Η γιορτή των σχολείων μας

Πραγματοποιήθηκε χτές το απόγευμα η κοινή γιορτή του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου του χωριού μας. Η φετινή γιορτή είχε μια ξεχωριστή σημασία για το σχολείο και ιδιαίτερα για τους μεγάλους (σε ηλικία) αποφοίτους του. Στο σχολείο δημιουργήθηκε μια καινούρια σκηνή εκεί όπου στήνονταν η σκηνή και τα παλιά χρόνια, τότε που εμείς σαν μαθητές κάναμε τις γιορτές μας, δηλαδή στις συνενούμενες δυο μεγάλες αίθουσες (Ε-Στ και Γ-Δ). Έτσι και οι θεατές ήταν πολύ πιο άνετα στον ευρύχωρο διαθέσιμο χώρο αλλά και οι δάσκαλοι έκαναν πολύ εύκολα τη δουλειά τους γιατί (πιστεύω να το θυμάστε) το πίσω μέρος της σκηνής επικοινωνεί με την τρίτη μεγάλη αίθουσα, η οποία έτσι παίζει το ρόλο των παρασκηνίων.

Είναι πολύ σημαντική αυτή η ενέργεια του σχολείου, το οποίο αφού βαρέθηκε να απευθύνεται χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση (η οποία του στερούσε και τα νόμιμα έσοδα της σχολικής περιουσίας) με χρήση ιδίων πόρων και δωρεάς συγχωριανών μας έδωσε τη δυνατότητα μια καλύτερης παρουσίασης των μαθητών του.

Αλλά και για το χωριό μας αυτό είναι σημαντικό διότι τώρα υπάρχει ένας χώρος προβολής, παραστάσεων και εκδηλώσεων που δεν υπήρχε. Πιστεύω δε ότι αν κινούνται οι νόμιμες διαδικασίες το σχολείο δεν θα έχει αντίρρηση στην παραχώρησή του.

Η γιορτή άρχισε με τα νήπια και ολοκληρώθηκε με τρείς ξεχωριστές ομάδες μαθητών του δημοτικού. Στο τέλος προσφέρθηκαν γλυκά από το Σύλλογο γονέων και από άλλους γονείς. Επίσης δώρα στα παιδιά πρόσφεραν ο σύλλογος γονέων και ο Ιππικός Σύλλογος.

Παράλληλα στο χώρο του διαδρόμου είχαν στηθεί δυο εκθέσεις με χριστουγεννιάτικες δημιουργίες των παιδιών τόσο του δημοτικού όσο και του νηπιαγωγείου.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.