Εικόνες που χάθηκαν

Η ζωή αλλάζει, τα πάντα αλλάζουν και πράγματα που κάποτε μας φαίνονται φυσιολογικά όταν περάσουν κάποια χρόνια μας φαίνονται παράξενα. Οι φωτογραφίες όμως συντελούν στη διατήρηση της μνήμης.

Scan_Pic0108Στη διπλανή φωτογραφία οι “μηχανές” του χωριού. Τα δυο συνεταιριστικά ελαιοτριβεία του χωριού που στήθηκαν επί τουρκοκρατίας και “γκρεμίστηκαν” επί …Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κάποτε ήμασταν περήφανοι γι αυτά και μαζί με μας και οι πελαργοί που φώλιαζαν στην κορυφή των καμινάδων. Λες όμως και προέβλεπαν  το τί μέλλει να συμβεί εγκατέλειψαν το “σπίτι” τους πριν δουν  την καταστροφή.

………………………………….

Scan_Pic0106Με την “κάσκα” επί κεφαλής και το όπλο σε θέση βολής -κάπου στα βράχια του Αγίου Φωκά- ετοιμάζεται να αποτελειώσει το “θεριό” που με εμφανή δυσκολία προσπαθεί να ανασύρει ο παραδοσιακός ψαράς!

Σήμερα με την καλαμίτσα στο ίδιο μέρος αν πιάσεις  κανένα χάνο ή κανένα μπογιατζή πρέπει να αισθάνεσαι περήφανος για τις επιτυχίες σου!

(φωτογραφικό αρχείο Γ. Γεωργή)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις, Κοινωνική ζωή, Οικονομική ζωή, Ψηφίδες Ιστορίας. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

11 απαντήσεις στο Εικόνες που χάθηκαν

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Δεν φταίει καμία Ευρώπη Η ευθύνη είναι συλλογική όλου του χωριού

  2. Ο/Η ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΦΑΛΟΥΚΟΣ λέει:

    Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΣΤΕΡ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΕΜΦΑΝΕΣΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ Η ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ ΠΙΑ ΒΡΙΣΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΕΞΩ

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Και ο Ανώνυμος παραπάνω αλλά και πολύ περισσότερο ο κ. Στάθης έχουν απόλυτο δίκιο!!!!
    Και όπως λέει:ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΕΞΩ

  4. Ο/Η Αλιεύς λέει:

    Ας ξεκινήσουν οι γράφοντες με την Αυτοκριτική τους….
    Τι έκανες από το 1981 έως Σήμερα ΠΑΤΕΡΑ ????
    Πήρες Χρήμα ( Πακέτα Ντελόρ ) και εξουσία ( Σφραγίδα για προσλήψεις ) και γέμισες τον τόπο Χαραμοφάηδες ….
    Και τώρα ζητάς και τα ρέστα από τους άλλους…..τους κουτόφραγκους…. Και βέβαια λες και στα παιδιά σου ότι ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ …..Αμ δε….σε πήραν Χαμπάρι , όπως έστρωσες θα κοιμάσαι…
    Α, και την Σφραγίδα κράτα την να σου θυμίζει την Καταστροφή, που Εσύ και οι όμοιοι σου έφεραν σαυτόν τον τόπο…

  5. Ο/Η ΚΑΦΑΛΟΥΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ λέει:

    Για την δεύτερη φωτο δεν θα γινει κανένα σχολειο

  6. Ο/Η ο ανώνυμοςχ λέει:

    ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΌΛΙΟ ΤΟΥ ΨΑΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΒΕΙΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΕΛΛΗ! ΠΡΟΣΒΑΛΗ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΏΝΤΑΣ ΜΑΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ!

    • Ο/Η Αλιεύς λέει:

      Στρατή καλά έκανες και έσβησες τις απαντήσεις μου στον Ανώνυμο χ , ( εκτός του χαρακτηρισμού ΝΟΥΜΕΡΑ δεν περιείχαν άλλο μεμπτό ) , όμως θα ήθελα να δημοσιεύσεις τον σχολιασμό Του ,ακόμα και τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί εναντίον μου , μόνο και μόνο για να ξαναθυμηθούμε οι παλιοί και να παραδειγματίζονται οι νέοι για το επίπεδο των (περισσοτέρων ) τότε Δ.Υ.
      Καταλαβαίνω ότι ήθελες να τον προστατέψεις αυτόν και τους όμοιους του αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ….

  7. Ο/Η ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΦΑΛΟΥΚΟΣ λέει:

    ΚΥΡΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΑΛΙΕΑ ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕΣ ΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΑΠΕΞΩ ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΑΝΗΚΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΧΑΡΑΜΟΦΑΙΔΩΝ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ

    • Ο/Η Αλιεύς λέει:

      Κανένας δεν σας στέρησε το δικαίωμα να Απολογηθείτε για τις πράξεις σας…..Αλλά μην το λέτε ΜΟΝΟ……ΚΑΝΤΕ ΤΟ κιόλας. Τα υπόλοιπα είναι Αέρας κοπανιστος…..

      • Ο/Η ΤΣΕΛΕΠΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

        ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΕ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΥΡΙΕ ΑΛΙΕΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΗΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΟΥ/ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣ!!!! ΣΩΣΤΑ ;;;;

        • Ο/Η Αλιεύς λέει:

          Δυο Εβδομάδες πέρασαν για να σε ακούσουμε , Από τον σχολιασμό μας στο θέμα Ανοίγει η ΑΡΕΝΑ…. Εάν δεν αντέχεται η Αλήθεια άστο καλύτερα , δεν το ΕΧΕΙΣ….Είπαμε ο καθένας μας σένα Φόρουμ, κρίνετε από ΑΥΤΑ που λέει , και Στη ΖΩΗ από ΑΥΤΑ που ΚΑΝΕΙ ……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.