Η καπύρα ήταν υπέροχη

Δε νοείται σώφρων άνθρωπος να αλέσει και να μη γευτεί την καπύρα. Η γεύσης της παραμένει αναλλοίωτη έστω και αν τώρα δεν υπάρχει “αθέρμιστο” λάδι. Άλλοτε τις φέτες του ψωμιού τις ψήναμε στο  μαγκάλι ή ακόμα και στο καζάνι. Τώρα υπάρχει τοστιέρα.

Οι αποδόσεις είναι αρκετά ικανοποιητικές (διότι οι ελιές δεν περιέχουν πολύ νερό) αλλά οι τιμές εξευτελιστικές. Μάλιστα επειδή η Ένωση Αγροτικών συνεταιρισμών δεν αγοράζει λάδια, οι ιδιώτες έμποροι δεν έχουν κατασταλάξει σχετικά με τις τιμές γι αυτό πληρώνουν έναντι (με 1,85 € τα 4 δέκατα) και επιφυλάσσονται να εξοφλήσουν όταν οριστικοποιηθούν οι τιμές.

Προχτές μου έφεραν στο σπίτι διαφημιστικά φυλλάδια για το (ιδιωτικό) ελαιοτριβείο των Βασιλικών. Όλα τα χωριά έχουν το ή τα  ελαιοτριβείο/α  τους. Εμείς …πρωτοπορούμε!!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.