Καλοκαιρινά παιχνιδίσματα και όνειρα!

Σήμερα η δυνατή νοτιά βγάζει τα κύματα και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της αμμουδιάς. Μόλις κοπάσει, η αμμουδιά θα είναι ένας υπέροχος καμβάς για ζωγραφική ή βοτσαλοτό σχέδιο.

Θα μου πείτε βέβαια ότι αυτή την εποχή δεν τραβάει για τέτοιες δραστηριότητες. Αυτά είναι για το καλοκαίρι. Τότε τα παιχνιδίσματα, τότε τα όνειρα!

Οι φωτογραφίες είναι της Πέλυ Γεωργή

φωτογραφία 1 φωτογραφία 2

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Ο Σύλλογος Βρισαγωτών Αθήνας ευχαριστεί

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΙΣΑΓΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτων Αθήνας ευχαριστεί δημόσια τον Θεολόγο Νικελλη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Συλλόγου μας , για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού για την καλλίτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του Παιδιατρικού Τμήματος του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου . Με την ευγενή προσφορά του, αγοράστηκαν και παραδόθηκαν στην Παιδίατρο ένα ωτοσκόπιο , ένα αναστημόμετρο και ένα πιεσόμετρο με περιχειρίδες . Τέτοιες ενέργειες κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων δυναμώνουν και ενισχύουν τους δεσμούς ανθρωπιάς και αλληλοκατανόησης .

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Έφυγε ο Γιάννης Περρής

Έφυγε για πάντα σήμερα από τη ζωή, στην Αθήνα όπου ζούσε, ο Γιάννης Περρής. Η κηδεία του θα γίνει αύριο το μεσημέρι στις 3.30 στο νεκροταφείο του Χαλανδρίου.

Ο Γιάννης αν και από έφηβος είχε φύγει στην Αθήνα αγαπούσε τη γενέτειρά του και για τούτο τον συναντούσαμε τακτικά στο χωριό.

Θερμα συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τον αδελφό του και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους.

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Η Βιβλιοθήκη ευχαριστεί!

sima_vivl_smallΗ Βιβλιοθήκη του χωριού μας ευχαριστεί θερμά το Σύλλογο Βρισαγωτών της Αθήνας, ο οποίος με δική του πρωτοβουλία -χωρίς να ζητήσουμε εμείς τίποτα- μας έστειλε:

1. Φιγούρες και λοιπό υποστηρικτικό υλικό για την υλοποίηση της δράσης με τον Καραγκιόζη.

2. Έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο με ταινίες για παιδιά και νέους για ενίσχυση της ταινιοθήκης της βιβλιοθήκης.

Είναι αλήθεια ότι χωρίς τη στήριξη του Συλλόγου της Αθήνας -και φυσικά όλων των ιδιωτών που την ενισχύουν οικονομικά- η Βιβλιοθήκη δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Ενημέρωση από το Σύλλογο της Αθήνας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Αθήνας σας ενημερώνει ότι , η ομάδα των εθελοντών γιατρών οι οποία θα επισκευτεί το χωριό μας στις 1 Νοέμβρη ημέρα Σάββατο για να εξετάσει κατά κύριο λόγω τα παιδιά του Σχολείου αλλά και τα επείγοντα περιστατικά των κατοίκων του που χρήζουν άμεσης ιατρικής διάγνωσης θα ενισχυθεί και από έμπειρο Ειδικό Παθολόγο.

Επαναλαμβάνουμε για την πλήρη ενημέρωσή σας την αρχική ανακοίνωση του Συλλόγου συμπληρωμένη:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΙΣΑΓΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Αθήνας με χαρά ενημερώνει τους συγχωριανούς μας για μια ευγενική πρωτοβουλία μιας ομάδας νέων κυρίως χωριανών γιατρών αλλά και συντοπιτών και φίλων του χωριού μας , οι οποίοι αποφάσισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς προς τους συγχωριανούς μας. Η αρχική αυτή ομάδα των γιατρών πλαισιώθηκε και από άλλους κοινωνικά ευαίσθητους γιατρούς η οποία αριθμεί μέχρι στιγμής πάνω από δέκα εθελοντές γιατρούς , οι οποίοι την πρώτη τους επίσκεψη στο χωριό θα πραγματοποιήσουν το πρωί του Σαββάτου 1η Νοεμβρίου 2014 και ώρα 9.30 .
Στόχος τους , να εξετάσουν κατά κύριο λόγο τα παιδιά του χωριού μας αλλά και όποιον ενήλικα επιθυμεί να εξεταστεί, πάντα στα πλαίσια της προληπτικής ιατρικής. Οι ιατρικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του Δημοτικού σχολείου , καθώς έχει εξασφαλιστεί η σχετική άδεια παραχώρησης τους.
Οι ειδικότητες των γιατρών που θα συμμετάσχουν στην πρώτη αυτή επίσκεψη είναι οι εξής:
• Παιδίατρος
• Καρδιοχειρουργός-Παιδοκαρδιοχειρουργός
• Ορθοπεδικός Χειρουργός-Τραυματιολόγος
• Αγγειοχειρουργός
• Χειρουργός Οδοντίατρος

* Έμπειρος ειδικός παθολόγος
• Αγροτικός Ιατρός –Άνευ Ειδικότητος
Tην ομάδα αυτή μπορούν να την πλαισιώσουν και όσοι γιατροί το επιθυμούν και δεν είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για την πρωτοβουλία αυτή αρκεί να έλθουν σε επαφή με το Σύλλογο μας, ώστε να δημιουργηθεί μια δυναμική ομάδα γιατρών και ειδικοτήτων η οποία αφιλοκερδώς θα προσφέρει τις υπηρεσίες τους στους συγχωριανούς μας .
Θα ακολουθήσουν και άλλες επισκέψεις, που θα αφορούν κυρίως τους ενήλικες
Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του χωριού μας, οι τοπικοί φορείς και οι απανταχού Βρισαγώτες ευχαριστούμε θερμά τους συντοπίτες μας και φίλους γιατρούς για τη δημιουργία αυτής της εθελοντικής ομάδας και για τις πολύτιμες υπηρεσίες που έχουν τη διάθεση να προσφέρουν με την επιστημοσύνη, την εμπειρία και την αγάπη για τους συνανθρώπους τους.

Κατηγορίες: Ειδήσεις | 1 σχόλιο

Στη μνήμη Αθανασίου Νικέλλη

Με την ευκαιρία των τριών ετών από το θάνατο του αείμνηστου Αθανασίου Νικέλλη τελέστηκε σήμερα στην Εκκλησία – με πρωτοβουλία της Εκκλησίας- μνημόσυνο.

Ο Θανάσης Νικέλλης αγάπησε πραγματικά τον τόπο μας. Ήταν ο τόπος που γεννήθηκαν οι γονείς του (ο ίδιος και τα αδέλφια του γεννήθηκαν στην Αμερική), ήταν ο τόπος που έζησε λίγα από τα χρόνια της παιδικής του ηλικίας. Δέθηκε με το χωριό μας και πρόσφερε πολλά σ” αυτό.

Σε ένα χωριό που οι δωρητές και οι ευεργέτες (του Σχολείου και της Εκκλησίας κατά κύριο λόγο) υπήρξαν πάρα πολλοί, ο Θανάσης Νικέλλης και τα αδέλφια του πρόσφεραν ασυγκρίτως περισσότερα.

Ας είναι αιώνια η μνήμη του!

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Στη μνήμη Πάνου Αναγνώστου

Η γνωστή λογοτέχνις Ελένη Κονιαρέλλη Σιακή, μέλος της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών αφιερώνει τα παρακάτω λόγια στον Πάνο Αναγνώστου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή:

Scan_Pic0116

Scan_Pic0117

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Γάμος με βρισαγώτικη ομορφιά στη Μανωλάδα!

Η Χριστίνα Κολιού το αποφάσισε και το πραγματοποίησε στις 3 Οκτωβρίου στη Μανωλάδα Ηλείας με παπά και με κουμπάρο!

Τυχερός γαμπρός ο Αντώνης Αρβανιτάκης!

Να ζήσετε παιδιά χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι!

Να σας χαίρονται οι γονείς σας, οι συγγενείς και οι φίλοι σας!

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Για τη Συλλογή Φυσικής Ιστορίας

Tsoukalas_Nikolaos_1

Από τη συμμετοχή του Νίκου στην πρόσκληση της Βιβλιοθήκης

Από το Νίκο Τσουκαλά, ο οποίος τους δυο καλοκαιρινούς μήνες ορίστηκε υπεύθυνος του Μουσείου του χωριού μας, πήραμε την παρακάτω επιστολή την οποία και δημοσιεύουμε.

Αξίζει να σημειώσουμε τη συμμετοχή του στην εθελοντική εξόρμηση για τον καθαρισμό των άκρων του δρόμου Βρίσας-Βατερών αλλά και την ανταπόκρισή του στην πρόσκληση της Βιβλιοθήκης για την κατάθεση φωτογραφιών.

Μουσείο Βρίσας – Ευχαριστίες και μερικές σκέψεις

Αγαπητοί Βρισαγώτες και λοιποί,
Τώρα πια εγώ βρίσκομαι αλλού, αλλά ομολογώ ότι το μυαλό μου συχνά πυκνά ταξιδεύει νοερά πίσω στο χωριό με τον πλάτανο, την βιβλιοθήκη, το μουσείο, τα ωραία σπίτια, την παραλία στα χθαμαλά και φυσικά τους ωραίους ανθρώπους. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή.
Η πρώτη προσέγγιση προς το πρόσωπό μου ήταν άλλοτε εγκάρδια από την πρώτη κουβέντα και άλλοτε ψυχρή ίσως διερευνητική, απολύτως φυσιολογικό με τα γεγονότα που είχαν προηγηθεί από την άνοιξη και ανέτρεψαν ισορροπίες και καταστάσεις άρδην. Από την πρώτη στιγμή το ζήτημα της διαμονής μου ήταν το μείζον. Οι προσπάθειες της πρώην προέδρου Ευαγγελίας Νικέλλη και του προέδρου Βρισαγωτών Αθήνας Κώστα Σταυρινού απέδωσαν καρπούς και έτσι σύντομα μετακινήθηκα στα Βατερά. Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω εγκαρδίως τον Στρατή Προκοπίου… για την φιλοξενία του στα διαμερίσματα τού Προκόπα «Σαπφώ & Νεράιδα» καθώς και τον Παναγιώτη Κουδουνή αντίστοιχα για το Ξενοδοχείο «Ειρήνη». Χωρίς την δική σας συμβολή θα είχαμε καταφέρει να παραμείνει το μουσείο κλειστό ολόκληρο το καλοκαίρι, την πιο σημαντική για αυτό περίοδο.
Πολλές ευχαριστίες θέλω να εκφράσω και στον νέο πρόεδρο Στρατή Παράκοιλα για τον ενθουσιασμό αλλά και την βοήθεια που μου προσέφερε απλόχερα κάθε φορά που του την ζητούσα, καθώς επίσης και για την πρωτοβουλία του να αναλάβει επικουρικά την διάθεση εισιτηρίων στα μαγαζιά αλλά και στον κάθε ένα σας ξεχωριστά. Ευχαριστώ επίσης και τον Κώστα Καραΐσκο για την ευγενή πράξη να μου προσφέρει σημαντικό αριθμό δωρεάν γευμάτων στο εστιατόριό του. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την υπέροχη γειτονιά του Αγ. Κωνσταντίνου για την θερμή «αγκαλιά» που μου έδειξε, αλλά και όλους εσάς που όλο αυτό το διάστημα ήσασταν δίπλα στο μουσείο παντοιοτρόπως .
Πολλά μπορεί να ακούγονται ένθεν κακείθεν για τον οικονομικό απολογισμό του διαστήματος παραμονής μου, γι’ αυτό και θα αναφερθώ εδώ αναλυτικά. Το δάνειο που έλαβε το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας για την μισθοδοσία μου, καθώς και τα διάφορα έξοδα τού μουσείου για την συντήρησή του, είχαν θέσει ως ελάχιστο στόχο εσόδων περίπου τα 2000 €. Δυστυχώς, το ποσό αυτό δεν καλύφθηκε παρουσιάζοντας έλλειμμα το οποίο θα πρέπει τώρα να καλυφθεί με άλλους τρόπους. Συγκεκριμένα, από τις επισκέψεις στο μουσείο εισέπραξα συνολικά 1.258 € περίπου όσα ήταν τα έσοδα του μουσείου ολόκληρο το 2013 πράγμα το οποίο είναι σημαντικό και ενθαρρυντικό για το μέλλον, ενώ από τα εισιτήρια που διέθεσε ο Στρατής Παράκοιλας προς εσάς άλλα 400 €, ήτοι γενικό σύνολο στα 1658 €. Αυτό πάντως που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι ακόμα και σχεδόν δύο μήνες από την επαναλειτουργία του μουσείου ερχόντουσαν επισκέπτες -ακόμη και από τα Βατερά- που πέρασαν τυχαία γνωρίζοντας ότι είναι ακόμη κλειστό. Θεωρούσα ότι η μεγάλη δημοσιότητα που έλαβε για το κλείσιμο θα είχε και αντίστοιχη κατά την επαναλειτουργία, αλλά πάντα τα άσχημα νέα ακόμη σε μια μικρή κοινωνία επικρατούν. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για το τι ακόμη μπορούσε να γίνει. Το σημαντικό είναι τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα και πάντα με ορίζοντα την επόμενη θερινή περίοδο. Μετά από την δίμηνη εμπειρία μου με τον συγκεκριμένο χώρο, με τον διευθυντή του μουσείου κ. Θεοδώρου Γεώργιο αναλύουμε τα δεδομένα για την όσο το δυνατόν πληρέστερη επαναπροσέγγιση του όλου θέματος, πάντα με γνώμονα την βιώσιμη λειτουργία του μουσείου.
Τέλος, ευχαριστώ τον Στρατή Νικέλλη για την δυνατότητα που μου δίνει αυτή την στιγμή να επικοινωνώ μαζί σας. Καλό χειμώνα!
Εγκαρδίως,
Νικόλας Τσουκαλάς

 

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Προσλήψεις από το Δήμο

Δώδεκα οδηγούς απορριμματοφόρων και 25 εργάτες καθαριότητας θα προσλάβει ο Δήμος με σύμβαση διάρκειας 2 μηνών. Οι αιτήσεις θα γίνουν μέχρι 22 Οκτωβρίου.

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο