Γάμος στο Δημαρχείο Λέσβου!

Ο Παναγιώτης Μητρέλλος, από την Ανεμώτια, καθηγητής στο Λύκειο Πολιχνίτου, και η χωριανή μας Γιώτα Ντινενή θα παντρευτούν το απόγευμα στο Δημαρχείο Λέσβου στη Μυτιλήνη.

Να ζήσετε χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι!!!

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Το πανηγύρι του αγιού Γιωργιού

IMGP2424 IMGP2423Πολύ καλό και το φετινό πανηγύρι του χωριού μας. Πολύς ο κόσμος, αρκετά τα άλογα, εξαιρετικό το φαγητό. Μα πάνω απ” όλα -κατά τη γνώμη μου- υπέροχο το τοπίο εκτός απ” το χώρο της πλατειούλας όπου  άνθρωποι, άλογα και αυτοκίνητα αναζητούσαν τον ζωτικό τους χώρο.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίας τους για να εξυπηρετήσουν τους πολυπληθείς επισκέπτες. Φέτος είδαμε αλλαγμένα και τα ξύλα απ” τα παγκάκια που υπάρχουν στο χώρο.

Η συνέχεια στον Πλάτανο με την ορχήστρα του Σκουτάρου!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΩΡΓΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΩΡΓΙΕΣ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Μουσική εκδήλωση στο Πολύκεντρο

Το χορωδιακό τμήμα του «Μπάλου» διοργανώνει  μουσική εκδήλωση στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου αύριο Τετάρτη 23 Απριλίου στις 8 το απόγευμα, με θέμα «Τραγούδια από την Μικρασία»

Θα υπάρχει συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

Υ.Γ. Για όσους μερακλωθούν με τα τραγούδια θα υπάρχει η δυνατότητα να συνεχίσουν στο γλέντι στον Πλάτανο!!!

 

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Για το πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Ο ιιπικός σύλλογος του χωριού διοργανώνει και φέτος το πανηγύρι του Αγιού Γιωργιού. Μοσχάρι δεν υπάρχει αλλά μανέστρα με κρέας θα μοιραστεί! Και το βράδυ γλέντι στον Πλάτανο. Παρακάτω η σχετική αφίσα του Συλλόγου.

ιππικός σύλλογος

Η αφίσα του συλλόγου αναρτημένη στην είσοδο της καφετέριας

Κατηγορίες: Ειδήσεις | 5 σχόλια

Δυο αντί τρεις

Από το Σεπτέμβριο που θα αναλάβει η νέα Δημοτική αρχή η περιοχή μας (Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου) θα εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο με δυο αντί για τρεις δημοτικούς συμβούλους που έχουμε τώρα (Αλεξίου, Καραγεωργίου, Ταξείδης). Αιτία είναι η μείωση του πληθυσμού της περιοχής μας.

Στην απογραφή του 2001 η περιοχή μας είχε 5288 κατοίκους ενώ στην καινούρια του 2011 μόλις 4173. Με βάση τα νέα αυτά αριθμητικά δεδομένα χάνουμε μια έδρα δημοτικού συμβούλου η οποία πηγαίνει στη Μυτιλήνη.

Όποιοι εκλεγούν ως δημοτικοί σύμβουλοι στις επερχόμενες εκλογές ας κάνουν κάτι για την αναβάθμιση της περιοχής μας γιατί στις μεθεπόμενες (μετά το 2020) εκλογές -όπως πάμε- θα εκλέγεται μόνο ένας. Και φυσικά η αναβάθμιση δεν γίνεται  με τα 1200 …αυγά!

Κατηγορίες: Ειδήσεις | 4 σχόλια

Από τον Γιάννη Κυπριανού

Πήρα τους 'δρόμους για τα εξωκλήσια (Αγ. Εφραίμ, Αγ.Ιωάννη, Αγ. Αικατερίνη, 
Αγ. Ιωάννη καλυβίτη , Αγ.Φωκά ) και στη διάρκεια της διαδρομής  
'αιχμαλώτισα ' κάποιες όμορφες 'πόζες ' των Βατερών και όχι μόνο...
Με χαρά τις μοιράζομαι με όλους

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ  ! 
IMG_7008 IMG_7009 IMG_7010 IMG_7011 IMG_7012 IMG_7013 IMG_7014 IMG_7015 IMG_6993 IMG_6994 IMG_6995 IMG_6996 IMG_6997 IMG_6998 IMG_6999 IMG_7000 IMG_7001 IMG_7002 IMG_7003 IMG_7004 IMG_7005 IMG_7006 IMG_7007 
Γιάννη σε ευχαριστούμε πολύ              
Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Και άλλες ευχές από το Βέλγιο!!!

Και άλλος φίλος του τόπου μας από το Βέλγιο μας στέλνει τις ευχές του για το Πάσχα. Τον ευχαριστούμε ολόθερμα και τον περιμένουμε:

hi !
 
i want to wish everyone a happy easter !
 
rené
Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Λίγο πριν το κάψιμο

Φωτογραφία0474 Φωτογραφία0473Στημένος ο «Οβραίος» στη γνωστή του, τα τελευταία χρόνια, θέση, περιμένει καρτερικά τους εμπρηστές του! Η επιγραφή αναφέρεται στο χωρίο της Αγίας γραφής για τον σπόγγο και το όξος. Επομένως ο … δια εμπρησμού μελλοθάνατος είναι ένας απ” τους  Ρωμαίους στρατιώτες του εκτελεστικού αποσπάσματος που εκτέλεσε την απόφαση του Πιλάτου για την Σταύρωση.

Υ.Γ. 1 Μη νομίζετε ότι η φωτογραφία δείχνει τα οπίσθια! Απλά το φέσι του έπεσε λίγο χαμηλά και κρύβει το πρόσωπο. Η φορά των κάτω άκρων επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Υ.Γ.2 Την όλη διαδικασία της κατασκευής, του στησίματος και του καψίματός του το έχει εδώ και δεκαετίες ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού «Άγιος Κωνσταντίνος»

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Χριστός Ανέστη!!!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ-ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Χρόνια πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν

Μια ακόμα όμορφη Ανάσταση ζήσαμε χτες στο χωριό μας. Μπορεί τα βεγγαλικά να ήταν λιγότερα αλλά πάντως ήταν αρκετά για να δημιουργήσουν το γνωστό κλίμα με τα κατ” όνομα «τούμπα» να σείουν την εκκλησία.

Αρκετός κόσμος έμεινε μέχρι τέλους για να δεχτεί την ευλογία μαζί με το αντίδωρο με ένα αυγό και ένα κουλουράκι -όμορφα συσκευασμένα- από τον ιερέα. Ο καιρός ήταν σχετικά -όσον αφορά τη θερμοκρασία- ανεκτός μόνο που το αεράκι εμπόδιζε τις απροστάτευτες λαμπάδες να μεταφέρουν το φως στα σπίτια.

Νωρίτερα και στο Δαμάντρι παρουσία πλήθους κόσμου, παρά τον ψυχρό καιρό, έγινε η Ανάσταση.

Και του χρόνου με υγεία!!!

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Ήρθαν ή όχι πολλοί επισκέπτες στο χωριό;

Αυτό το ερώτημα κυριαρχούσε σε πολλές παρέες στον Πλάτανο. Άλλος απαντούσε ναι και άλλος όχι ανάλογα με το πια πρόσωπα έτυχε να δει. Την Πέμπτη βράδυ στην Εκκλησία υπήρχε κόσμος αλλά όχι συνωστισμός. Την Παρασκευή το πρωί το εκκλησίασμα ήταν μικρότερο. Χτες βράδυ όμως ο συνωστισμός ήταν έντονος. Χτες το βράδυ έμπαιναν -έμπαιναν και τελειωμό δεν είχαν. Τελικά χτες εκεί στην Εκκλησία βγήκε η οριστική απάντηση: Ναι ήρθε πάρα πολύς κόσμος στο χωριό! Ήρθαν και από τα γειτονικά χωριά, και από τη Μυτιλήνη,και από την Αθήνα και άλλα μέρη της Ελλάδας, και από την Αμερική! Προστίθενται και οι «Βατεριανοί» (που έχουν εξοχικό στα Βατερά χωρίς να έχουν άλλη σχέση με το χωριό μας)

Χτες βράδυ εντύπωση προκάλεσε σε όλους η πολύ μεγάλη προσέλευση νέων παιδιών στην Εκκλησία. Δεν ήρθαν μόνο για τα εγκώμια, που τα έψαλλε πολύ όμορφα η χορωδία των γυναικών, ούτε μόνο για την περιφορά του Επιτάφιου το οποίο συνόδευαν η «μπάντα του χωριού» (όπως συνηθίσαμε να λέμε εδώ και δυο δεκαετίες περίπου), οι λαμπαδηδρόμοι και τα αγγελάκια, αλλά επέστρεψαν πίσω στην Εκκλησία για να περάσουν κάτω απ” το Επιτάφιο που κρατούσαν υψωμένο για αρκετή ώρα στην είσοδο παλληκάρια και κοπέλλες.  Ευτυχώς την ώρα της περιφοράς δεν έρριξε ούτε σταγόνα!

Σήμερα Σάββατο το πρωί όμως έκανε μερικές καλές μπόρες κατα τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην οποία είχαν προσέλθει -όπως κάθε χρόνο- πολλοί για να κοινωνήσουν.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο