Συνέχεια

"/>

Ακόμα ένα δημοσίευμα για το Κέντρο Έρευνας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Βρίσας

Διαβάστε το αλλά το …καλάθι να είναι πολύ μικρό. Να σαν κι αυτό για τις κουβαρίστρες!!!

Γράφει το ρεπορτάζ:  “Η παρούσα πρυτανική αρχή του Καποδιστριακού, σε αντίθεση με την προηγούμενη…”

Καλά κι αν αλλάξει πάλι η πρυτανική αρχή τί θα γίνει;

(Από το ΕΜΠΡΟΣ) Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του προηγούμενου διαστήματος ότι κάτι κινείται θετικά σε σχέση με το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Βρίσα Λέσβου, ο βουλευτής Παύλος Βογιατζής ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι υπήρξε νέα απόφαση της Συγκλήτου του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στις 13 Ιουνίου, για το θέμα. Πιο συγκεκριμένα, όπως ενημερώθηκε ο βουλευτής απ’ τον αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Θωμά Σφηκόπουλο, υπήρξε απόφαση για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τους φορείς της Λέσβου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και Δήμο, για την άμεση υλοποίηση του έργου.

Τον κρίσιμο ρόλο του φορέα υλοποίησης αναλαμβάνει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ίδιο το Πανεπιστήμιο Αθηνών, που εμφανίζεται αποφασισμένο να μην αφήσει κανένα εμπόδιο να αποτρέψει αυτήν τη φορά την παρέμβαση. Σημειωτέον ότι αν το έργο δεν ενταχθεί και κατασκευαστεί άμεσα, ο όλος σχεδιασμός ματαιώνεται, γιατί είναι έως και αδύνατο μετά το ΕΣΠΑ να βρεθεί άλλο χρηματοδοτικό μέσο για τη δημιουργία του Κέντρου.

Νέα σύμβαση
Η παρούσα πρυτανική αρχή του Καποδιστριακού, σε αντίθεση με την προηγούμενη, έδωσε απ’ την αρχή της θητείας της θετικά μηνύματα για τη βούλησή της να πάρει σάρκα και οστά ο απ’ το 2003 θεσμοθετημένος στόχος επέκτασης του Πανεπιστημίου Αθηνών με παράρτημα στη Βρίσα Λέσβου. Έχοντας και την ενεργή συμπαράσταση της περιφερειακής αρχής Βορείου Αιγαίου, όπως και της δημοτικής αρχής Λέσβου, και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, διαμορφώθηκε ένα αρχικό σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των τεσσάρων φορέων. Για λόγους που δεν έγιναν γνωστοί, αυτή η κατ’ αρχήν συμφωνία δεν ευοδώθηκε και χρειάστηκε, με ό,τι σε χρονοβόρες διαδικασίες απαιτείται, να διαμορφωθεί νέο σχέδιο προγραμματικής σύμβασης, το οποίο και ενέκρινε την προηγούμενη βδομάδα το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η σχετική απόφαση της Συγκλήτου πρόκειται να σταλεί τις επόμενες ημέρες (αφού καθαρογραφούν τα πρακτικά) στους εμπλεκόμενους φορείς, δηλαδή το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Δήμο Λέσβου, προκειμένου τα αρμόδια όργανά τους, αντίστοιχα η Σύγκλητος και το Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο, να αποφασίσουν για την επιμέρους συμμετοχή τους.

Η ειδοποιός διαφορά της νέας σύμβασης με την προηγούμενη είναι ότι τώρα αναλαμβάνει ως φορέας υλοποίησης ο κύριος του έργου, δηλαδή το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οπότε, με λυμένο το ζήτημα «ποιος θα κάνει το Κέντρο», υπάρχουν πλέον βάσιμες προσδοκίες πως το έργο – που έχει στο παρελθόν ενταχθεί και φτάσει έως και τη δημοπράτηση, για να απενταχθεί στη συνέχεια – αυτήν τη φορά θα υλοποιηθεί.

Με δεδομένη τη σημασία του συγκεκριμένου Κέντρου όχι μόνο για την περιοχή της Βρίσας, αλλά και για ολόκληρη τη Λέσβο και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, και εν όψει του περιορισμένου χρόνου που υπάρχει για να μη χαθεί η προθεσμία ένταξής του στο ΕΣΠΑ, ο κ. Βογιατζής εξέφρασε με δήλωσή του εκ νέου την αισιοδοξία του ότι «θα καταφέρουμε να δούμε το Κέντρο της Βρίσας να υλοποιείται και να γίνεται πραγματικότητα».

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Ακόμα ένα δημοσίευμα για το Κέντρο Έρευνας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Βρίσας

  1. Ο/Η Ο άλλος Βρισαγώτης λέει:

    Δεν ειναι τίποτα παιδιά μην ανησυχείτε.

    Αλλη μια μακρά προεκλογική περίοδος που θα έχει λιμάνια, βιολογικούς πανεπιστημιακά κέντρα και άλλα διάφορα οράματα θα μας εμπνεύσει στο άμεσο μέλλον.
    Δάσκαλε όταν αναφέρεται στον όρο κασμάρα πες μας τι εννοείς ??

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.