Χάνεται και ο βιολογικός της Βρίσας;

Πριν από καιρό είχαμε ενημερωθεί ότι υπήρχε κίνδυνος να χαθεί ο βιολογικός των Βατερών γιατί δεν έχουν μεγάλο μόνιμο πληθυσμό.

Τώρα μου είπαν ότι είναι χαμένη υπόθεση και ο βιολογικός της Βρίσας. Αν δεν το δω γραμμένο σε επίσημο χαρτί ή αν δεν το ακούσω από επίσημα χείλη ελπίζω ότι μπορεί να είναι ψέμα!!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

5 απαντήσεις στο Χάνεται και ο βιολογικός της Βρίσας;

  1. Ο/Η ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ λέει:

    Όλο το έργο κινδυνεύει να χαθεί και ας είναι ενταγμένο και έχουν φύγει τα τεύχη δημοπράτησης.
    Είναι μία συνολική μελέτη που υπολογίζει τις ανάγκες του Πολιχνίτου, της Βρίσας και των Βατερών. Με την απένταξη μέρους των περιοχών που θα καλύπτει ο βιολογικός καθαρισμός, απαιτούνται τροποποιήσεις στη μελέτη αυτή.
    Η Βρίσα δεν έχει τον πληθυσμό που απαιτούν οι προδιαγραφές, αλλά μένοντας μόνος ο Πολιχνίτος, η δυναμικότητα του έργου μειώνεται πολύ. Θα είναι μη βιώσιμη και μη λειτουργική η όλη επένδυση.
    Το πρόβλημα είναι μεγάλο, κυρίως για μια τουριστική περιοχή όπως τα Βατερά, που δεν έχει αποχετευτικό δίκτυο, οι βόθροι δεν αρκούν και δέχεται τα λύματα του Πολιχνίτου και της Βρίσας.

    Η λύση είναι να αντιμετωπιστεί το έργο ως βιολογικός καθαρισμός μίας συνολικής περιοχής που αθροιστικά περνάει κατά πολύ τον απαιτούμενο πληθυσμό.

    Μέχρι σήμερα
    Έχει έρθει το θέμα 3 φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο, με ερώτηση της αντιπολίτευσης.
    Έχει συζητηθεί με τον συντοπίτη μας Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κύριο Χαράλαμπο Αθανασίου.
    Έχουν ενημερωθεί οι Πρόεδροι του Πολιχνίτου, της Βρίσας και του Σταυρού.

    Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από τους φορείς του τόπου μας και τον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Πολιχνίτου.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΡΑΓΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΕΡΓΟ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ?

    ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ -ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΕΣ ΣΕ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙΑ?

    ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΡΕΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ?

    ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΌΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Ή ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΟΠΩΣ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΑΧΡΗΣΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΟ ΜΑΙΜΟΥ?

    ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΊΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΕΠΙΒΆΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΎ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ,ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΎ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΤΑΙ.

    ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ,ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΑΝ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΛΟΓΙΚΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ΒΑΘΜΟ ,ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

  3. Ο/Η ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ λέει:

    Σωστά ερωτηματικά, σε σχέση με το κόστος λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού και το κατά πόσο είναι απαραίτητος για τη περιβαλλοντική διαχείριση της περιοχή μας. Βέβαια κανείς δεν μας το επιβάλει να το κάνουμε. Εμείς ως Δήμος αρχικά Πολιχνίτου και σήμερα Λέσβου το ζητήσαμε. Επίσης τα ερωτηματικά που βάζεις προβλέπονται στη μελέτη, όσο αφορά τη βιωσιμότητα λειτουργίας του. Άλλωστε γι’ αυτό ανέφερα ότι κινδυνεύει όλο το έργο με την απένταξη μίας περιοχής.

    Ο βιολογικός της Καλλονής δεν είναι μέτρο σύγκρισης. Έχει φτιαχτεί για να δέχεται τα λύματα της Καλλονής, των όμορων χωριών και τις Αγίας Παρασκευής. Σήμερα η Αγία Παρασκευή δεν έχει συνδεθεί ακόμα, τα Δάφια τώρα συνδέθηκαν και πολλά σπίτια και εταιρίες της Καλλονής δεν ρίχνουν τα λύματα τους στον βιολογικό. Ένα μπάχαλο δηλαδή, που σε συνδυασμό με την κακή λειτουργία του βιολογικού από τις Δημοτικές Αρχές προκάλεσαν το πρόβλημα.

    Αν μου έλεγε κανείς για βιολογικό καθαρισμό Βρίσας – Πολιχνίτου θα συμφωνούσα μαζί σου.

    Στα Βατερά όμως τα πληθυσμιακά δεδομένα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι τέτοια που θα οδηγήσουν σε περιβαλλοντική επιβάρυνση και σε κορεσμό του περιβάλλοντος (ακριβώς όπως το αναφέρεις) Αυτό έδειξε η μελέτη του βιολογικού καθαρισμού και εισηγήθηκε η μελετητική ομάδα στο Δημοτικό Συμβούλιο του τότε Δήμου Πολιχνίτου.
    Δεν γνωρίζω άλλον τρόπο μόνιμης αντιμετώπισης του προβλήματος εκτός της κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού ή της μείωσης του πληθυσμού των Βατερών τους καλοκαιρινούς μήνες.

    Αν γνωρίζεις κάτι άλλο θα ήθελα να μας το αναφέρεις.

  4. Ο/Η ΜΠΑΡΠΑ ΜΗΤΡΟΥΣ λέει:

    ΜΙΑ ΖΟΥΗ ΜΕΣ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΥΡΕΛΙΑΜ! ΤΣΙ ΓΥΡΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΛΜΠΟΥΝ ΣΚΑΤΑ! ΟΥΠΟΤΕ ΤΑΧΟΥΜΕ ΣΥΝΙΘΕΙΣ…..ΟΥΛΑ ΤΑΧΙ ΓΙ ΜΑΡΙΟΥΡΙ ΓΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΝΕΛΠΙ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.