Ψηφίδες Ιστορίας του τόπου μας(5)! Η πρώτη βίλα των Βατερών

Τοπία και ανθρώπινες δραστηριότητες

Μέχρι τη δεκαετία του 50 τα σπίτια στα Βατερά ήταν ελάχιστα και για τούτο ονομαστά. Μετρημένα στα δάχτυλα που λένε! Ο πολύς και φτωχός κόσμος έκανε τις διακοπές του σε πρόχειρες καλύβες καμωμένες από ξύλα και κλαδιά πεύκων, καλαμιές και πικροδάφνες (φρίτζες) ή από σανίδια (παράγκα η …πολυτελέστερη!)

Από το αρχείο Ρίκας Πολυχρόνη-Κωλέττη μέσω του Συλλόγου της Αθήνας

Η πρώτη βίλα των Βατερών δέσποζε στα αριστερά του κέντρου των,  όπου ήταν το Τελωνείο και τα καφενεία. Επιβλητική, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, ανήκε στην οικογένεια Πολυχρόνη και ήταν σε επαφή με την αμμουδιά δεδομένου ότι τότε δεν υπήρχε ούτε ο παραλιακός δρόμος!

Τότε το εμπόριο των τούβλων και των κεραμιδιών απ’ τα κεραμοποιεία (καμίνια) των Βατερών γινόταν ευκολότερα με μικρά καΐκια.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Τοπία και Ανθρώπινες Δραστηριότητες, Ψηφίδες Ιστορίας. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Ψηφίδες Ιστορίας του τόπου μας(5)! Η πρώτη βίλα των Βατερών

  1. Ο/Η Ο άλλος Βρισαγώτης λέει:

    Δασκαλε προτείνω τα άρθρα με τις ψηφίδες για την ιστορία να τις μαζεύετε σε μια ενιαία ενότητα κάτω από την αρχική σελίδα και την παλαιά σελίδα στο vatera.gr ώστε κάποιος που επιθυμεί να μπορεί να τα βλέπει όλα μαζί .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.