Επίδομα 600 ευρώ σε κατοίκους μειονεκτικών και ορεινών περιοχών

Φίλος αναγνώστης μας έστειλε τις παρακάτω πληροφορίες σχετικά με την οικονομική ενίσχυση  των οικονομικά αδύναμων νοικοκυριών.

Η ”πεπατημένη ” για την Λέσβο λέει ότι οι αιτήσεις γίνονται στα ΚΕΠ και κατατίθενται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (Κουντουριώτη 77 Μυτιλήνη ).
Έχει ενδιαφέρον αφού στο χωριό μας οι δικαιούχοι είναι πολλοί και αρκετοί ρωτάνε συνέχεια για το συγκεκριμένο.

Επίδομα 600 ευρώ σε κατοίκους μειονεκτικών και ορεινών περιοχών

 Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το έτος 2014 – 2015 που φτάνει έως και τα 600 ευρώ Το επίδομα για τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών δίνεται στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής προστασίας ευπαθών ομάδων του πληθυσμού  προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και να αποτραπεί ο κίνδυνος να ερημωθούν ολόκληρα χωριά που βρίσκονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Αναπλ. Οικονομικών επανακαθορίζεται η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή του επιδόματος σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, όπως αυτές καθορίζονται από την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ. Συγκεκριμένα το επίδομα ορεινών περιοχών ανέρχεται: Α) σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) ετησίως και Β) σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00 €).

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

4 απαντήσεις στο Επίδομα 600 ευρώ σε κατοίκους μειονεκτικών και ορεινών περιοχών

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    χρειαζονται εργα κ προπτικη

    ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

    Κ ΟΧΙ ΑΠΛΑ 600 ΕΥΡΩ-Δ-ΟΥΛΑ ΓΙΑ ΕΝΦΙΑ.

    1832 ΒΑΥΑΡΙΚΗ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕΙΑ

    2014 ΜΕΡΚΕΛ ΣΟΙΜΠΛΕ ΛΑΝΓΑΡΝΤ

    ΤΑ ΙΔΙΑ

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ποιος ειναι αυτος που εχει3000χιλιαδες εφοσον τους βαζει το τεκμαρτο τα 5000 αν εισαι παντρεμενος.Μας δουλευουν κανονικα μου φαινετε.

  3. Ο/Η αννα λέει:

    το κάναμε εμείσ μας έχουν εγκρίνει αλλά δεν τα πήραμε ακόμα… Μήπως ξέρει κανένας πότε θα τα πάρουμε… πήραμε τηλέφωνο αλλά τωρα με τις αλλαγές δε βγάζουμε άκρη ακόμα και μας πάνε δεξιά κ αριστερά από το ένα τηλέφωνο στο άλλο. ευχαριστώ

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μέχρι πότε είναι η διορία?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.