Ευχές από το Βέλγιο

Οι βρισαγώτες Βέλγοι Χρίστελ & Φίλιππα μας έστειλαν τις χριστουγεννιάτικες ευχές τους με μια δική τους φωτογραφία με το χριστουγεννιάτικο δέντρο στον Πλάτανο το 2013, κατάλληλα διαμορφωμένη.

Τους ευχαριστούμε, τους ευχόμαστε κάθε καλό για την καινούρια χρονιά και τους …περιμένουμε!

2014_kerst

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Η Βιβλιοθήκη ενημερώνει, προσκαλεί και ευχαριστεί

sima_vivl_smallΗ Βιβλιοθήκη του χωριού μας ενημερώνει ότι κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων θα παραμείνει κλειστή τις εξής μέρες:

1. Την παραμονή, ανήμερα και την επόμενη των Χριστουγέννων (24,25 και 26/12)

2. Την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς (30/12 και 1/1)

3. Των Φώτων (6/1)

Επίσης η Βιβλιοθήκη ενημερώνει ότι ο Ρενέ, φίλος του χωριού μας από το Βέλγιο, είχε την καλή διάθεση να προσφέρει 50€ για να δοθούν δώρα και γλυκά στα παιδιά της Βιβλιοθήκης τα Χριστούγεννα. Από κοντά ένας ανώνυμος δέχτηκε να προσφέρει ακόμα 50€ (ή όσα επιπλέον χρειαστούν) για τον ίδιο σκοπό.

Για το λόγο αυτό προσκαλούμε τα παιδιά της Βιβλιοθήκης την Τρίτη 23 Δεκ για να πούμε τα κάλαντα και να μοιραστούμε δώρα και γλυκά.

Η Βιβλιοθήκη ευχαριστεί θερμά τον φίλο μας Ρενέ για την ευγενική του χειρονομία και του εύχεται καλές γιορτές και ευτυχισμένο τον καινούριο χρόνο.

Επίσης ευχαριστεί τον Καλλονιάτη  δάσκαλο και συγγραφέα, Στρατή Μισγίρη, για την προσφορά 10 τόμων βιβλίων, μοναδικού λεσβιακού ενδιαφέροντος, τα οποία -σχεδόν όλα- έχει γράψει ο ίδιος.

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Η Μυτιλήνη τα παίρνει όλα!

Ένα ενδιαφέρον άρθρο (που μπορείτε να διαβάσετε εδώ) φιλοξενεί σήμερα  το ΕΜΠΡΟΣ σχετικά με τα δημοτικά πράγματα του τόπου μας. Το ζουμί του άρθρου είναι ότι η νέα δημοτική αρχή τα δίνει όλα μόνο για την πόλη της Μυτιλήνης ενώ η περιφέρεια παίρνει ψίχουλα.

Τρεις εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι γράφει ότι είναι στα πρόθυρα της παραίτησης εξαιτίας της κατάστασης αυτής.

Στο χωριό μας δεν φαίνεται πολύ η εγκατάλειψη από τη δημοτική αρχή γιατί το τοπικό μας συμβούλιο με τις εθελοντικές προσφορές σε εργασία και χρήμα λύνει τα μικροπροβλήματα. Για τα μεγάλα όμως θέματα πρέπει να σκύψει η κεντρική δημοτική αρχή. Και αυτό περιμένουμε να δούμε.

Κατηγορίες: Ειδήσεις | 1 σχόλιο

Εκδήλωση του Γυμνασίου Αγιάσου

Στην Αγιάσο η παράδοση και το …κλίμα ευνοούν τον πολιτισμό και τη δημιουργία. Και όταν στα σχολεία της υπάρχει βασική αγιασώτικη μαγιά παρασέρνονται όλοι, ξεδιπλώνουν τα ταλέντα τους και δεν αφήνουν ευκαιρία να πάει χαμένη. Έτσι και τώρα μας πληροφορεί το Γυμνάσιο Αγιάσο ότι:
Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας  θα πραγματοποιηθεί
 την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 06:30 μ.μ
στο Αναγνωστήριο Αγιάσου.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο διευθυντής του Γυμνασίου Αγιάσου
σας ευχόμαστε ολόψυχα 
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 
ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ  
Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Σημαντική πληροφορία

Μια σημαντική πληροφορία μας έστειλε για δημοσίευση η Μαρία Π. Κούσκου και την ευχαριστούμε πολύ. Αφορά λογαριασμούς σε τράπεζες οι οποίοι δεν έχουν κινηθεί για 20 χρόνια και καταπίπτουν υπέρ του Δημοσίου. Ήδη μάθαμε ότι υπάρχει στο χωριό  μας τέτοιο «θύμα». Τέτοιοι επικίνδυνοι λογαριασμοί είναι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που είχαμε από παιδιά και από κάποια στιγμή και μετά τους είχαμε ξεχάσει. Επίσης λογαριασμοί που κάποιοι παππούδες είχαν ανοίξει στα εγγόνια τους και μετά το θάνατο του παππού ο λογαριασμός παρέμεινε χωρίς κίνηση.

 

trapeza.

 

Κατηγορίες: Ειδήσεις | 1 σχόλιο

Σήμερα η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των σχολείων(ανανεωμένο)

Σήμερα το απόγευμα στις 6 θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού μας η κοινή  χριστουγεννιάτικη γιορτή του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου.

Εξάλλου χτες, Τετάρτη, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον Πλάτανο, με πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου, χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά στα οποία μοιράστηκαν και δώρα. Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από τη χτεσινή εκδήλωση όπως τις κατέγραψε ο φακός του Κώστα Κωστάκη

DSC_0426 DSC_0423DSC_0416 DSC_0401 DSC_0404 DSC_0407 DSC_0412 DSC_0414

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Το τοπικό συμβούλιο Βρίσας ευχαριστεί

Το τοπικό συμβούλιο του χωριού μας ευχαριστεί θερμά τους παρακάτω χωριανούς:

Παπαδόπουλο Δημήτριο (σύζυγο Αγγελικής ΜΠΙΝΗ) και Μπατζακη Θεολόγο για την κατασκευή και τοποθέτηση όλου του χριστουγεννιάτικου στολισμού. Επίσης για την κατασκευή της φάτνης που τοποθετήθηκε στην πλατεία του χωριού μας.

Βαληλή Σταύρο για την βοήθεια που πρόσφερε στο βάψιμο των παραπάνω κατασκευών.

Κοτσαμπάση Μανόλη για την σύνδεση όλων των φωτιζόμενων στολιδιών στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Νικέλλη Κωσταντίνο του Θεοδώρου για την αγορά και τοποθέτηση τεσσάρων προβολέων αξίας 60 ευρώ που φώτισαν τον πλάτανο.

Τέλος τους  Ζούρο Απόστολο για το πόσο των 100 ευρώ, Κούσκο Παναγιώτη 20 ευρώ, Παπαδόπουλου Αναστασία 30 ευρώ, Πατσατζή Χαράλαμπο 20 ευρώ που προσέφεραν στον εθελοντικό κουμπαρά.

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Πρόσκληση

Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου και ώρα 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση – συζήτηση, μετά από πρωτοβουλία του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής μας, για τα προβλήματα, της ανάπτυξη, την προβολή της περιοχής μας και τη διαδικασία για τη σύσταση ή επανεργοποίηση συλλόγου. Καλούνται να συμμετέχουν ΟΛΟΙ επαγγελματίες ή μη, νέοι άντρες και γυναίκες της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου (Βασιλικά, Βρύσα, Λισβόρι, Πολιχνίτος, Σταυρός)

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Βροχερός ο καιρός

Βροχερός από το πρωί σήμερα ο καιρός. Αν και μερικοί ξεγελάστηκαν και πήραν το πρωί το δρόμο για τις ελιές τελικά επέστρεψαν από αδύναμη βροχή που πρόσθεσε 4 χιλιοστά στο βροχόμερο.

Αυτή την εποχή η βροχή στο χωριό έχει ως συνέπεια να υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση στα καφενεία και στα ελαιοτριβεία, όπου ο καθένας θέλει να αλέσει το απόθεμα που έχει για να μην καθυστερήσει άλλη μέρα.

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Εργατικές κατοικίες για 4 δικαιούχους στον Πολιχνίτο

Από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 15 Μαρτίου τού 2015 έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν ενδιαφέρον στον ΟΑΕΔ οι δικαιούχοι εργατικών κατοικιών.

Ο Οργανισμός το επόμενο διάστημα πρόκειται να προχωρήσει στην κλήρωση 4 εργατικών κατοικιών στον Πολιχνίτο.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν όλοι οι εργατοϋπάλληλοι που δεν έχουν οι ίδιοι ή τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους ιδιόκτητη κατοικία και δεν έχουν λάβει οι ίδιοι ή τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους άλλη στεγαστική συνδρομή (δάνειο ή κατοικία) από τον κατηργημένο Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.

Τα παραπάνω ισχύουν και για τους συνταξιούχους εργατοϋπαλλήλους.

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο