Λέτε να έρθει και η σειρά του Πολιχνίτου;

Η ΔΕΗ προτίθεται να αξιοποιήσει το γεωθερμικό πεδίο της Στύψης. Για τον Πολιχνίτο υπάρχει τίποτα; Φίλος έστειλε το παρακάτω κείμενο του οποίου έχει και την ευθύνη (επειδή δεν αναφέρεται άλλη πηγή)

Στρατηγικό επενδυτή για το γεωθερμικό στη Μυτιλήνη αναζητά η ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Στρατηγικό επενδυτή για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου της Στύψης στη Μυτιλήνη αναζητά η “ΔΕΗ Ανανεώσιμες”, προχωρώντας στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού.

Σύμφωνα με το Διευθυντή Γεωθερμικής Ενέργειας της εταιρίας, Μιχάλη Χλαμπουτάκη, η προκήρυξη του διαγωνισμού, ο οποίος σε πρώτη φάση θα αφορά δυναμικότητα 8 MW, αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα έως τον Απρίλιο του 2014.

Εκτίμηση της “ΔΕΗ Ανανεώσιμες” είναι πως η επένδυση, που προϋπολογίζεται σε 30 με 35 εκατ. ευρώ, θα μπορεί να είναι έτοιμη και να λειτουργήσει σε περίοδο τριετίας απ’ την έναρξη των εργασιών.

Μιλώντας σε τοπικό μέσο της Μυτιλήνης, ο κ. Χλαμπουτάκης γνωστοποίησε ότι το έργο θα περιλαμβάνει ένα εργοστάσιο, τη μονάδα με τις εγκαταστάσεις, που θα ολοκληρώνονται με δύο γεωτρήσεις. Η μία γεώτρηση είναι αυτή που θα μεταφέρει απ’ τη γη το γεωθερμικό ρευστό και η δεύτερη θα το επιστρέφει αφού προηγουμένως απ’ τη θερμότητά του παραχθεί ηλεκτρική ενέργεια.

«Πρόκειται για τις πλέον σύγχρονες μεθόδους που εφαρμόζονται παγκόσμια για την εκμετάλλευση της γεωθερμίας και ήδη χρησιμοποιείται με άψογα αποτελέσματα σε πολλά κράτη», ανέφερε ο κ. Χλαμπουτάκης, τονίζοντας πως η λειτουργία της μονάδας θα στηρίζεται αποκλειστικά στο σύστημα της ολικής επαναεισαγωγής του ρευστού, με εναλλάκτη θερμότητας, μέθοδος που διασφαλίζει μηδενική ρύπανση και κατ’ επέκταση καμμία απολύτως επιβάρυνση για το περιβάλλον.

Η σύμβαση με το στρατηγικό επενδυτή θα είναι για 20 χρόνια και αναμένεται να υπάρξει ενδιαφέρον κυρίως από ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται και έχουν εμπειρία σε τέτοια έργα.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Λέτε να έρθει και η σειρά του Πολιχνίτου;

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    1983 Ο ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ
    ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

    ΘΕΛΕΙ ΝΑΧΕΙΣ ΑΠΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
    ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΓΙΑ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΟΛΛΟΜ ΤΟ
    ΝΗΣΙ Κ ΟΧΙ ΚΟΡΟΙΔΙΕΣ ΓΙΑ 1000 ΣΠΙΤΙΑ.

    ΛΕΥΚΑΔΑ

  2. Ο/Η ΤΣΕΛΕΠΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

    ΕΔΩ, ΕΝΑ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΘΕΛΕΤΕ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.