Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στα Βατερά!

IMG_5932 IMG_5930 IMG_5931

ΗΑυγουστιάτικη Πανσέληνος στα Βατερά αποτυπωμένη από το Γιάννη Κυπριανού.

Είναι μαγευτικές οι βραδιές στα Βατερά. Το λαμπίρισμα του φεγγαριού στη θάλασσα είναι μοναδικό και λες πως αυτό το λαμπίρισμα τη μαγεύει τη θάλασσα. Και κει που όλη μέρα μπορεί να σηκώνεται λίγο κύμα, άμα ανατείλει το φεγγάρι, κατά κανόνα, μπουνατσάρει!

Ότι και να λέμε, ότι και να γράφουμε, τα Βατερά είναι μαγευτικά και ασυναγώνιστα. Και κακά τα ψέματα αντέχουν και στις συκοφαντίες!!!

Σε μια περιοχή, όπου λειτουργούν καμιά εικοσιπενταριά καταστήματα εστίασης και διασκέδασης ο καθένας μπορεί να βρεί ότι του ταιριάζει. Υπάρχουν και φθηνά υπάρχουν και ακριβά. Υπάρχουν μικρές μερίδες υπάρχουν και πολύ μεγάλες. Υπάρχει σπορέλαιο μα υπάρχει και πρώτης ποιότητας ελαιόλαδο. Υπάρχει εξαιρετική ποιότητα, υπάρχουν και αστοχίες. Υπάρχει εξαιρετική μουσική υπάρχει και νευροσπαστική. Υπάρχει εξαιρετικός φωτισμός, υπάρχει και εκτυφλωτικός.  ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΗ. Δεν είναι αλλού ο Παράδεισος, αλλού οι αγγελικοί επαγγελματίες και εδώ η Κόλαση και οι διάβολοι.

Σε πολλά μέρη της χώρας μας έχουν σερβίρει κακομαγειρεμένα φαγητά και έχουμε πληρώσει πανάκριβα. Φτάσαμε στο σημείο σε τουριστικό μέρος να μας πουν “μα ότι θέλετε εσείς θα φάτε ή ότι σας φέρουμε!” Βάλαμε κέρματα σε ντουζ παραλίας και μας τα “έφαγαν”.  Και ο καθένας έχει τις δικές του εμπειρίες. Δεν έχουν μαζευτεί αλλού οι καλοί επαγγελματίες και εδώ όλοι οι κακοί.

Πριν κάποια χρόνια στα Βατερά δεν υπήρχαν έμπειροι επαγγελματίες. Ξεκινούσαν και μάθαιναν στου “κασιδιάρη το κεφάλι”. Έβλεπαν τον κόσμο στην παραλία να είναι πολύς και το θεωρούσαν δεδομένους πελάτες. Τότε τα λάθη ήταν πολλά και το κακό όνομα βγήκε. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Μπήκαν στο χορό νέα παιδιά και νέοι επαγγελματίες, τα παθήματα έγιναν μαθήματα, πήραν βόλτα σε άλλες τουριστικές περιοχές και αντέγραψαν πολλά. Διαμορφώθηκαν όμορφοι χώροι, βελτιώθηκε κατά πολύ η ποιότητα, μπήκε νερό στο κρασί των τιμών. Μπορεί να χρειάζεται να γίνουν και άλλα βήματα αλλά για όνομα του Θεού μην προσπαθούμε -από κάποια ίσως προσωπική μας κακή εμπειρία- να τα βγάλουμε όλα σκάρτα. Υπάρχουν ξένοι που έρχονται και φεύγουν με κακές εντυπώσεις. Οι περισσότεροι όμως φεύγουν απ’ τα Βατερά με θετικές εντυπώσεις και γι αυτό κάθε χρόνο έρχονται πολλοί έχοντας ακούσει τις εντυπώσεις φίλων τους. Οι περισσότεροι ντόπιοι έχουν επιλέξει τα καταστήματα που θέλουν και είναι ευχαριστημένοι με τις επιλογές τους.

Δεν εξιδανικεύεται η κατάσταση. Λάθη γίνονται, αστοχίες υπάρχουν. Από το σέρβις (που σε αρκετές περιπτώσεις πάσχει) μέχρι και κάποια τσεκουρώματα. Δεν γίνονται όμως μόνο εδώ. Όχι δεν αποτελούν οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι των Βατερών ξεχωριστή και κακή φάρα.

Η απότομη αύξηση της κίνησης στα Βατερά εδώ και 10-15 χρόνια δημιούργησε λάθος εντυπώσεις σε κάποιους επαγγελματίες για μεγάλα αλλά εφήμερα κέρδη. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και όποιος δεν το βλέπει νομίζω ότι δεν θέλει να το δει.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

5 απαντήσεις στο Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στα Βατερά!

  1. Ο/Η Μυρσινη λέει:

    ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΦΩΤΟ !!!

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ….ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΦΕΤΟΣ ΣΤΑ ΒΑΤΕΡΑ…

  3. Ο/Η Γ.ΚΑΒΡΟΥΔΑΚΗΣ λέει:

    ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ….ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΦΕΤΟΣ ΣΤΑ ΒΑΤΕΡΑ…

  4. Ο/Η ΡΕΝΑ ΚΩΣΣΗ-ΚΑΡΑΠΟΣΤΟΛΟΥ λέει:

    Πολύ ωραίες φωτογραφίες!!!!!
    Για τα υπόλοιπα του κειμένου, το μόνο που πιστεύω είναι ότι τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα….!!!!!!

    • Ο/Η ΑΒ λέει:

      Πολύ σωστά: ωραίες φωτο, αλλά όμως απέλπιδα παθήματα! Όσο για το κείμενο, νομίζω ότι δεν βοηθάμε ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση με το να την εξωραΐζουμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.