Για τον Παλιόπυργο

Με αφορμή τη φωτογραφία που μας έστειλε ο Νίκος Τσουκαλάς (ανταποκρινόμενος στην πρόκληση της Βιβλιοθήκης) που δείχνει τμήμα από το εσωτερικό του Παλιόπυργου, επανερχόμαστε στο θέμα.

Πριν κάποια χρόνια είχαμε δημοσιεύσει δήλωση της αρμόδιας εφόρου αρχαιοτήτων σύμφωνα με την οποία για τον Παλιόπυργο υπάρχει μελέτη συντήρησης και αποκατάστασής του και ότι για να προχωρήσει η υπόθεσή του θα έπρεπε να παραχωρηθούν κάποια τμήματα από τις εφαπτόμενες ιδιοκτησίες.

Tsoukalas_Nikolaos_4

Η Βρίσα περιτριγυρισμένη από πράσινο υπό το «βλέμμα» του Παλιόπυργου.

Βρήκαμε το τοπογραφικό σχεδιάγραμμα -δεν θυμάμαι αν το είχαμε δημοσιεύσει- και ενδιαφέρθηκαν φορείς -το προηγούμενο τοπικό συμβούλιο, ο Σύλλογος της Αθήνας – για να συνεννοηθουν με τους ιδιοκτήτες. Η υπόθεση όμως αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί. Μήπως πρέπει κάποιος αρμόδιος να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να την ολοκληρώσει πριν ισοπεδωθεί πλήρως το κτίσμα;

Στη φωτογραφία φαίνεται η κατάσταση του ανατολικού τοίχου απ’ την εσωτερική του πλευρά. Η λεζάντα είναι του Νίκου και φυσικά στόχευε με βάση την πρόσκληση της βιβλιοθήκης αλλού.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Για τον Παλιόπυργο

  1. Ο/Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΨΩΜΑ λέει:

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΡΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟΠΥΡΓΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ. Ο ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΤΑΞΕΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.