Παλιά τεφτέρια!

Σήμερα η περιοχή μας έχει να επιδείξει διακεκριμένους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς δασκάλους  με πανελλαδική αλλά και παγκόσμια ακτινοβολία.

Scan_Pic0076Πριν λίγες δεκαετίες η περιοχή μας είχε διακεκριμένους εμπόρους και επιχειρηματίες στο εξωτερικό. Ανάμεσα σε κάποια παλιά έγγραφα που μας εμπιστεύθηκε ο Στρατής Χ. Προκοπίου είναι και το διπλανό φύλλο απ’ το οποίο γίνεται φανερό  το μέγεθος της επιχείρησης του Εμμανουήλ Κακάμπουρα με έδρα την Καζαμπλάνκα του Μαρόκου. Η οικονομική επιφάνεια του οποίου επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι από τον τραπεζικό του λογαριασμό στη Μυτιλήνη πληρώθηκε  το ποσό των 100.000 που αναφέρεται στην επιστολή.

Από το έγγραφο αυτό προκυπτει ότι η Θ. Σ. Σαραντίδου προικοδοτήθηκε από τον πατέρα της με το ποσό των 100.000 δρχ αλλά αποκλειστικά για την αγορά σπιτιού.

Η χρήση επιστολόχαρτου των επιχειρήσεων Κακάμπουρα  φανερώνει τους δεσμούς ανάμεσα στις δυο οικογένειες, τους οποίους εμείς δεν γνωρίζουμε βέβαια.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Οικονομική ζωή, Ψηφίδες Ιστορίας. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.