβορίου Λέσβου.

Για την υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα ηλικίας 58 ετών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 58χρονος είχε στην κατοχή του ένα πρόβατο ιδιοκτησίας του 37χρονου, το οποίο είχε αφαιρεθεί πριν από 4 μήνες περίπου, από την παραπάνω περιοχή. Διενεργείται προανάκριση.

Κατηγορίες: Ειδήσεις | 1 σχόλιο

Από το Τοπικό Συμβούλιο

Το τοπικό Συμβούλιο του χωριού μας ενημερώνει ότι αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί μια εθελοντική εξόρμηση για να μαζευτούν τα σκουπίδια που βρίσκονται στις άκρες του δρόμου Βρίσας-Βατερών.

Η συγκέντρωση όσων θέλουν να συμμετάσχουν θα γίνει λίγο πριν τις 9 το πρωί στα καφενεία του χωριού.

 

Κατηγορίες: Ειδήσεις | 1 σχόλιο

Επίδομα 600 ευρώ σε κατοίκους μειονεκτικών και ορεινών περιοχών

Φίλος αναγνώστης μας έστειλε τις παρακάτω πληροφορίες σχετικά με την οικονομική ενίσχυση  των οικονομικά αδύναμων νοικοκυριών.

Η »πεπατημένη » για την Λέσβο λέει ότι οι αιτήσεις γίνονται στα ΚΕΠ και κατατίθενται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (Κουντουριώτη 77 Μυτιλήνη ).
Έχει ενδιαφέρον αφού στο χωριό μας οι δικαιούχοι είναι πολλοί και αρκετοί ρωτάνε συνέχεια για το συγκεκριμένο.

Επίδομα 600 ευρώ σε κατοίκους μειονεκτικών και ορεινών περιοχών

 Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το έτος 2014 – 2015 που φτάνει έως και τα 600 ευρώ Το επίδομα για τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών δίνεται στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής προστασίας ευπαθών ομάδων του πληθυσμού  προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και να αποτραπεί ο κίνδυνος να ερημωθούν ολόκληρα χωριά που βρίσκονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Αναπλ. Οικονομικών επανακαθορίζεται η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή του επιδόματος σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, όπως αυτές καθορίζονται από την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ. Συγκεκριμένα το επίδομα ορεινών περιοχών ανέρχεται: Α) σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) ετησίως και Β) σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00 €).

Κατηγορίες: Ειδήσεις | 1 σχόλιο

Μια φωτογραφία του 1880

+ι+Σ+ζ+Σ+α+Ω+ζ+Σ+β+γ+θ +μ+ν+Σ+Φ+β+θ 1880Φίλος αναγνώστης της σελίδας μας έστειλε τη διπλανή φωτογραφία από το αρχείο του, η οποία δεν αφορά την περιοχή μας ούτε καν το νησί μας. Πρόκειται όμως για ένα πασίγνωστο μνημείο (ή μάλλον τον …πρόγονό του) της Αθήνας. Είναι το Παναθηναϊκό Στάδιο το 1880. Το στάδιο ως γνωστόν ολοκληρώθηκε γύρω στα 1896 οπότε και έγιναν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες!

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Η Βιβλιοθήκη ενημερώνει και ευχαριστεί

sima_vivl_smallΗ Βιβλιοθήκη του χωριού μας ενημερώνει ότι κατά το άνοιγμα του κουμπαρά, στον οποίο συγκεντρώνονται οι προαιρετικές εισφορές από τη διάθεση του βιβλίου «Η Βιβλιοθήκη Βρίσας Κ. Τσέλεκα και των Βρισαίων συγγραφικά έργα», από τον ταχυδρόμο του χωριού μας Μπάμπη Πατσατζή, καταμετρήθηκε το ποσό των διακοσίων (200) €. Το ποσό αυτό κατατίθεται ολόκληρο στο ταμείο της Βιβλιοθήκης.

Επίσης η Βιβλιοθήκη ευχαριστεί το Σύλλογο Βρισαγωτών Αθήνας για την ευγενική χειρονομία του να παραλάβει αριθμό αντιτύπων του βιβλίου αυτού και να προσφέρει το ποσό τω 250€ το οποίο επίσης κατατίθεται στο ταμείο της Βιβλιοθήκης.

Το βιβλιαράκι αυτό διανέμεται στη Βιβλιοθήκη και όποιος το πάρει  προσφέρει ότι θέλει στον κουμπαρά που υπάρχει γι αυτόν το σκοπό προς ενίσχυση των δραστηριοτήτων της Βιβλιοθήκης.

Κατηγορίες: Ειδήσεις | 3 σχόλια

Άνοιξε!

Άνοιξε σήμερα το πρωί και λειτουργεί κανονικά το αγροτικό ιατρείο του χωριού μας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι ανοιχτό τρεις μέρες τη βδομάδα.Όταν οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα λειτουργίας του θα σας ενημερώσουμε.

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Του αγίου Φωκά

ΑύρIMGP2428ιο γιορτάζει ένα απ” τα πιο γραφικά ξωκλήσια του χωριού μας, ο Άγιος Φωκάς.

Το απόγευμα ο εσπερινός θα αρχίσει λίγο μετά τις 7.00

agios fokas

Κατηγορίες: Ειδήσεις | 1 σχόλιο

O Πρόεδρος ευχαριστεί

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του χωριού θέλει μέσα απ” τη σελίδα μας να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Αποστόλη Αποστολή, μέλος του τοπικού συμβουλίου, και τον Γιώργο Μπινή για τη χτεσινή εξόρμησή τους με την ανεμόσκαλα «στον ώμο» να πάρουν βόλτα το χωριό και να αντικαταστήσουν 25 λαμπτήρες του δημοτικού φωτισμού.

Οι λαμπτήρες είχαν αγοραστεί εδώ και λίγες μέρες αλλά δεν είχε καταστεί δυνατό να έρθει ηλεκτρολόγος του Δήμου για να τους αντικαταστήσει.

Κάποιος θα έλεγε ότι ο Πρόεδρος είναι τυχερός όταν έχει τέτοιο σύμβουλο της αντιπολίτευσης, και δεν είναι λάθος. Εμείς όμως λέμε ότι το χωριό μας είναι τυχερό αν έχει τέτοιον αντιπολιτευόμενο τοπικό σύμβουλο και γενικότερα φυσικά τέτοιο τοπικό συμβούλιο!

Καλού κακού κρεμάστε και κανένα σκόρδο όπου …σας βολεύει!

Υ.Γ. Με την ευκαιρία να αναφέρουμε και την πληροφορία ότι επιτέλους ο Πάνω Σταυρός έχει κανονικά δρομολόγιο με το λεωφορείο. Επί μήνες το λεωφορείο δεν ανέβαινε στο χωριό αλλά σταματούσε κάτω στη γέφυρα γιατί τα κλαδιά της δενδροστοιχίας σε όλο το μήκος του δρόμου εμπόδιζαν την κίνησή του και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του Προέδρου του χωριού στον αρμόδιο δημοτικό σύμβουλο της περιοχής δεν γινόταν τίποτα.»Μόλις το είπα στον Δημήτρη Αλεξίου (νέο εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο της περιοχής μας), μας είπε ο Πρόεδρος του Σταυρού, ενήργησε και την επομένη ήρθε συνεργείο και καθάρισε τα δέντρα. Έτσι τώρα δεν χρειάζεται οι ηλικιωμένοι του χωριού να περπατάνε πάνω από ένα χιλιόμετρο για να μπουν στο λεωφορείο, συμπλήρωσε»

Και από άλλες ενέργειές του ο Δημήτρης Αλεξίου φαίνεται να είναι …διαφορετικός από τους προκατόχους του. Μακάρι πάντα να έχουμε τέτοιες θετικές πληροφορίες να γράφουμε. (και για να μην παρεξηγηθούν τα παραπάνω από όσους δεν ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις του χωριού να εξομολογηθώ ότι δεν ψήφισα ούτε τον Αποστόλη ούτε τον Δημήτρη)

Κατηγορίες: Ειδήσεις | 4 σχόλια

Για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βρίσας

Σε λίγες μέρες ο υπάλληλος που λειτουργούσε το Μουσείο επί ένα δίμηνο φεύγει. Αποδείχτηκε ένας μετριοπαθής και ορεξάτος άνθρωπος που έκανε καλά τη δουλειά του.

Για τη συνέχεια προβλέπεται -μέχρι τα Χριστούγεννα- το Μουσείο να λειτουργεί τρία τετράωρα τη βδομάδα. Υπεύθυνη έχει οριστεί μια καθηγήτρια Αγγλικών από τον Πολιχνίτο.

Η λύση βέβαια δεν είναι αυτή που θέλει η τοπική κοινωνία αλλά με δεδομένο ότι κάπου εκεί κοντά θα λήξει και ο χρόνος διαθεσιμότητας του Κώστα Κωστάκη με ενδεχόμενο την επιστροφή του στη θέση του ας κάνουμε υπομονή.

Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κ. Θεοδώρου είναι η ανάγκη να καταργηθεί το εισιτήριο των 2€ που έχει επιβάλλει στους μαθητές επισκέπτες του Μουσείου αν θέλει να αυξηθούν οι εισπράξεις του. Και ας μην φανεί αυτό παράξενο. Η επιβολή του εισιτηρίου στους μαθητές σχεδόν μηδένισε τις επισκέψεις των σχολείων. Άρα οι εισπράξεις από τους μαθητές θα είναι μηδενικές. Αν δεν υπήρχε το εισιτήριο θα έρχονταν σχολεία με τα οποία εκτός από τους μαθητές έρχονται και συνοδοί γονείς (ιδίως στα Δημοτικά) οι οποίοι θα πλήρωναν το εισιτήριο. Επίσης η επίσκεψη στο Μουσείο των μαθητών θα δημιουργήσει ζωντανούς διαφημιστές της ύπαρξης του με αποτέλεσμα να αυξηθεί η επισκεψιμότητα. Τέλος όταν διεξάγονται εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο οι μαθητές θα έχουν δωρεάν είσοδο αλλά θα πληρώνουν -όσοι θέλουν- για τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Επομένως η κατάργηση του εισιτηρίου στους μαθητές μόνο θετικά στην αύξηση των εσόδων του θα λειτουργήσει.

Τέλος η τοπική κοινωνία που αποδεδειγμένα στήριξε τη λειτουργία του Μουσείου πρέπει να ανταμειφθεί με το να έρθουν  λίγα πούλμαν μαθητικών εκδρομών στο χωριό και στα Βατερά.

Κατηγορίες: Ειδήσεις | 5 σχόλια

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Λέσβου. Ανάμεσα στα 28 θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν υπάρχει κάποιο που να αφορά ειδικά την περιοχή μας. Ένα απ” τα θέματα αφορά την πρόσληψη προσωπικού για έκτακτες ανάγκες, το οποίο μάλλον έχει ήδη προσληφθεί.

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο