Κάλαντα στο χωριό

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία ανέλαβε ο πολύ δραστήριος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του χωριού μας. Σύμφωνα με την παρακάτω ανακοίνωσή του τα παιδιά θα πουν τα κάλαντα στις γειτονιές του χωριού και το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί για να βοηθηθεί ένα παιδάκι (αλβανικής καταγωγής) που ζει στον Πολιχνίτο, έχει χάσει το ένα ματάκι του από καρκίνο και πρέπει να υποβληθεί σε μια  δύσκολη επέμβαση στην Ιταλία για να μη χάσει και το άλλο.

Αξίζουν διπλά συγχαρητήρια σ’ όλα τα παιδάκια που θα πάρουν μέρους, στους γονείς τους και στους διοργανωτές.

“Το Σάββατο 24/12/2011 και ώρα 6 το απόγευμα θα συγκεντρωθούν τα   παιδιά του σχολείου μας, όσα το επιθυμούν, στον Άγιο Κωνσταντίνο, μαζί με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και θα βγουν να πουν τα κάλαντα στο χωριό μας από γειτονιά σε γειτονιά.

Μια πρωτοβουλία του Συλλόγου μας για να δώσουμε λίγη ζωντάνια και μια γιορτινή νότα στο χωριό μας.

Αυτή ήταν η αρχική μας σκέψη και πρόθεση και έτσι το ξεκινήσαμε και το οργανώσαμε. Όταν όμως πληροφορηθήκαμε για το παιδάκι στον Πολιχνίτο που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας (κινδυνεύει να χάσει και το 2ο μάτι του), σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε σ’ αυτή τη γιορτινή μας βόλτα να δώσουμε και φιλανθρωπικό σκοπό. Αποφασίσαμε λοιπόν να προσθέσουμε κι έναν κουμπαρά και τα χρήματα που θα μαζευτούν να τα προσφέρουμε στο παιδάκι αυτό, βάζοντας και εμείς ένα ελάχιστο λιθαράκι στην προσπάθειά του.

Τα προβλήματα είναι ανθρώπινα και στους δύσκολους καιρούς που ζούμε η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι ότι μας έχει μείνει και δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει. Μόνο αν βοηθάμε ο ένας τον άλλο θα μπορέσουμε να αντέξουμε. Άλλωστε μ’ αυτή την κίνησή μας πιστεύουμε ότι μαθαίνουμε και στα παιδιά μας να είναι άνθρωποι, να βοηθάνε το συνάνθρωπο και να προσφέρουν.

Για το λόγο αυτό ας συμμετέχουμε όσο πιο πολλοί μπορούμε κι ας ωθήσουμε και τα παιδιά μας να το κάνουν.”

Με τιμή το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.