Εξαιρετικό το πανηγύρι

Όλοι οι παράγοντες συνηγόρησαν  στα να γίνει ένα εξαιρετικό πανηγύρι: Ο καιρός ήταν καταπληκτικός και η μέρα ήταν Σάββατο. Κόσμος πάρα πολύς και οι περισσότεροι ξένοι, οι πραματευτάδες περισσότεροι από τις προηγούμενες χρονιές και η ζωντανή μουσική …άφθονη.

Κοινή ορχήστρα ο Ζούρος με τον Καραΐσκο, άλλη στου Λάσκαρη, από κοντά τη δική της η Σκνίπα και με τον Θάνο Πετρέλλη να φιγουράρει στις αφίσες η ΑΡΕΝΑ.

Πιστεύω ο κόσμος να έμεινε ευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση και προσωπικά δεν άκουσα κανένα δυσμενές σχόλιο.

Το μόνο κακό η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο δρόμο. Βλέπετε τα Βατερά δεν έχουν μια πλατειούλα, ένα χώρο για εκδηλώσεις, και εφόσον η Αστυνομία δεν απαγορεύει την κυκλοφορία στον παραλιακό δρόμο, ταλαιπωρούνται οι μερακλήδες του χορού! ‘Άιντε να προσπαθεί ο Γιάννης να χορέψει στη σέλα του αλόγου και να περνάνε δίπλα τα αυτοκίνητα (τελικά τα κατάφερε πάντως!)

Σήμερα το πρωί έγινε (κατ’ εξαίρεση ύστερα από άδεια της Μητρόπολης) λειτουργία στο εκκλησάκι του Προφήτου Ηλία στο Σταυρό. Πρόκειται για ένα όμορφο καινούριο εκκλησάκι που ανήγειραν ο Νικόλας και η Σωτηρία Σάπικα το 1995 σε μια υπέροχη τοποθεσία. Απέναντι (προς τη δύση) “του Καντήλη η Πλάτη” λες πως με ένα σάλτο θα βρεθείς πάνω της, λίγο παρακάτω η πλάτη του “Συχωρεμένου” και από κάτω η κοιλάδα του Βούρκου ποταμού.

Απ’ την άλλη πλευρά οι δυο γραφικού οικισμοί του Σταυρού μέσα στην καταπράσινη πευκόφυτη ρεματιά που οδηγεί τελικά στη Μεγάλη Λίμνη. Χορταίνει το μάτι σου πράσινο!

Ο δρόμος πρόσφατα φτιαγμένος με κρέιντερ διευκόλυνε την ανάβαση και έτσι δόθηκε η δυνατότητα ακόμα και σε δυο ποδηλάτες να βρεθούν εκεί. Στο τέλος βέβαια οι κυρίες του χωριού πρόσφεραν καφέ, αναψυκτικά και βουτήματα ενώ ο παπά Λάζαρος ζητούσε απ’ τον (εκτελούντα και καθήκοντα νεοκόρου) Πρόεδρο του χωριού να στήσει στην παραλία μια εξέδρα ώστε του χρόνου των Φώτων να ρίξει τον Σταυρό στη θάλασσα!

Και του χρόνου! Να είστε όλοι καλά

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Στους ΗΛΙΕΣ και τις ΗΛΙΑΔΕΣ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο Εξαιρετικό το πανηγύρι

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΝΑΓΥΡΙΑ ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΡΤΑ ΦΕΡΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΕΕΕ
    http://kranosgr.blogspot.gr/2014/07/1974_20.html#more
    Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1974, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.