Ηλιοβασιλέματα

Πάντα το ηλιοβασίλεμα μας καλεί να το απολαύσουμε αλλά και να το αποτυπώσουμε!

Τρεις αποτυπώσεις που στάλθηκαν στη βιβλιοθήκη του χωριού μας.

Εικόνα297

από τον Γιάννη

από τη Μελίνα

από τη Μελίνα

Από τη Μάγια

Από τη Μάγια

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Ψιχαλίζει

Εδώ και μια ώρα περίπου ψιχαλίζει! Άσχετα με τη συνέχεια και αυτό καλό είναι.

Οι ελιές παίρνουν (νερό) και από τα φύλλα, λένε οι παλιότεροι!

Το πρωί επαγγελματίας «κισιμτζής» στο χωριό μου έδωσε την παραγγελιά του: Γράψε σε παρακαλώ, ότι κατά πως πάει ο καιρός χωρίς βροχή, να μην περιμένει κανείς απ” όσους έδωσαν τα κτήματά τους να πάρει λάδι! Αλλιώς ας αρχίσουν τις λιτανείες!!!

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Δίφορη αχλαδιά!

Μέχρι τώρα ξέραμε τις δίφορες λεμονιές. Αυτές που κάνουν λεμόνια δυο φορές το χρόνο. Ξέραμε επίσης ότι όταν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές μερικά οπωροφόρα ανθίζουν το καλοκαίρι μετά το κόψιμο των καρπών. Μάλιστα για πολλούς αυτό είναι προάγγελος ότι το δέντρο δεν πάει καλά και θα ξεραθεί. Έτσι όταν είδαμε λουλούδια προς το τέλος του Αυγούστου σε μια αχλαδιά πολλών δεκαετιών και μεγάλης κουφάλας στον κορμό της είπαμε ότι αυτό θα είναι το τέλος της.

DSC_0020Ήρθε όμως το τέλος του Οκτώβρη και τα κλαδιά της αχλαδιάς γέμισαν αχλάδια! Αν βοηθήσει ο καιρός (εξαιρετικά απίθανο) θα έχουμε …χριστουγεννιάτικα!

«Χάλασε το κλίμα» αποφάνθηκε στον Πλάτανο ο ειδικός!

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

«Απ” έτσινου, τίπουτα!!!»

Ακούγαμε για έκτακτα καιρικά φαινόμενα, διαβάζαμε για έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες …αλλά τίποτα!

Χορτάσαμε μόνο τη νοτιάρα! Πέντε σταγόνες το μεσημέρι είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός! Ελπίζουμε να έρθουν και καλύτερες …μπόρες!

Τα Βατερά πάντως είναι και έτσι απολαυστικά!

 

DSC_0019

DSC_0004 DSC_0014Επεξήγηση του τίτλου: Ήταν τα δύσκολα χρόνια της κατοχής. Ψυχοσάββατο. Ο οικογενειακός ταϊφάς θα πήγαινε στο Δαξάρι για το λιομάζωμα. Τι να πάρουν για φαγητό; Αποφάσισαν: Να μείνει ο μικρός να πάει το πρωί στην Εκκλησία, να πάρει και να ανεβάσει κόλλυβα. Τι πιο καλό και πιο δυναμωτικό. Έτσι και έγινε αλλά είπαμε τα χρόνια δύσκολα και στα κόλλυβα δεν προσέβλεπε μόνο ο πιτσιρικάς αλλά και πολλοί μεγάλοι. Το κακό έγινε! Για τον μικρό δεν περίσσεψε τίποτα. Όλο στεναχώρια πήρε την ανηφόρα για το Δαξάρι. Η στεναχώρια μεγάλη. Δεν την άντεχε μόνος του. Ήθελε να τη μοιραστεί, να τη βγάλει από πάνω του. Μόλις άφησε λοιπόν το «κάγκελο» και κίνησε στο οροπέδιο του Δαξαριού άρχισε τις δυνατές ¨ενημερωτικές¨φωνές: » Ε! μάνα, απ” έτσινου (δηλαδή τα κόλλυβα), τίποτα»

Κατηγορίες: Ειδήσεις | 1 σχόλιο

Καλοκαιρινά παιχνιδίσματα και όνειρα!

Σήμερα η δυνατή νοτιά βγάζει τα κύματα και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της αμμουδιάς. Μόλις κοπάσει, η αμμουδιά θα είναι ένας υπέροχος καμβάς για ζωγραφική ή βοτσαλοτό σχέδιο.

Θα μου πείτε βέβαια ότι αυτή την εποχή δεν τραβάει για τέτοιες δραστηριότητες. Αυτά είναι για το καλοκαίρι. Τότε τα παιχνιδίσματα, τότε τα όνειρα!

Οι φωτογραφίες είναι της Πέλυ Γεωργή

φωτογραφία 1 φωτογραφία 2

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Ο Σύλλογος Βρισαγωτών Αθήνας ευχαριστεί

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΙΣΑΓΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτων Αθήνας ευχαριστεί δημόσια τον Θεολόγο Νικελλη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Συλλόγου μας , για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού για την καλλίτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του Παιδιατρικού Τμήματος του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου . Με την ευγενή προσφορά του, αγοράστηκαν και παραδόθηκαν στην Παιδίατρο ένα ωτοσκόπιο , ένα αναστημόμετρο και ένα πιεσόμετρο με περιχειρίδες . Τέτοιες ενέργειες κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων δυναμώνουν και ενισχύουν τους δεσμούς ανθρωπιάς και αλληλοκατανόησης .

Κατηγορίες: Ειδήσεις | 3 σχόλια

Έφυγε ο Γιάννης Περρής

Έφυγε για πάντα σήμερα από τη ζωή, στην Αθήνα όπου ζούσε, ο Γιάννης Περρής. Η κηδεία του θα γίνει αύριο το μεσημέρι στις 3.30 στο νεκροταφείο του Χαλανδρίου.

Ο Γιάννης αν και από έφηβος είχε φύγει στην Αθήνα αγαπούσε τη γενέτειρά του και για τούτο τον συναντούσαμε τακτικά στο χωριό.

Θερμα συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τον αδελφό του και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους.

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Η Βιβλιοθήκη ευχαριστεί!

sima_vivl_smallΗ Βιβλιοθήκη του χωριού μας ευχαριστεί θερμά το Σύλλογο Βρισαγωτών της Αθήνας, ο οποίος με δική του πρωτοβουλία -χωρίς να ζητήσουμε εμείς τίποτα- μας έστειλε:

1. Φιγούρες και λοιπό υποστηρικτικό υλικό για την υλοποίηση της δράσης με τον Καραγκιόζη.

2. Έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο με ταινίες για παιδιά και νέους για ενίσχυση της ταινιοθήκης της βιβλιοθήκης.

Είναι αλήθεια ότι χωρίς τη στήριξη του Συλλόγου της Αθήνας -και φυσικά όλων των ιδιωτών που την ενισχύουν οικονομικά- η Βιβλιοθήκη δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Ενημέρωση από το Σύλλογο της Αθήνας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Αθήνας σας ενημερώνει ότι , η ομάδα των εθελοντών γιατρών οι οποία θα επισκευτεί το χωριό μας στις 1 Νοέμβρη ημέρα Σάββατο για να εξετάσει κατά κύριο λόγω τα παιδιά του Σχολείου αλλά και τα επείγοντα περιστατικά των κατοίκων του που χρήζουν άμεσης ιατρικής διάγνωσης θα ενισχυθεί και από έμπειρο Ειδικό Παθολόγο.

Επαναλαμβάνουμε για την πλήρη ενημέρωσή σας την αρχική ανακοίνωση του Συλλόγου συμπληρωμένη:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΙΣΑΓΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Αθήνας με χαρά ενημερώνει τους συγχωριανούς μας για μια ευγενική πρωτοβουλία μιας ομάδας νέων κυρίως χωριανών γιατρών αλλά και συντοπιτών και φίλων του χωριού μας , οι οποίοι αποφάσισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς προς τους συγχωριανούς μας. Η αρχική αυτή ομάδα των γιατρών πλαισιώθηκε και από άλλους κοινωνικά ευαίσθητους γιατρούς η οποία αριθμεί μέχρι στιγμής πάνω από δέκα εθελοντές γιατρούς , οι οποίοι την πρώτη τους επίσκεψη στο χωριό θα πραγματοποιήσουν το πρωί του Σαββάτου 1η Νοεμβρίου 2014 και ώρα 9.30 .
Στόχος τους , να εξετάσουν κατά κύριο λόγο τα παιδιά του χωριού μας αλλά και όποιον ενήλικα επιθυμεί να εξεταστεί, πάντα στα πλαίσια της προληπτικής ιατρικής. Οι ιατρικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του Δημοτικού σχολείου , καθώς έχει εξασφαλιστεί η σχετική άδεια παραχώρησης τους.
Οι ειδικότητες των γιατρών που θα συμμετάσχουν στην πρώτη αυτή επίσκεψη είναι οι εξής:
• Παιδίατρος
• Καρδιοχειρουργός-Παιδοκαρδιοχειρουργός
• Ορθοπεδικός Χειρουργός-Τραυματιολόγος
• Αγγειοχειρουργός
• Χειρουργός Οδοντίατρος

* Έμπειρος ειδικός παθολόγος
• Αγροτικός Ιατρός –Άνευ Ειδικότητος
Tην ομάδα αυτή μπορούν να την πλαισιώσουν και όσοι γιατροί το επιθυμούν και δεν είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για την πρωτοβουλία αυτή αρκεί να έλθουν σε επαφή με το Σύλλογο μας, ώστε να δημιουργηθεί μια δυναμική ομάδα γιατρών και ειδικοτήτων η οποία αφιλοκερδώς θα προσφέρει τις υπηρεσίες τους στους συγχωριανούς μας .
Θα ακολουθήσουν και άλλες επισκέψεις, που θα αφορούν κυρίως τους ενήλικες
Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του χωριού μας, οι τοπικοί φορείς και οι απανταχού Βρισαγώτες ευχαριστούμε θερμά τους συντοπίτες μας και φίλους γιατρούς για τη δημιουργία αυτής της εθελοντικής ομάδας και για τις πολύτιμες υπηρεσίες που έχουν τη διάθεση να προσφέρουν με την επιστημοσύνη, την εμπειρία και την αγάπη για τους συνανθρώπους τους.

Κατηγορίες: Ειδήσεις | 2 σχόλια

Στη μνήμη Αθανασίου Νικέλλη

Με την ευκαιρία των τριών ετών από το θάνατο του αείμνηστου Αθανασίου Νικέλλη τελέστηκε σήμερα στην Εκκλησία – με πρωτοβουλία της Εκκλησίας- μνημόσυνο.

Ο Θανάσης Νικέλλης αγάπησε πραγματικά τον τόπο μας. Ήταν ο τόπος που γεννήθηκαν οι γονείς του (ο ίδιος και τα αδέλφια του γεννήθηκαν στην Αμερική), ήταν ο τόπος που έζησε λίγα από τα χρόνια της παιδικής του ηλικίας. Δέθηκε με το χωριό μας και πρόσφερε πολλά σ” αυτό.

Σε ένα χωριό που οι δωρητές και οι ευεργέτες (του Σχολείου και της Εκκλησίας κατά κύριο λόγο) υπήρξαν πάρα πολλοί, ο Θανάσης Νικέλλης και τα αδέλφια του πρόσφεραν ασυγκρίτως περισσότερα.

Ας είναι αιώνια η μνήμη του!

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο