Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν!

sima_vivl_smallΣτο κάλεσμα της Βιβλιοθήκης για δημιουργική απασχόληση των παιδιών με τη σύγκριση αλφαβητάριων και αναγνωστικών του χτες με τα αντίστοιχα σημερινά ανταποκρίθηκαν δεκατέσσερα παιδιά, τα οποία και έφεραν τις εργασίες τους. Υπήρξαν και κάποιες περιπτώσεις παιδιών που δανείστηκαν βιβλία αλλά τελικά δεν έφεραν την εργασία τους.

Όλα τα παιδιά που έφεραν εργασίες θα πάρουν αναμνηστικά δώρα. Η επιτροπή αξιολόγησης των εργασιών ξεχώρισε τρία στα οποία θα δοθούν επιπλέον δώρα.

Την επιτροπή αποτέλεσαν η φιλόλογος Κατερίνα Σκιά, η δασκάλα  Κορνηλία Γεωργέλλη και η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου του χωριού μας Μυρσίνη Νικέλλη.

Η Επιτροπή αξιολόγησε τα κείμενα των παιδιών τα οποία της δόθηκαν ανώνυμα και αριθμημένα. (όπου υπήρχαν ονόματα διαγράφτηκαν). Μαζί με τα αποτελέσματα κατέθεσαν και τα κριτήρια με βάση τα οποία έκριναν:

Τα κείμενα που κατατέθηκαν στον διαγωνισμό ήταν αξιόλογα και φανέρωναν ότι οι περισσότεροι μαθητές ασχολήθηκαν σοβαρά με τα αναγνωστικά βιβλία που είχαν αναλάβει. Οι διαπιστώσεις και οι συγκρίσεις τους ήταν ουσιαστικές και ενδιαφέρουσες και αναφέρονταν τόσο στο περιεχόμενο όσο και στα τυποεκδοτικά χαρακτηριστικά των βιβλίων.

 

Τα μέλη της επιτροπής διάβασαν όλα τα κείμενα και η απόφασή τους ήταν ομόφωνη. Στηρίχθηκε στα παρακάτω κριτήρια:

-Ποιότητα και πληρότητα των επισημάνσεων που αφορούσαν περιεχόμενο και τα άλλα χαρακτηριστικά των βιβλίων.

-Επαρκής αιτιολόγηση των κρίσεων και συγκρίσεων.

-Σαφήνεια και οργάνωση των κειμένων.

-Έκφραση του λόγου.

-Αυθεντικότητα των κειμένων σε σχέση με την ηλικία και τις γνώσεις των παιδιών.

Τα παιδιά που θα πάρουν ένα ακόμα επιπλέον δώρο είναι (χωρίς να είναι αξιολογική η  σειρά):

1. Ζαφειρίου Αίγλη   2. Καλατζή Αθηνά 3. Κούτσικος Στρατής

Η βιβλιοθήκη συγχαίρει όλα τα παιδιά που πήραν μέρος. Η επίδοση των δώρων-βραβείων θα γίνει στις 15 Αυγούστου στην εκδήλωση βράβευσης των αριστούχων που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος της Αθήνας.

Τα κείμενα των τριών παιδιών που διακρίθηκαν θα δημοσιευτούν στον “Αντίλαλο” και στην ιστοσελίδα μας.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.