Ποιος γνωρίζει όλους όσους έχουν ακίνητα στο χωριό (και τα Βατερά);

Αυτές τις μέρες στο καφενείο στον Πλάτανο υπάρχουν χαρτόκουτα γεμάτα με ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών ύδρευσης των ετών 2008 και 2009. Η προθεσμία λήγει στο τέλος του μήνα.

Σήμερα είχαν μείνει δυο μονάχα χαρτόκουτα με ειδοποιητήρια (κλειστά βέβαια). Αρχίσαμε να τα φυλλομετράμε κοιτάζοντας το όνομα του υπόχρεου που ήταν γραμμένο εξωτερικά σε κάθε ειδοποιητήριο. Μείναμε έκπληκτοι από το πλήθος των επιθέτων που δεν γνωρίζαμε. Συνειδητοποιήσαμε το πόσο πολλούς νέους “συγχωριανούς” έχουμε αποκτήσει. Και δεν αναφερόμαστε σε άτομα που είναι “γαμπροί” Αυτούς λίγο πολύ ο ένας με τον άλλον τους εντοπίζαμε. Μιλάμε για άτομα -ξένα προς το χωριό- που απόκτησαν σπίτι στο χωριό ή στα Βατερά και έρχονται για τις διακοπές τους.

Όλοι αυτοί οι νέοι -έστω και για μικρό διάστημα- κάτοικοι του χωριού και των Βατερών αποτελούν μια εν δυνάμει σημαντική συνιστώσα της τοπικής κοινωνίας μας. Όλοι αυτοί μπορούν να προσφέρουν -και δεν εννοώ σώνει και καλά οικονομικά- σ’ αυτή τη μικρή τοπική κοινωνία. Και οι περισσότεροι απ’ αυτούς θα ήθελαν να γνωριστούν καλύτερα με τον τόπο μας.

Προτείνω στο Σύλλογο της Αθήνας να πραγματοποιήσει μια εξόρμηση το καλοκαίρι επιδίδοντας σε όλους αυτούς μια επιστολή μαζί με το τεύχος του Αντίλαλου κάνοντας το πρώτο βήμα για την αλληλογνωριμία και την ένταξή τους στο “δυναμικό” του Συλλόγου και της τοπικής μας κοινωνίας γενικότερα.

Σημείωση: Τα φώτα του δρόμου άναψαν για μια νύχτα αλλά πάλι σβηστά είναι. Και όσο έβγαινε το φεγγάρι νωρίς ίσως να ήταν και όμορφα. Τώρα όμως στα σκοτεινά είναι όχι μόνο άσχημα αλλά και επικίνδυνα.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Ποιος γνωρίζει όλους όσους έχουν ακίνητα στο χωριό (και τα Βατερά);

  1. Ο/Η ΣΑΜΙΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ λέει:

    Προτείνω στο δήμο το λογαριασμό του νερού να τον στέλνει στη μόνιμη διεύθυνση κατοικίας του κάθε ιδιοκτήτη και να πληρώνεται με ταχυδρομική επιταγή και όχι να το πληρώνουμε το καλοκαίρι με προσαύξηση.
    Υ.Σ.
    Ο σύλλογος των Αθηνών θα διευκολυνθεί μαθαίνοντας τη μόνιμη διεύθυνση των ιδιοκτητών.

    • Ο/Η ΚΑΤΣΙΓΙΝΗΣ Ε. ΜΑΚΗΣ λέει:

      Δυστυχώς Ξενοφών ο Δήμος Λέσβου δέν έχει αυτή την δυνατότητα ,και σε κάθε Δημοτική Ενότητα ο τρόπος που ο λογαριασμός φτάνει στον δικαιούχο είναι διαφορετικός,πρός το παρόν.Ελπίζω το παραπάνω σύντομα να δρομολογηθεί πρός λύση.
      Πάντως μία λύση θα ήταν ένα τηλέφωνο στο κεντρικό ταμείο του Δήμου και αναζήτηση που ευκολότερου τρόπου πληρωμής.
      Αναλαμβάνω να το ψάξω και να ενημερώσω ,ανάλογα μέσω του vatera.gr όλους σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.