Η Βιβλιοθήκη διοργανώνει επίσκεψη στο Μουσείο Σιγρίου

sima_vivl_smallΗ Βιβλιοθήκη του χωριού μας διοργανώνει μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Σιγρίου για τα παιδιά μέλη-χρήστες της με σκοπό να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους σεισμούς. Στο δρόμο για το Σίγρι θα προηγηθεί επίσκεψη στη Μονή Υψηλού. Μπορούν να συμμετάσχουν τα παιδιά με ένα ενήλικα συνοδό το καθένα. Αν υπάρχουν θέσεις θα συμμετάσχουν και ενήλικοι χρήστες της Βιβλιοθήκης και τέλος (αν εξακολουθήσουν να υπάρχουν κενές θέσεις)  τρίτα πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με τη βιβλιοθήκη. Σε κάθε κατηγορία θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση το χρόνο που θα δηλώσουν συμμετοχή. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στη Βιβλιοθήκη είτε αυτοπρο σώπως είτε τηλεφωνώντας στο 2252061000 τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης Η μετακίνηση όλων όσων συμμετάσχουν -μικρών και μεγάλων- θα είναι ΔΩΡΕΑΝ καθώς και η είσοδος των παιδιών στο Μουσείο. Για όσους μεγάλους επισκεφθούν το Μουσείο το εισιτήριο είναι 5€ Παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν χωρίς ενήλικα συνοδό μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και ύστερα από συνεννόηση με τα μέλη της Επιτροπής. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13/9/14

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Η Βιβλιοθήκη ευχαριστεί

sima_vivl_small

 

Η Βιβλιοθήκη του χωριού μας ευχαριστεί τους Βρύσαλη Στρατή, Προκοπίου Στρατή, Πάλλη Δημήτρη καθώς και τον Κ.Κ. για την προσφορά βιβλίων

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Κουβέντα να γίνεται

Δεν είναι κάτι το σημαντικό αλλά νομίζω ότι για τη σωστή ενημέρωση των αναγνωστών μας αξίζει τον κόπο να αναρτήσουμε την απόφαση ορισμού των εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων στο Δήμο Λέσβου. Είναι ολοφάνερο ότι ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για μια Δημοτική Ενότητα ορίζεται για την εποπτεία και το συντονισμό των δράσεων που απαιτούνται να γίνονται στη Δημοτική αυτή Ενότητα.

 

Απόφαση 5/2013

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

Έχοντας υπ’ όψη:
Τις διατάξεις των άρθρων 86 και 88 του Νόμου 3463 (ΦΕΚ αρίθμ. 114/8-6-2006 τεύχος Α) «ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ»
Την παράγραφο 1 του άρθρου 58 του Νόμου 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 3 του άρθρου 44 του Νόμου 3979/2011 (ΦΕΚ 138/16-6-2011 Τεύχος Α’)
Τις ανάγκες των Υπηρεσιών του Δήμου Λέσβου
Τον Ο.Ε.Υ του Δήμου Λέσβου (ΦΕΚ 395/21-2-12 Τεύχος Β’)

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Αναθέτουμε χωρίς αμοιβή την εποπτεία και το συντονισμό των δράσεων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση και την διαχείριση των θεμάτων που αναφέρονται αντιστοίχως, καθώς και την υπογραφή των σχετικών με τα ανωτέρω θέματα εγγράφων και πιστοποιητικών (πλην χρηματικών ενταλμάτων), στους Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους:
Αθανασιάδη Απόστολο του Κωνσταντίνου, επί θεμάτων Ακτοπλοϊκών και Αεροπορικών Συγκοινωνιών της Λέσβου.
Αστυρακάκη Κωνσταντίνο του Γεωργίου, επί θεμάτων Παιδείας και Πολιτισμού
Αθανάση Θεμιστοκλή του Νικολάου, επί των θεμάτων της Δημοτικής Ενότητας Γέρας
Γυμνάγο Προκόπιο του Γεωργίου, επί των θεμάτων της Δημοτικής Ενότητας Ευεργέτουλα
Ζαφειρίου Δημήτριο του Ευαγγέλου, επί των θεμάτων των Δημοτικών Κοινοτήτων Μόριας και Παμφίλων, καθώς και των Τοπικών Κοινοτήτων Αφάλωνος και Παναγιούδας
Κορδώνη Χρήστο του Γεωργίου, επί θεμάτων Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής.
Κουνιαρέλλη Ηλία του Ευστρατίου, επί των θεμάτων της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρών και των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίας Μαρίνας, Αλυφαντών, και Ταξιαρχών.
Ταξείδη Αριστείδη του Μαρίνου, επί των θεμάτων της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου.

Σημείωση: Θεωρώ πρέπον αν κάποιος θεωρεί λαθεμένη μια πληροφορία που κατατίθεται επώνυμα στη σελίδα αυτή να τη διαψεύδει επώνυμα. Ιδιαίτερα αν είναι …Επώνυμος!

Κατηγορίες: Ειδήσεις | 1 σχόλιο

Από την «Άμπελο»

Τελική φάση τουρνουά ποδοσφαίρου 5×5 – Κυπελούχος τα Βασιλικά

Η ομάδα των Βασιλικών κατέκτησε το ετήσιο πρωτάθλημα χωριών Λέσβου 5×5 για το 2014 που διοργανώνει η εθελοντική ομάδα “ΑΜΠΕΛΟΣ”, επικρατώντας της Βρισάς σε έναν συναρπαστικό τελικό, που έγινε την Κυριακή 16/8 στο αθλητικό κέντρο Αμπελικού, στη διαδικασία των πέναλτι με σκορ 4-3.

Στους ημιτελικούς που έγιναν την προηγούμενη ημέρα η ομάδα του χωριού, η Βρισά είχε νικήσει με 2-1 το χωριό Παλαιοχώρι και τα Βασιλικά με το ίδιο σκόρ απέκλεισαν τα Βατερά.

Την απονομή του κυπέλου στην πρωταθλήτρια ομάδα των Βασιλικών έκανε ο αντιπρόεδρος της Ε.Π.Σ Λέσβου κ. Κυριάκος Πετρέλλης. Στη φιναλίστ ομάδα της Βρισάς την απονομή του κυπέλλου έκανε ο αντιπρόεδρος της Ε.Π.Σ. Λέσβου κ. Χάρης Καλλίας.

Το κύπελλο “fair play”, το οποίο έχει καθιερωθεί να απονέμεται από πέρυσι, κατέκτησε η ομάδα του Ακρασίου και την απονομή έκανε ο διαιτητής των αγώνων κ. Παράσχος Βασιλακάκης. MVP του τουρνουά αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας της πρωταθλήτριας ομάδας κ. Ταξιάρχης Αλεξίου.

 

Η »ΑΜΠΕΛΟΣ» ευχαριστεί την Ε.Π.Σ. Λέσβου για τη συμπαράσταση της στη διεξαγωγή των αγώνων και ιδιαίτερως τους αντιπροέδρους κ. Καλλία Χάρη και Πετρέλλη Κυριάκο, τον διαίτητη των αγώνων κ. Βασιλακάκη Παράσχο, τους ιατρούς των αγώνων κ. Αναγνωστοπούλου Αναστασία, Μαλαμά Δήμητρα, Πλωμαρίτη Γιάννη, Πλωμαρίτη Παναγιώτη, τον κ. Μουτζούρη Γεώργιο για την δημιουργία των αφισών του τουρνουά, το χορηγό επικοινωνίας ΣΚΑΪ ΑΙΓΑΙΟΥ και το δημοσιογράφο Γιάννη Παπούκα, τους παίκτες και οπαδούς όλων των ομάδων, καθώς και όλα τα παιδιά του Αμπελικού για όλη τη βοήθεια τους.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Μπράβο στους (αρμόδιους) δημοτικούς μας άρχοντες!!!

Πήρα το παρακάτω μήνυμα από ενήμερο συγχωριανό μας: «Και όμως έστω και αργά κάτι κινείται….Σήμερα αποφάσισαν (προφορικά ) να στείλουν αυτοκίνητο  γερανάκι -μάλλον την Παρασκευή -στα Βατερά να μαζέψει τα κλαδιά .Θα δούμε……»

Απορία 1: γιατί δεν τα αφήνουν για του χρόνου Τώρα πια το καλοκαίρι για τα Βατερά τέλειωσε.

Απορία 2: Μήπως φίλε αναγνώστη άκουσες κάτι και για το πότε θα τοποθετήσουν τις σημαδούρες ή πότε θα έρθει ο ναυαγοσώστης;

Κατηγορίες: Ειδήσεις | 4 σχόλια

«Κλέψε λιγότερο»

Το έργο του Ντάριο Φο «κλέψε λιγότερο» παρουσίασε χτες το θεατρικό τμήμα του Συλλόγου Πολιχνιατών Αθήνας στο κατάμεστο Πολύκεντρο Πολιχνίτου. Το θεατρικό αυτό τμήμα έχει αποσπάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου για την ποιότητα των παραστάσεών του.

Στην ομάδα παίρνουν μέρος και οι χωριανοί μας: Θοδωρής Π. Κούσκος, Μαρία Βερβάτη, το ζεύγος Ξενοφώντα Σάμιου  και το ζεύγος Αποστόλη και Μαρίας Σάββα. Απ” τους υπόλοιπους ηθοποιούς ξεχωρίσαμε την Κατερίνα Πατακού-Πολυχρονοπούλου (κινητήριας δύναμης των πολιτιστικών δράσεων του Συλλόγου) και την αεικίνητη κόρη της, τον πρόεδρο του Συλλόγου Στράτο Παπουτσά και τον πρώην πρόεδρο Γιώργο Χατζόγλου.

Ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!

Κατηγορίες: Ειδήσεις | 1 σχόλιο

Ο συντονιστής της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου

Σε λίγες μέρες αναλαμβάνει τα καθήκοντά της η νέα Δημοτική Αρχή. Όπως με κάθε τι το καινούργιο έτσι και με τους νέους αιρετούς μας υπάρχει η ελπίδα για κάτι καλύτερο για την περιοχή μας.

Ασφαλείς πληροφορίες θέλουν την ευθύνη της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου να αναλαμβάνει ο Δημήτρης Αλεξίου, ως εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος (δηλαδή άμισθος αντιδήμαρχος).

Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του για το δικό μας καλό και τη δική του φήμη.  Μπορεί κάλιστα να αναδειχτεί καλύτερος απ” τους (τρεις) προηγούμενους αρκεί να αρκεστεί σ” αυτά που προβλέπει η νομοθεσία (Συντονιστής) και να μην θελήσει να  παραστήσει κι αυτός τον ανεξέλεγκτο Διοικητή.

Ο Δημήτρης με καταγωγή απ” το Λισβόρι, έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος της περιοχής μας. Δυο ακόμα δημοτικοί σύμβουλοι που κατάγονται απ” την περιοχή μας -αλλά εκλέχτηκαν στη Μυτιλήνη- αναλαμβάνουν καίριες θέσεις στο νέο δημοτικό σχήμα. Η Αναστασία Αντωνέλλη θα συνεχίσει το -πετυχημένο- έργο της στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας και ο Στρατής Τζιμής θα αναλάβει τον σημαντικό τομέα των δημοτικών έργων. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους.

Κατηγορίες: Ειδήσεις | 6 σχόλια

Στη μνήμη τους!

Scan_Pic0098Ο επί δεκαετίες καφετζής στον Πλάτανο Κώστας Καλατζής στρο τεζιάκι του, παρέα με το Δάσκαλο Κώστα Τσέλεκα και τον αδελφό του Ανδροκλή (με ολίγη Ευαγγελία στην άκρη!)

Και οι τρεις σοβαροί και ήρεμοι. Ήρεμοι, έτσι όπως τους φανταζόμαστε να είναι και τώρα και αιώνια! (αρχείο Μαρίας Αν. Τσέλεκα)

 

 

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Νίκησαν τα Βασιλικά

Η ομάδα των Βασιλικών (με πολλούς Αλεξίου στη σύνθεσή της!!!) αναδείχτηκε νικήτρια του τουρνουά ποδοσφαίρου χωριών που διεξήχθηκε στο Αμπελικό.

Στον τελικό επικράτησαν της Βρίσας στα πέναλτυ αφού ο κανονικός αγώνας έληξε ισόπαλος 2-2.

Μπράβο στους νικητές αλλά και στους -με αξιοπρέπεια- χαμένους!

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Λιγοστεύουμε!

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση!  Τα «καλώς ήρθατε» και «πότε ήρθατε» έχουν ήδη αντικατασταθεί από τα «πότε φεύγετε» και «καλό ταξίδι».

Πάντως η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων λέει ότι ο Αύγουστος (τουλάχιστον) θα βγει με ικανοποιητική κίνηση.

Οψόμεθα!

Υ.Γ. Στο Λύκειο Πολιχνίτου πριν 15 και χρόνια. Στην τάξη. Μάθημα Χημεία. Σηκώνεται στον πίνακα ένας μαθητής που αποδεικνύεται εντελώς αδιάβαστος. Ο καθηγητής αρχίζει τον σχετικό εξάψαλμο. «Να διαβάζεις κ.λ.π.» Ο μαθητής είναι φανερό ότι νοιώθει πολύ άβολα. Ο εξάψαλμος τελειώνει με την προτροπή του καθηγητή προς το μαθητή να διαβάζει περισσότερο. «Εντάξει;» τον ρωτάει και φυσικά ο μαθητής συμφωνεί και επιβεβαιώνει! «Οψόμεθα» του λέει ο καθηγητής και ο μαθητής  με βιασύνη κινείται προς το θρανίο του. «Επ, του λέει ο καθηγητής, τί είπα;» «Οψόμεθα» απαντά ο μαθητής. «και τι θα πει αυτό;» «Κάθισε κάτω» δίνει την απάντηση ο μαθητής και τους κουφαίνει όλους, καθηγητή και συμμαθητές!!!

 

Κατηγορίες: Ειδήσεις | 5 σχόλια