Γεγονότα αρμοδιότητας της Αστυνομίας

 • Ένας καυγάς σχετικός με τη χρήση βοσκοτόπου οδήγησε με σθενοφόρο στο Νοσοκομείο
 • Ένα αυτοκίνητο χτύπησε στα κάγκελα του παλιού γεφυριού στην είσοδο του χωριού, τα γκρέμισε (για μια ακόμα φορά! ), στάθηκε (ευτυχώς) σε σχεδόν κατακόρυφη θέση προς το ποτάμι και (πολλαπλά ευτυχώς!) οι επιβαίνοντες (δυο ενήλικες και ένα παιδάκι) βγήκαν σχεδόν ανέπαφοι.
 • Κλιμάκιο απ’ το αστυνομικό τμήμα Πολιχνίτου κατέβηκε στο χωριό και έγραψε τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα κοντά στον Πλάτανο. Πάντως, ίσως τυχαία, διάλεξαν την ώρα που μετά την κηδεία του μπαρμπα Στέλιου στον Πλάτανο τα καφενεία ήταν γεμάτα κόσμο που έπινε τον καφέ της «συγχώρησης» και επομένως υπήρχαν αρκετά σταθμευμένα αυτοκίνητα. Με ένα μάλιστα είχαν φέρει στο καφενείο μια ηλικιωμένη συγγενή της οικογένειας που ήταν αδύνατο να περπατήσει.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Στη μνήμη Στέλιου Μανώλα αντί για στεφάνι (3)

 • sima_vivl_smallΟ Κώστας Σταυρινός και η σύζυγός του Ρούλα πρόσφεραν στη Βιβλιοθήκη του χωριού μας στη μνήμη του Στέλιου Μανώλα το ποσό των 50 € αντί για στεφάνι.

 

Για τον ίδιο σκοπό πρόσφεραν οι:

 • Οικογένεια Αθανασέλλη   50€
 • Ταξείδη Ασπασία, Μαρία, Ευαγγελία 50€
 • Σκουντιανέλλη Θ. Οικογένεια        20€

Η Βιβλιοθήκη ευχαριστεί.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Στη μνήμη Στέλιου Μανώλα αντί για στεφάνι (2)

sima_vivl_smallΤα αδέλφια Αθανασίου (παιδιά του Στρατή) πρόσφεραν στη Βιβλιοθήκη του χωριού μας το ποσό των 30€ στη μνήμη του γείτονά τους Στέλιου Μανώλα αντί για στεφάνι.

Η Βιβλιοθήκη ευχαριστεί

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Οι πρόσφυγες Μικρασιάτες στον Πολιχνίτο

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του Στρατή Πάντα με τον παραπάνω τίτλο δημοσιεύεται στον Πολιχνιάτικο Λόγο, την εφημερίδα του Συλλόγου των Πολιχνιατών της Αθήνας.

Ο Στρατής Πάντας είναι κάτοχος ενός πολύτιμου αρχείου το οποίο αξιοποιεί με δημοσιεύσεις έχοντας εκδώσει και ένα βιβλίο. Τα κείμενά του εκτός από ιστορικά ντοκουμέντα περιέχουν και προσωπικές κρίσεις και εκτιμήσεις που μπορεί σε κάποιους να εγείρουν αμφισβητήσεις αλλά καθιστούν το κείμενο γλαφυρό και ευχάριστο.

Μέσα στο παραπάνω κείμενο που μπορείτε να διαβάσετε εδώ υπάρχει και μια πληροφορία με βρισαγώτικο ενδιαφέρον.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Στη μνήμη Στέλιου Μανώλα αντί για στεφάνι

sima_vivl_smallΣτη μνήμη του Στέλιου, αντί για στεφάνι, πρόσφεραν στη Βιβλιοθήκη του χωριού μας:

 • Η αδελφή του Ευστρατία  50€
 • Tα ανήψια του Στρατής και Μανώλης Τσαμουράς   50€
 • Τα ανήψια του Μαρία Ταξείδη και Γιώργος Νικολάου       50€
 • Τα ανήψια του Μαρία Τσαμουρά και Πάρις Παρασκευόπουλος   50€

Η Βιβλιοθήκη εύχεται να είναι αναπαυμένος

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Έφυγε ο μπαρμπα Στέλιος στα 99!

‘Εφυγε σήμερα από τη ζωή ο Στέλιος Μανώλας λίγο πριν συμπληρώσει ένα αιώνα ζωής! Μια ζωή που χρόνο με το χρόνο τη διάβαινε παρέα με το χαμόγελο και το καλαμπούρι. Πριν δυο μήνες μου διηγήθηκε κοινός γνωστός μας που τον είχε επισκεφτεί -όταν τον είχαν πια εγκαταλείψει οι σωματικές και πνευματικές του δυνάμεις- και τον ρώτησε (ο επισκέπτης στον Στέλιο) πως τον λένε και αυτός, με την ετοιμόλογη απάντηση να τον συνοδεύει μέχρι τέλος, του είπε: «αυτή τη στιγμή με διαφεύγει!!!»  Εκτός των άλλων εκτελούσε και χρέη …νοσοκόμου και τον θυμάμαι (3-4 ετών) να έρχεται για να μου βάλει την πενικιλίνη!

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 4.00 το απόγευμα.

Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, τα παιδιά, τα εγγόνια, τις αδελφές του και σ’ όλους τους συγγενείς.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | 3 Σχόλια

Μια ειδυλλιακή εικόνα για τη Σκάλα Πολιχνίτου!

Ένα μικρό βιντεάκι-ποίημα  διάρκειας 2,5 λεπτών για τις εικόνες που απολαμβάνει κάποιος ένα αυγουστιάτικο πρωινό στο γραφικό λιμανάκι της Σκάλας Πολιχνίτου δημιούργησε με μεράκι ο Λεσβοκλής Πετράς και μπορείτε να το απολαύσετε εδώ.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Το καμάρι του πατέρα!

Τέλος της δεκαετίας του 50 και ο μπαρμπα Στέλιος έχει αφεθεί στα χέρια του γιου του, Δημήτρη Παπαδόπουλου, για ένα ξύρισμα.

Ο τρόπος που κάθεται στην πολυθρόνα δείχνει και τα συναισθήματά του. Καμάρι και  ικανοποίηση που έχει γιο επαγγελματία, που έχει γιο που θα βγάλει ένα πιο ξεκούραστο μεροκάματο, που έχει γιο ο οποίος τον περιποιείται!

Αλλά και ο γιος προσηλωμένος στο έργο του με την άσπρη μπλούζα και τη γραβάντα καμαρώνει για το καινούριο μαγαζί του που το έχει ανθοστολίσει αλλά και για το ότι του δόθηκε η ευκαιρία να ανταποδώσει στον πατέρα του ένα ελάχιστο των όσων του έχει προσφέρει.

Τότε που το χωριό ήταν γεμάτο από κάθε κατηγορία επαγγελματιών!

papadopoulos1

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | 1 σχόλιο

Μια ακόμα απουσία!!!

Σε μια διαφημιστική καμπάνια του νησιού μας και πάλι απουσιάζει η ευρύτερη περιοχή μας. Η διαφημιστική προβολή έγινε με συνεργασία της Περιφέρειας και του ΕΟΤ με τον αντίστοιχο ιταλικό οργανισμό και είχε ως προϊόν ένα ντοκυμαντέρ που θα προβληθεί τον Φεβρουάριο στη ιταλική τηλεόραση.

Δείτε σε δημοσίευμα του lesvosreport.gr τις περιοχές που επισκέφθηκε η δημοσιογράφος (και θα προβληθούν) καθώς και τους φορείς που χρηματοδότησαν το έργο αυτό της προβολής του νησιού μας.
Το πρόγραμμα των επισκέψεων της δημοσιογράφου τυλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας. Ειδικότερα, η δημοσιογράφος περιηγήθηκε στις περιοχές της Μυτιλήνης, της Ερεσού, του Σιγρίου, του Μολύβου, της Πέτρας, της Σκάλας Συκαμνιάς, του Πλωμαρίου, της Καλλονής, της Αγίας Παρασκευής και της Αγιάσου. Επισκέφθηκε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους καθώς και το Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης και το Μουσείο Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη Terriade, καθώς και αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, όπως τα Κάστρα Μολύβου και Μυτιλήνης, την Παναγιά Γλυκοφιλούσα, κλπ.. Γνώρισε τις παραλίες του νησιού, τον υγρότοπο της Σκάλας Καλλονής και τη διαδικασία παραδοσιακής αγγειοπλαστικής στην Αγιάσο. 

Η δημοσιογράφος έμεινε έκπληκτη από τις εναλλαγές και την ποικιλομορφία του τοπίου που σε καλεί να το εξερευνήσεις. Ξεχώρισε ως πολύ ιδιαίτερα και μοναδικά στη Λέσβο τόσο το Απολιθωμένο Δάσος όσο και το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη Teriade με τα εντυπωσιακά του εκθέματα. Την ενθουσίασε η αυθεντικότητα της τοπικής κουζίνας και των ξεχωριστών προϊόντων του νησιού όπως το λαδοτύρι, οι ελιές, τα θαλασσινά, κλπ.

Σημαντική ήταν η συμβολή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους και του Μουσείου-Βιβλιοθήκης Στρατή Ελευθεριάδη Teriade για την παροχή αδειών και τη συνοδεία στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους press trips αποτελούν τους πλέον αποδοτικούς τρόπους προβολής με πολλαπλασιαστικά οφέλη.
 Η δαπάνη της φιλοξενίας καλύφθηκε από τον ΕΟΤ και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου καθώς και από χορηγίες που εξασφαλίστηκαν μέσω της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, του Φορέα Τουρισμού Μολύβου και του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου (Ξενοδοχείο Αφροδίτη, Psammos Apartments, Ξενοδοχείο Ηλιοτρόπιο και τα εστιατόρια “Σουλάτσο” και “Le Grande Bleu”).

Απορούμε, δεν υπήρχε κανένας στην Περιφέρεια (και ιδιαίτερα η συντοπίτισσα Περιφερειάρχης κ. Καλογήρου) να παροτρύνει να συμπεριληφθεί και η περιοχή μας;

Απορούμε, οι επαγγελματίες της περιοχής μας δεν αισθάνονται την ανάγκη της δημιουργίας ενός ισχυρού φορέα προβολής του τόπου μας που να έχει φωνή και να ακούγεται;

Απορούμε, όλοι το παξιμάδι το θέλουμε βρεγμένο;

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | 3 Σχόλια

Ποια είναι;

%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%b9%cf%84%cf%83%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%bd%cf%8e%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7Η κάτοχος της παραπάνω φωτογραφίας ζητά τη βοήθεια μας μήπως καταφέρουμε και αναγνωρίσουμε τις εικονιζόμενες. Όποιος έχει κάποια άποψη μπορεί να στείλει email στο kstavrinos@asprofos.gr ή να τηλεφωνήσει στον Κωστή Σταυρινό.

 

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο