Από τον Κώστα Στεφάνου, που ίσως σας ενδιαφέρει

Η θέση μου κατά του δημοφιλούς Smart είναι γνωστή σε πολλούς από ετών. Πρόκειται για μια απαράδεκτη κακοφτιαγμένη κλειστή μοτοσυκλέτα που σε κάθε ατύχημα δημιουργεί αναπήρους. Μόλις το αγόρασε η Mercedes απέκτησε ίματζ και πέρασε ως εκ θαύματος τα ευρωπαϊκά τέστ ασφαλείας που σημειωτέον την ίδια εποχή απέκλεισαν ως ακατάλληλο το κινέζικο SUV.
Φιλική συμβουλή: ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ
Διαβάστε προσεκτικά την τεχνική έκθεση του ατυχήματος:
Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Για τις ανασκαφές στο Λισβόρι

Ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Νένα Γαλανίδου, με την ολοκλήρωση της ανασκαφικής περιόδου 2014, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για την Παλαιολιθική ανασκαφή στο Λισβόρι, που φέρνει στο φως τα σημαντικά κατάλοιπα ηλικίας 500 χιλιάδων ετών, και αλλάζει την ιστορία του Αιγαίου και της Ελλάδας, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014 στις 21:00 στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Λισβορίου.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας του Δήμου Λέσβου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης με αντικείμενο την υποστήριξη των αρχαιολογικών ερευνών στο Λισβόρι.
Κατά τη διάρκειά της θα προβληθούν διαφάνειες με το ιστορικό και τα πορίσματα της έρευνας και θα συζητηθεί η προοπτική ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου και των ευρημάτων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Κατηγορίες: Ειδήσεις | 2 σχόλια

Τέτοιες προσφορές δεν πρέπει να χάνονται!

Παραθέτω το απόσπασμα από το σχόλιο του Θοδωρή Γ. Κούσκου:

«Δάσκαλε παρακαλώ προώθησε αν θέλεις το αίτημά μας ότι, η εταιρία μας εφόσον υπάρξει η δυνατότητα συντονισμού των αντίστοιχων εργασιών από τους αρμόδιους του τοπικού συμβουλίου προτίθεται να προσφέρει την απασχόληση για τέσσερις μέρες εργασίας των χωματουργικών μηχανημάτων του Ν. Πανσεληνά για το καθάρισμα σκουπιδιών κλαδιών και ότι άλλο κριθεί απαραίτητο από την παραλία Βατερών.»

Από όσα ξέρω την αρμοδιότητα για τα έργα αυτά έχει ο τοπικός αντιδήμαρχος. Θα ήταν λάθος να μην ενεργοποιηθούν μιας και τα κλαδιά αφθονούν κάτω απ” τα αλμυρείχια και την παραλία.

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Δεν ακούν με τίποτα!

Μάθαμε ότι από το Φεβρουάριο   μέχρι σήμερα,ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος της Δημ. Ενότητας Πολιχνίτου Αρ. Ταξείδης, έχει στείλει 5 τουλάχιστον έγγραφα αρμοδίως στο Δήμο για την έγκαιρη και σωστή αντιμετώπιση του θέματος της γαλάζιας σημαίας.

Μάθαμε ότι η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Βρίσας Ευαγ. Ψωμά στις αρχές του καλοκαιριού έστειλε το με αριθ. 42278/4-6-2014 έγγραφο στο Δήμαρχο με το οποίο του εφιστούσε την προσοχή να μην πάθουμε και φέτος ότι και πέρσι με τη γαλάζια σημαία.

Μάθαμε ότι στις 19 Ιουνίου το Γραφείο προμηθειών και δημοπρασιών του Δήμου ζητούσε από τους αρμόδιους αντιδημάρχους να ενεργοποιηθούν για να γίνει η από το νόμο προβλεπόμενη διαδικασία για την προμήθεια των απαραίτητων υλικών για το πρόγραμμα της γαλάζιας σημαίας.

Σε λίγο καιρό (πιθανότατα) θα μάθουμε ότι τα Βατερά έχασαν και πάλι τη γαλάζια σημαία!!!

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Πρόσκληση

Οι εκδόσεις Μπαρτζουλιάνος σας προσκαλούν στην παρουσίαση
του μυθιστορήματος του Βασίλη Σταυρακέλλη
 
ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΩΛΟ

που θα γίνει στις 9 Αυγούστου στον αύλειο χώρο των
Ιαματικών Λουτρών Πολιχνίτου στις 8.30 το βράδυ.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν
Ο κ. Στρατής Τζιμής, φιλόλογος – συγγραφέας και ο
Αθανάσιος Ι. Καλαμάτας, Διδάκτωρ Θεολογίας του ΑΠΘ.

Αποσπάσματα του μυθιστορήματος θα διαβάσει ο συγγραφέας.

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

H Βιβλιοθήκη ενημερώνει

sima_vivl_smallΤην Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014, (10.30-11.30)  θα βρίσκεται στη Βιβλιοθήκη μας η φιλόλογος Κατερίνα Σκιά για δημιουργικές δραστηριότητες με παιδιά του Γυμνασίου.

Το Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014,  δημιουργικές  δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν με παιδιά του Δημοτικού.

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Γράμμα από το μέτωπο!

Ένα γράμμα από το μέτωπο της Αλβανίας (1941) δείχνει ανάγλυφα το πως ένοιωθε ο -κάθε- φαντάρος!

Κακουχίες και αρρώστιες, έγνοια για τους δικούς του, για τις δουλειές που εγκατέλειψε αλλά και οδηγίες για τα άλυτα προβλήματα που άφησε πίσω του. Και αγάπη, αγάπη πολύ για όλους όσους άφησε και προπαντός για τα παιδιά του. (αρχείο Γιώργου Ι. Μαργαρίτη)

Scan_Pic0100

Κατηγορίες: Διάφορα, Ειδήσεις, Ψηφίδες Ιστορίας | 1 σχόλιο

Πολιτική εκδήλωση στη Σκάλα Πολιχνίτου

Το Σάββατο 2 Αυγούστου στις 8 το βράδυ, στη Σκάλα Πολιχνίτου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από το ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητές  τη βουλευτή Ζωή Κωνσταντοπούλου και το βουλευτή Γιάννη Ζερδελή και θέμα τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις.

Κατηγορίες: Ειδήσεις | 1 σχόλιο

Το είπε, το έκανε, τον ευχαριστούμε!

sima_vivl_smallΠριν ελάχιστες μέρες σε παρέμβασή του για το πρόβλημα του ελεύθερου ίντερνετ στο χώρο κοντά στη Βιβλιοθήκη και της κοινής ησυχίας ο κ. Κώστας Στεφάνου παρεμβαίνοντας μας είπε: «Θα σας φέρω -»μπουμπούνες» εννοούσε- ένα χρονοδιακόπτη να λυθεί το πρόβλημα.»

Σήμερα μας έφερε το χρονοδιακόπτη, τον ρύθμισε, τον τοποθέτησε και το πρόβλημα έληξε κατά τον καλύτερο τρόπο. Στο χώρο κοντά στη Βιβλιοθήκη θα υπάρχει ελεύθερο ίντερνετ όλο το εικοσιτετράωρο εκτός από τις ώρες κοινής ησυχίας.

Ο κωδικός σύνδεσης είναι vivliothiki.

Κώστα σε ευχαριστούμε!

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Μεταστεγάζεται το Νηπιαγωγείο Πολιχνίτου

Με την με αριθμό 416 απόφασή του της 9-7-2014 το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου ενέκρινε τη μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου Πολιχνίτου από τη σημερινή του θέση στο κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου.

Όλοι γνωρίζουν ότι στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Πολιχνίτου υπήρχε οξύτατο πρόβλημα στέγασης των τάξεών του και για τούτο η ανάγκη μεταστέγασης του Νηπιαγωγείου σε άλλο χώρο ήταν επιτακτική. Θα πάνε λοιπόν τα παιδάκια (και είναι πολλά) σε ένα κτίριο με ελάχιστη αυλή. Λες και πρόκειται για καμιά μεγαλούπολη!

Κατηγορίες: Ειδήσεις | 1 σχόλιο