Για παραδειγματισμό

Από το lesvosnews.gr

Την Κυριακή (17/11) έγινε στην Ερεσό η ιδρυτική συνέλευση του ΦΟΡΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΣΟΥ.
Οι σύνεδροι αφού ενέκριναν το καταστατικό του ΦΟΡΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΣΟΥ, στη συνέχεια εξέλεξαν το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα οργανώσει το Φορέα και θα οδηγήσει στην εκλογή του πρώτου Δ.Σ..
Ο ΦΟΡΕΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΣΟΥ ιδρύθηκε με πρωτοβουλία κυρίως επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού κι έχει τη μορφή Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, η οποία θα λειτουργεί με βάση τις αρχές του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς.
Στη δημιουργία του ΦΟΡΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΣΟΥ οδήγησαν η επιτακτική ανάγκη για την ορθολογική ανάπτυξη της Ερεσού με την εναρμόνιση του συνόλου των οικονομικών δραστηριοτήτων του τόπου σύμφωνα με τις επιταγές της εποχής, αλλά και η απαιτούμενη αναβάθμιση στην ποιότητα ζωής του τόπου, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα συμβάλουν στην ανάδειξη των αρετών και των προτερημάτων που χαρακτηρίζουν την πολυσυλλεκτική κοινωνία της Ερεσού.
Σκοπός του ΦΟΡΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΣΟΥ είναι η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ερεσού και της ευρύτερης περιοχής μέσω της ανάδειξης και προβολής των πολιτιστικών, τουριστικών, παραγωγικών και περιβαλλοντικών πόρων της περιοχής.
Το προσωρινό Δ.Σ. αποτελείται από τους:
Ιωάννα Σάββα (Πρόεδρος)
Χρήστος Βότσης (Αντιπρόεδρος),
Φανή Γαληνού (Γραμματέας),
Μαρίαλ Γαβριήλ (Υπεύθυνη Οικονομικού)
Χριστίνα Ιωσηφέλη (Υπεύθυνη Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων)
Ροδακινά Καλαντζή (Μέλος), και
Γεώργιος Μογνιε (Μέλος).

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

7 απαντήσεις στο Για παραδειγματισμό

  1. Ο/Η ΤΣΕΛΕΠΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

    ΓΙΑ ΝΤΡΟΠΙΑΣΜΟ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
    ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ (ΥΠΗΡΞΑ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ), ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ “ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ”. ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΟΜΩΣ…..

    • Ο/Η Παρατηρης λέει:

      Και πριν απο αυτον προ υπηρχαν αλλοι 2 φορεις στα Βατερα….το αποτελεμα ποιο ειναι ? και γιατι ?
      Αν δεν γινει απολογισμος και “μεα κουλπα” , κατσετε στα αυγα σας… να τα κλωσατε…

      • Ο/Η ΤΣΕΛΕΠΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

        ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΟ ΓΙΑΤΙ….. ΓΙΑΤΙ ΟΛΗ Η ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Η ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΗΣ, ΤΑ ΒΑΤΕΡΑ ΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ;;; ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ!!!! ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΙΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ!!!

  2. Ο/Η ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ λέει:

    Το 1932, όταν η Ελλάδα κήρυξε και επισήμως «χρεοστάσιο» (σ.σ. χρεοκοπία, δηλαδή…) τα πράγματα είχαν φτάσει σε ένα σημείο που το 43% του προϋπολογισμού πήγαινε σε τόκους και χρεολύσια. Αυτό ήταν και το καθοριστικό στοιχείο για την κήρυξη του «χρεοστασίου». Με τους τόκους και τα χρεολύσια να έχουν φτάσει τότε σε δυσθεώρητα ύψη, η χώρα ήταν αδύνατον πλέον να αντεπεξέλθει σε ένα τέτοιο αβάσταχτο φορτίο. Η χρεοκοπία ήταν, πλέον, γεγονός. Μια χρεοκοπία που η πλουτοκρατία φρόντισε, φυσικά, τα βάρη της να τα φορτωθεί ο καθημαγμένος λαός. Και το φρόντισε διά των κομμάτων της, του Κόμματος των Φιλελευθέρων και του Λαϊκού Κόμματος. Τα οποία λίγο αργότερα έφεραν στην εξουσία τον Μεταξά…
    Από το όχι και τόσο… μακρινό 1932 ας έρθουμε στο τώρα. Ας έρθουμε στο 2014: Με τον προϋπολογισμό για το 2014 που κατατέθηκε χτες στη Βουλή (και θα δούμε αναλυτικότερα στη συνέχεια), το ποσοστό των ετήσιων συνολικών δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού που προορίζεται να πάει την ερχόμενη χρονιά στους τοκογλύφους ανέρχεται στο 64%!!! Επαναλαμβάνουμε: Το 64% των συνολικών δαπανών του προϋπολογισμού για το 2014 πηγαίνει σε τόκους και χρεολύσια!

    Στον πίνακα 3.10 της εισηγητικής έκθεσης του προϋπολογισμού (σελίδα 89) καταγράφονται οι κωδικοί «Δαπανών Εξυπηρέτησης Δημόσιας Πίστης», δηλαδή οι τόκοι και τα χρεολύσια που καλείται να πληρώσει το ελληνικό κράτος μέσα στο 2014. Το ποσό ανέρχεται αθροιστικά στα 74,2 δισ. ευρώ! Μόνο για τα χρεολύσια μεσομακροπρόθεσμου και βραχυπρόθεσμου δανεισμού (κωδικοί 14 – 15) το ποσό αγγίζει τα 65 δισ. ευρώ!

    Τα στοιχεία (όπως φαίνεται και στο σχετικό πίνακα 3.10 της εισηγητικής έκθεσης του προϋπολογισμού, σελίδα 89) είναι αμείλικτα και παραδεδεγμένα, τόσο από τους συντάκτες του προϋπολογισμού, όσο και από τα κόμματα της συγκυβέρνησης του «μαύρου μετώπου» που θα τον καταστήσουν νόμο του κράτους. Τι προκύπτει: Σύμφωνα με τα – δικά τους – στοιχεία, στα τέσσερα χρόνια εφαρμογής της πολιτικής της «σωτηρίας» το αποτέλεσμα είναι η Ελλάδα να γυρίζει σε καταστάσεις χειρότερες κι από εκείνες που επικρατούσαν προπολεμικά! Στο πλαίσιο, δηλαδή, αυτής της πολιτικής – με την απροσδιόριστη μάλιστα διάρκεια – κατά το έτος του κυβερνητικού «success story», το 2014, η Ελλάδα επιστρέφει σε καταστάσεις χειρότερες κι από εκείνες που είχαν ως αποτέλεσμα να επέλθει στη χώρα η χρεοκοπία του 1932!
    Πιο συγκεκριμένα:
    • Κατέθεσαν έναν τακτικό προϋπολογισμό στον οποίο ομολογείται ότι από τα περίπου 116,524 δισ. ευρώ που θα είναι οι συνολικές δαπάνες για το 2014, τα 74,199 δισ. ευρώ (ποσοστό 64% !!!) θα πάνε στους τοκογλύφους! Να, επομένως, γιατί «δεν υπάρχουν» λεφτά για μισθούς, συντάξεις, για Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια.
    • Κατέθεσαν έναν προϋπολογισμό που προβλέπει ότι ενώ το σύνολο των εσόδων του κράτους θα είναι 54,695 δισ. ευρώ (εισηγητική έκθεση, πίνακας 3.5, Έσοδα Κρατικού Προϋπολογισμού, σελ. 81), οι τοκογλύφοι έχουν καπαρώσει 74,199 δισ. ευρώ, δηλαδή ένα ποσό μεγαλύτερο κατά… 136% από όλα τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού! Να, επομένως, γιατί συνεχίζεται εσαεί ο φαύλος κύκλος των νέων δανείων, με τους νέους τόκους, με τα νέα χρεολύσια, που θα φέρουν νέα δάνεια, νέους τόκους κ.ο.κ.
    • Κατέθεσαν έναν προϋπολογισμό που προβλέπει ένα ΑΕΠ, δηλαδή συνολικό πλούτο που θα παραχθεί στη χώρα, της τάξης των 183 δισ. ευρώ που από αυτά πάνω από το 40% πηγαίνει σε τόκους και χρεολύσια!
    Ιδού λοιπόν τι κρύβεται πίσω από τις θεωρίες περί «πλεονασμάτων». Να γιατί τα «λεονάσματα», όπως και τα ελλείμματα, έχουν το ίδιο αποτέλεσμα για το λαό: Φτώχεια, πείνα και δυστυχία. Ιδού γιατί ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να ζει με ανύπαρκτους μισθούς και λεηλατημένες συντάξεις, με χαράτσια, με φόρους και χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Να γιατί το μόνο «success story» που του επιφυλάσσουν είναι η ανεργία και η καταστροφή. Να γιατί δεν υπάρχουν λεφτά για το λαό: Γιατί ό,τι παράγεται (τώρα και στο μέλλον!) σε αυτόν τον τόπο «θα πρέπει» να πηγαίνει σε εγχώριους και ξένους «δανειστές»! Σε εγχώριους και ξένους τοκογλύφους. Στις τράπεζες και στους εντός και εκτός Ελλάδας «τζογαδόρους» που «παίζουν» με το ελληνικό δημόσιο χρέος.
    Αυτή είναι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και αυτή είναι η αποστολή που έχει αναλάβει. Η αποστολή της δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από εκείνο που στη γλώσσα τους, χρόνια τώρα, το έχουν βαφτίσει «ελεγχόμενη χρεοκοπία». Στο πλαίσιο αυτής της «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» κατέθεσαν έναν ακόμα προϋπολογισμό που οδηγεί τον ελληνικό λαό πέρα κι από τη χρεοκοπία! Πέρα κι από την πτώχευση! Μας οδηγούν στον αφανισμό! Στο πλαίσιο αυτής της «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» (σ.σ.: «ελεγχόμενη» μόνο για τους κεφαλαιοκράτες), όπου ο μισός και πλέον προϋπολογισμός πηγαίνει σε τοκογλύφους, κερδοσκόπους, δανειστές και κάθε λογής «σωτήρες», ο ελληνικός λαός οδηγείται σε καταστάσεις πιο οδυνηρές κι από εκείνες του 1932!

    email: mpog@enikos.gr

  3. Ο/Η ΝΕΣΤΩΡ λέει:

    Θα έλεγα ότι θα είχε αξία το άρθρο του κ.Μπογιόπουλου, αν μας έλεγε και τις προτάσεος του. Επίσης τι θα γίνει με τα χρέη και πια η θέση του για τον επιμερισμό των ευθυνών. Οι διαπιστώσεις και μόνο δεν πείθουν.

  4. Ο/Η ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ λέει:

    Κύριε Νέστωρ
    Απ΄ότι καταλαβαίνω η άποψη Μπογιόπουλου για σας είναι χωρίς αξία γιατί δεν περιέχει όπως λέτε πρόταση .
    Θα ήθελα να μου περιγράψεται όμως απλά και τεκμηριωμένα την πρόταση Σαμαρά (π.χ. Ζάπππειο 1& 2) και την σχέση της με την σημερινή εφαρμοζόμενη πολιτική,να μου περιγράψετε δηλαδή το αύριο βάση της σημερινής εφαρμοζόμενης πολιτικής .
    Στο ερώτημα που βάζετε όπως: ”τι θα γίνει με τα χρέη ” μπορεί να δοθεί απάντηση μόνο με πολιτική αμφισβήτησης του Ευρωπαικού κατεστημένου όπως διαμορφώνεται σήμερα απο την Μέρκελ.
    Ο Μπογιόπουλος και άλλοι έχουν δώσει απαντήσεις ώς πρός αυτό με αρθρογραφία τους η οποία και είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο.
    Αν όμως πιστεύεις ότι το χρέος είναι πραγματικό ,είναι διαχειρίσιμο ,ότι η άνάπτυξη θα έρθει με την εφαρμοζόμενη πολιτική ,και το πιό σημαντικό ότι πραγματικά έχουμε πλεόνασμα ,έ τότε είναι σίγουρο ότι δεν θα αναζητήσεις διαφορετικές απαντήσεις στην εφαρμοζόμενη πολιτική Σαμαρά -Βενιζέλου.
    Φίλε Νέστωρ.
    Θα σου δώσω ένα παράδειγμα.
    Αυτοί που το 1942 σαν σήμερα έβαλαν στόχο να τινάξουν την γέφυρα του Γοργοπόταμου στον αέρα και να προτάξουν τις δικές τους ανάγκες απο αυτές του αντιπάλου σίγουρα δεν γνώριζαν τι αποτέλεσμα θα είχε η ενέργεια τους και αν θα το πετύχαιναν .Το τόλμησαν όμως και άλλαξαν το ρού της ιστορίας . Θα μπορούσαν να είχαν αποτύχει αν ο αντίπαλος ήταν προετοιμασμένος και υποψιασμένος ,και αν δεν ήταν οι ίδιοι απόλυτα αποφασισμένοι.
    Δυστυχώς όμως για να επανέλθουμε στο σήμερα ο Παπανδρέου και οι Σαμαράς Βενιζέλος με την πολιτική τους απο το Μάιο του 2010 και μετά δίνουν τον χώρο στον αντίπαλο να προετοιμαστεί στο να αντιμετωπίσει μια τέτοια στάση και αμφισβήτηση.
    Παράλληλα με τον ιδιότυπο πολιτικό συνεταιρισμό τους διασφαλίζουν το ατιμώρητο και την ασυλία ώς πρός τον επιμερισμό των ευθυνών που αναζητάς.
    Όπως και να γίνει άλλη πολιτική σημαίνει ρήξη και οι ρήξεις δεν μπορεί να γίνουν απο τους διαμορφωτές και τους υπεύθυνους αυτού που ζούμε σήμερα .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.