Αρχίζουν οι εργασίες για το στήσιμο του προσωρινού σχολείου

Ήρθε σήμερα ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο της κατασκευής των απαιτούμενων τεχνικών έργων και του στησίματος των προσωρινών αιθουσών για να λειτουργήσει το σχολείο.

Ελπίζουμε ότι σύντομα το «νέο σχολείο» θα μπορεί να υποδεχτεί τους μαθητές του.

Στο μεταξύ όμως θα πρέπει κάποιοι να τρέξουν το θέμα της ανοικοδόμησης του κανονικού σχολείου. Θα πρέπει να βρεθεί ένα πρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα αναλάβει να φέρει σε πέρας όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Ένας συντονιστής ας πούμε για το συγκεκριμένο και πολύ σημαντικό για το χωριό μας έργο.

Στο μεταξύ τεράστιο είναι το πρόβλημα (εξαιτίας του μεγέθους του σχολείου) στον Πολιχνίτο. Εκεί το πρόβλημα θα διαρκέσει πολύ λιγότερο χρόνο σε σχέση με το χωριό μας γιατί το διδακτήριο χρειάζεται μόνο κάποιες επισκευές, αλλά η προσωρινή λύση είναι δύσκολη. Η πρώτη σκέψη να εγκατασταθούν λυόμενες αίθουσες σε οικόπεδο του Δήμου κοντά στις Θερμοπηγές  φαίνεται να έχει εγκαταληφθεί και μάλλον έχει προκριθεί η λύση της διπλής βάρδιας στο διδακτήριο Γυμνασίου-Λυκείου. Λύση με πάρα πολλές δυσκολίες για τα παιδιά, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και προπαντός τους διευθυντές των τριών σχολείων. Καλή δύναμη και υπομονή σε όλους.

Σημείωση: Μήπως θα είναι χρήσιμο να αξιοποιηθεί (με διάφορους θεσμικούς τρόπους) το διδακτήριο του πρώην Δημοτικού σχολείου Λισβορίου; (Φυσικά και δεν εννοούμε να στεγαστεί ολόκληρο το Δημ. Σχολείο Πολιχνίτου εκεί) Η χρησιμοποίησή του μπορεί να προσφέρει και άλλες εναλλακτικές λύσεις για το Δημοτικό του Πολιχνίτου.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Η Επιτροπή σίτισης ενημερώνει

Η Επιτροπή σίτισης ενημερώνει ότι προέβη στις παρακάτω πληρωμές:

Προκοπίου (μερίδες φαγητού Α’ και Β’ δεκαπενθήμερου)    1039,5

Πατσατζής-Ασβεστάς (για τον ίδιο λόγο)                                   532,5

Καλατζής Αρ.   (κρεατικά Β’ δεκαπενθήμερου)                          270,4

Πετρέλλης(τυροκομικά Β δεκαπενθήμερου)                                  55,1

——————————————————-

ΣΥΝΟΛΟ                                      1897,5

Η Επιτροπή έχει στη διάθεση της το ποσό των 4855,6-1897,5= 2958,1€

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Το τοπικό συμβούλιο ευχαριστεί

Το τοπικό συμβούλιο Βρίσας ευχαριστεί τους παρακάτω φορείς και πρόσωπα για την προσφορά, κατά την εβδομάδα που πέρασε, υλικών προς βοήθεια των σεισμοπλήκτων του χωριού μας.

> Σύλλογος γυναικών Μυτιλήνης

> Ξενοδοχείο «Αφροδίτη»

> Φρησλαντκαμπινα Ελλάς Α.Ε

> κος Αργυρόπουλος

> Τραχανά Μαρία και Ζωγραφία Βαγγελάκη

> Μποσταντζόγλου Έρη

> Τζανιδάκη Μαρία

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Ενδιαφέρον μηδέν!

Είναι γνωστό ότι το κτίριο που στεγάζεται η Συλλογή Φυσικής Ιστορίας έχει πάθει σημαντικές ζημιές από το σεισμό. Όπως είναι γνωστό ότι ζημιές έχουν πάθει και τα εκθέματα της Συλλογής αφού οι προθήκες αναποδογύρισαν.

Έχουν περάσει περισσότερες από δυο μήνες και οι αρμόδιοι του ΕΚΠΑ δεν έκαναν καμιά σωστική -για τα εκθέματα- ενέργεια. Ήρθαν στην αρχή και είδαν τι είχε συμβεί και από τότε τίποτα!

Τους πληροφορούμε ότι υπάρχει διαθέσιμο κοντέινερ για να μεταφέρουν μέσα τα εκθέματα που τυχόν θα χρειαστεί να απομακρυνθούν από το κτίριο. (Περισσότερα γι αυτό- και ακόμα δυο κοντέινερ -σύντομα)

Η όλη συμπεριφορά του ΕΚΠΑ απέναντι στη Συλλογή του χωριού μας τα τελευταία χρόνια είναι μνημείο αδιαφορίας (και όχι μόνο) Αν δεν θέλουν ή δεν μπορούν να ασχοληθούν μαζί της ας το πουν.

Κρίμα τα οράματα των πρωτεργατών για το στήσιμό της, κρίμα τα οράματα της τοπικής κοινωνίας. Κρίμα!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | 2 Σχόλια

Για την εκδρομή της Βιβλιοθήκης

Η Βιβλιοθήκη Βρίσας υπενθυμίζει την πραγματοποίηση της εκδρομής στις 2 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες είχαμε δημοσιεύσει πριν λίγες μέρες ως εξής:

Θυμίζουμε ότι στο πρόγραμμα της εκδρομής αυτής περιλαμβάνονταν επισκέψεις στο αρχαίο θέατρο της Μυτιλήνης και στη Δημοτική Πινακοθήκη, γεύμα στη Χαραμίδα και απογευματινό «διάλειμμα» στα Θέρμα. Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί λίγο αλλά χωρίς να αλλάξει ο βασικός του κορμός.

Στην εκδρομή μπορούν να συμμετάσχουν όσα παιδιά του χωριού επιθυμούν από Γ’ Δημοτικού μέχρι και το Λύκειο. Τα παιδιά του Δημοτικού θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε ενήλικο συνοδό. Για τα παιδιά του Γυμνασίου επίσης είναι καλό να υπάρχει συνοδός αλλά σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί κάποιου παιδιού την επιμέλεια να αναλάβει ένα μέλος της Βιβλιοθήκης ύστερα από συνεννόηση με την οικογένεια του. Τα παιδιά του Λυκείου μπορούν να έρθουν χωρίς συνοδό.

Η εκδρομή είναι δωρεάν για όλους όσους συμμετάσχουν. Δηλώσεις συμμετοχής σε οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Κυριακή 27 Αυγούστου.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Τα πρώτα deals για επισκευές σπιτιών

Πληροφορίες θέλουν να έχουν γίνει ήδη οι πρώτες συμφωνίες ανάμεσα σε ιδιοκτήτες «κίτρινων σπιτιών» και σε μηχανικούς για επισκευές σπιτιών στη Βρίσα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες  μηχανικός ζητά 250€ προκαταβολή και στη συνέχεια το 10% του ποσού της στεγαστικής συνδρομής που θα προκύψει.

Εμείς ως άσχετοι με το θέμα ζητούμε τη γνώμη των ειδικών για την αξιολόγηση της συμφωνίας.

Αν γινόταν ομαδική συμφωνία 20-30 ιδιοκτητών με τον ίδιο μηχανικό υπήρχε δυνατότητα μείωσης της τιμής της αμοιβής;

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | 9 Σχόλια

Χρόνια πολλά

Της «Παναγίας» σήμερα και η μισή Ελλάδα γιορτάζει!

Χρόνια πολλά στην Μαρία, στον Παναγιώτη και σ’ όλα τα …παράγωγά τους!

Στα Βατερά η Θεία Λειτουργία έγινε στον Άγιο Ευστάθιο και ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν πολύς. Ευτυχώς χώρος υπάρχει και μάλιστα με αρκετή σκιά.

Στη συνέχεια ο καφές στην παραλία -με τα καλά μας ρούχα!- ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τέτοια μέρα!

Χτες λειουργήθηκε για μια ακόμα φορά η «πληγωμένη» Ζωοδόχος Πηγή στο χωριό.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | 2 Σχόλια

Το πρόγραμμα σίτισης

Το πρόγραμμα σίτισης το οποίο υλοποιείται στο χωριό μας μπαίνει στο τρίτο δεκαπενθήμερο.

Η επιτροπή σίτισης (Ε.Σ.) παίρνοντας υπόψη της

  • διάφορες προτάσεις σχετικά με τις λίστες των δικαιούχων που δημοσιοποιήθηκαν κατά τα προηγούμενα δεκαπενθήμερα και τις ποσότητες των αγαθών που προσφέρθηκαν
  • τις αλλαγές στα πρόσωπα που συνοικούν με κάποιους δικαιούχους
  • την ανάγκη να υπάρξει μια μερική εναλλαγή στους δικαιούχους

αναδιάρθρωσε τις λίστες των δικαιούχων για το τρίτο δεκαπενθήμερο του προγράμματος.

Έτσι κατά την περίοδο από 16 ως 30 Αυγούστου θα προσφέρονται μερίδες καλού φαγητού κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή στους :

1 Αναγνώστου Ολυμπία Μερίδες     1
2 Βερβάτη Βασιλεία 1
3 Διαμαντή Μηλιά 1
4 Καπτανή Ευαγγελία 1
5 Καραΐσκου αδέλφια 2
6 Καρβούνης Μανώλης 2
7 Καφαλούκου Ελένη 1
8 Κοντός Παράσχος 1
9 Κουτσουραδή Παναγιώτα 2
10 Λινάρδος Σάββας 2
11 Λινάρδος Σπύρος 1
12 Μουτζούρη Ειρήνη 1
13 Παππά Χριστίνα 1
14 Χαχαδάκη Μυρσίνη 1

Οι μερίδες φαγητού μέχρι τώρα  παρασκευάζονταν για τα άτομα που διέμεναν  στη Βρίσα ή τα Βατερά στο εστιατόριο Προκοπίου και για τα άτομα που διέμεναν στον Πολιχνίτο από την επιχείρηση του κ. Πατσατζή με βάση συμφωνία που είχε κάνει με τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις το επιμελητήριο Λέσβου το οποίο τελικά δεν έχει πληρώσει –στο συγκεκριμένο πρόγραμμα- τίποτα.

Η Ε.Σ. και το τοπικό συμβούλιο πήραν προσφορές από 3 επιχειρήσεις και με βάση αυτές (που συνέπιπταν) για το τρίτο δεκαπενθήμερο όλες οι μερίδες  θα παρασκευάζονται στο εστιατόριο του κ. Λάσκαρη (έχουν μειωθεί οι δικαιούχοι που διαμένουν στον Πολιχνίτο).

Επίσης θα προσφερθούν ποσότητες φέτας (από 0 ως 2,5 κιλά ανά οικογένεια), μοσχαρίσιου κρέατος (από  1 ως 2,5 κιλά), κιμά (από 0,5 ως 2 κιλά) και κοτόπουλου (από 1 ως 4 κιλά) στους:

Αβαγιάννη Στέλλα
Αναγνώστου Βασίλης
Βαληλής Σταύρος
Βάσσος Γιώργος Ε.
Γεωργάκας Πάνος
Δηκελιώτης Στρατής
Καγκάρας Στάθης
Καλατζής K. Γιάννης
Λαμπρινίδης Λέσβος
Λινάρδος Γιάννης
Λινάρδος Τάκης
Πορτογλής Γ. Στέλιος

 

Σημείωση:

Η Ε.Σ. οφείλει να σημειώσει ή και να επαναλάβει :

  • Η διαφάνεια στους δικαιούχους θεωρούμε ότι δίνει τη δυνατότητα να υποβάλλονται προτάσεις για βελτίωση ανά δεκαπενθήμερο της λίστας των δικαιούχων και διόρθωση των τυχόν λαθών.
  • Η διαφάνεια αποτελεί εγγύηση σε όσους δίνουν χρήματα για την υλοποίηση του προγράμματος ότι αυτά πιάνουν τόπο.
  • Είναι ίσως σωστή η παρατήρηση που έγινε από ορισμένους ότι θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη οι τυχόν καταθέσεις που έχουν όλοι οι εν δυνάμει δικαιούχοι του προγράμματος αλλά αυτό υπερβαίνει τη δικαιοδοσία και τις αρμοδιότητες της επιτροπής.
  • Η Επιτροπή δεν κρίνει «δικαστικά» τις αιτίες αλλά απλά αξιολογεί καταστάσεις που υπάρχουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
  • Στην ομάδα των δικαιούχων κρεατικών προϊόντων ανήκουν άτομα ή οικογένειες  χωρίς εισόδημα ή με ελάχιστο εισόδημα σε σχέση με τα μέλη της οικογένειας.
  • Στην ομάδα των δικαιούχων μερίδων έτοιμου φαγητού ανήκουν άτομα τα οποία για λόγους υγείας ή ηλικίας χρειάζονται τη βοήθεια αυτή και δεν έχουν κοντά τους άτομα ικανά να τους την προσφέρουν.

Η Ε.Σ. ευχαριστεί όλους όσους επώνυμα κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τη δικαιότερη λειτουργία του προγράμματος είτε αυτές αφορούσαν συγγενικά τους πρόσωπα είτε ξένα.

Επίσης η επιτροπή καλεί κάθε έναν που θεωρεί ότι η λειτουργία της δεν είναι σωστή αφενός να καταθέσει επώνυμα τις παρατηρήσεις του και αφετέρου να βοηθήσει στη βελτίωση της λειτουργίας της συμμετέχοντας σ’ αυτήν.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Από τον πεζοπορικό σύλλογο «Ορειας»

Έφτασε σε μας δια χειρός Κώστα Καλαμποκίδη

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Το τοπικό συμβούλιο ευχαριστεί.

Το τοπικό συμβούλιο Βρίσας ευχαριστεί  την Ειρήνη Αλ. Αναγνώστου για την προσφορά 100€ (50 για τη σίτιση και 50 για τον εθελοντικό κουμπαρά)

Η επιτροπή σίτισης έχει στη διάθεσή της το ποσό των 4855,6 €

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο