Λίγα ακόμα για το βιβλίο του Κ. Τσέλεκα

Σε ένα στενόμακρο χαρτονάκι ο Κ. Τσέλεκας έχει δυο ιδιόχειρες σημειώσεις σχετικά με τα περιεχόμενα στο βιβλίο του.

Scan_Pic0075Η πρώτη αναφέρεται στον τέταρτο στίχο της 120 σελίδας (στην επανέκδοση) όπου ο δάσκαλος αρχικά αναφέρει ότι το τραπεζάκι βρίσκεται στη Καλλονή.

Σύμφωνα με τη σημείωση το τραπεζάκι αυτό βρίσκεται στο χωριό μας στο σπίτι του Ι.Δ. Κωλέτη(και τώρα Χαρ. Κατσάνη) Μάλιστα το τραπεζάκι αυτό το οποίο ήταν αρκετά φθαρμένο επισκευάστηκε και συντηρήθηκε απ’ το συνεργείο του Υπουργείου Πολιτισμού, που πριν από 35 περίπου χρόνια συντήρησε και το τέμπλο της εκκλησίας. Στην Καλλονή υπάρχει κάποια εικόνα.IMGP2266 IMGP2264  Η δεύτερη σημείωση αναφέρεται στη τελευταία παράγραφο της σελίδας 93 όπου σημειώνεται ότι ο αγωγιάτης που μετέφερε τους Ιταλούς  ήταν ο παππούς του Βαγγέλη Σιγιώργη, στον οποίο έδωσαν για μπαξίσι στο τέλος τρεις λίρες, τη μία απ’ τις οποίες είχε ο Νίκος Καρέτας.

(Υ.Γ.  Από τώρα και στο εξής στα άρθρα που δίνουν μικρές πληροφορίες για ιστορικά θέματα του χωριού μας, και τα οποία είχαμε εντάξει στην κατηγορία “Ψηφίδες Ιστορίας του τόπου μας” με επιμέρους υποκατηγορίες, δεν θα μπαίνει στον τίτλο τους πια ο παραπάνω προσδιορισμός. Απλά θα εντάσσονταιο στην κατηγορία τους και σε επιμέρους υποκατηγορία.)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Διάφορα, Ψηφίδες Ιστορίας. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.