Δε νοείται σώφρων άνθρωπος να αλέσει και να μη γευτεί την καπύρα. Η γεύσης της παραμένει αναλλοίωτη έστω και αν τώρα δεν υπάρχει “αθέρμιστο” λάδι. Άλλοτε τις φέτες του ψωμιού τις ψήναμε στο μαγκάλι ή ακόμα και στο καζάνι. Τώρα υπάρχει τοστιέρα.
Οι αποδόσεις είναι αρκετά ικανοποιητικές (διότι οι ελιές δεν περιέχουν πολύ νερό) αλλά οι τιμές εξευτελιστικές. Μάλιστα επειδή η Ένωση Αγροτικών συνεταιρισμών δεν αγοράζει λάδια, οι ιδιώτες έμποροι δεν έχουν κατασταλάξει σχετικά με τις τιμές γι αυτό πληρώνουν έναντι (με 1,85 € τα 4 δέκατα) και επιφυλάσσονται να εξοφλήσουν όταν οριστικοποιηθούν οι τιμές.
Προχτές μου έφεραν στο σπίτι διαφημιστικά φυλλάδια για το (ιδιωτικό) ελαιοτριβείο των Βασιλικών. Όλα τα χωριά έχουν το ή τα ελαιοτριβείο/α τους. Εμείς …πρωτοπορούμε!!!