Η σελίδα μας

Παίρνω αφορμή απ’ το σχόλιο στη σελίδα μας:

Όταν εθελοντές έβαψαν το σχολείο, ήταν αξιέπαινη η πράξη τους και τα ονόματα όσων είχαν την ιδέα της δράσης μνημονεύτηκαν από το site. Ομοίως και όταν καθαρίστικε η παιδική χαρά!!!!! Τώρα ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα;;;;;;; Ντροπή σε όλους μας για τη συμπεριφορά και τον τρόπο σκεψης μας…….
Και δάσκαλε, καλό θα είναι να είσαι αμερόλυπτος στα άρθρα σου, γιατί εσύ ήσουν αυτός που έδινα τα συγχαρητήρια στους διοργανωτές των παραπάνω δράσεων, αλλά αυτή τη ορά κάτι σου «ξίνισε» μάλλον…..”

Πιστεύω ότι το γράφει άτομο με καλή διάθεση και γι αυτό δίνω τις απαραίτητες εξηγήσεις. Σε κάθε εθελοντική δραστηριότητα που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια ανέφερα το φορέα  που τη διοργάνωνε. Ποτέ δεν έγραφα τα ονόματα όσων συμμετείχαν. Έκανα δυο εξαιρέσεις. Η μια αφορούσε τα ονόματα των μικρών παιδιών που συμμετείχαν για ενθάρρυνση και παραδειγματισμό και η άλλη αφορούσε τον Μάκη ο οποίος με περισσή μετριοφροσύνη και ενεργητικότητα ερχόταν σε επικοινωνία με τους φορείς και συνδιοργάνωνε στην εντέλεια τις δραστηριότητες. Και κάθε φορά είχα την έντονη αντίδραση του ίδιου αλλά εγώ θεωρούσα σωστό να το αναφέρω. Πάντα συμμετείχα ενεργά αλλά ποτέ δεν οργάνωνα εγώ τίποτα.

Για τη φετινή προσπάθεια η διοργανώτρια με ενημέρωσε πολύ νωρίς (εξάλλου δημοσίευσε η ίδια το μήνυμα που της έστειλα) Την ενθάρρυνα να προχωρήσει χαρακτηρίζοντας την προσπάθειά της πολύ καλή. Εξηγήθηκα άμεσα ότι για προσωπικούς λόγους δεν θα μπορούσα να βοηθήσω και την προέτρεψα έμμεσα να συννενοηθεί με μαζικούς φορείς (έχοντας κατά νου βασικά το Σύλλογο των επαγγελματιών των Βατερών και το τοπικό συμβούλιο).  Στα σχόλια της  σελίδας γράφτηκε το όνομα της διοργανώτριας και πολλές άλλες λεπτομέρειες και επομένως δεν υπήρχε κανένας λόγος να το γράψω και ο ίδιος. Συνεχάρην όλους τους συμμετέχοντας και είπα με δυο λόγια το τί έκαναν τις δυο μέρες που δούλεψαν.

Αλήθεια που υπάρχει το πρόβλημα;

και έρχομαι τώρα με αφορμή αυτό το γεγονός  γενικότερα για την πορεία της σελίδας μας.

1. Η σελίδα του Πλάτανου είναι κομμάτι της σελίδας vatera.gr που αναφέρεται γενικότερα στην περιοχή μας. Κάποιοι αδαείς νομίζουν ότι η σελίδα του Πλάτανου είναι αυτοτελής.

2. Η υποσελίδα λοιπόν του Πλάτανου στήθηκε για να ενημερώνει τους χωριανούς που ζουν αλλού γι αυτά που συμβαίνουν στο χωριό (σοβαρά και ευτράπελα), να διεκδικεί -στο μέτρο των δυνατοτήτων της- προβάλλοντας τα προβλήματα του χωριού και να αποτελεί ένα συνδεκτικό κρίκο των βρισαγωτών καταρχήν αλλά και της ευρύτερης περιοχής μας σε κάποιο μικρό -για αντικειμενικούς λόγους- βαθμό.

3.Τονίστηκε επανειλλημένα ότι η σελίδα δεν έχει σκοπιμότητες και  δεν αποβλέπει σε προσωπικά οφέλη. Αν κάποιος έχει διαβλέψει κάτι διαφορετικό μπορεί να το καταθέσει.

4. Από κάποιο σημείο και μετά η ανανεωμένη σελίδα έδωσε τη δυνατότητα του άμεσου σχολιασμού σε κάθε αναγνώστη της είτε επώνυμα είτε ανώνυμα. Πολλοί μου είπαν ότι αναλαμβάνω μεγάλο ρίσκο δίνοντας τη δυνατότητα ελεύθερων ανώνυμων σχολίων. Η σελίδα έθεσε κάποιους κανόνες σχετικά με τα σχόλια και πορεύεται με βάση αυτούς.

5. Η δυνατότητα του ελεύθερου σχολιασμού δόθηκε όχι για να υπάρχει η εικόνα που δυστυχώς επικράτησε αλλά για να μπορεί ο καθένας να συνεισφέρει στην υπόθεση που λέγεται “ανάπτυξη της περιοχής μας (ενιαία είναι η περιοχή μας) και φυσικά κατά κύριο λόγο της Βρίσας και των Βατερών (αφού από δω οι πληροφορίες είναι πιο εύκολο να συγκεντρωθούν)”

6. Ευελπιστούσα στα σχόλια να βλέπαμε κριτική (της σελίδας φυσικά περιλαμβανόμενης) πράξεων και ενεργειών που αφορούν το χωριό μας,  προτάσεις και πληροφορίες. Αντί γι αυτά όμως επικρατεί ένα επίπεδο πολύ χαμηλό που κυριαρχείται από κακή διάθεση.

7. Δεν με ενδιαφέρουν αυτά που γράφουν ένα δυο πρόσωπα- τα οποία αλλάζουν κατά διαστήματα ψευδώνυμα- τα οποία είναι φανερά των προθέσεών τους. Στη δημοκρατία χωράνε όλοι. Εξάλλου οι αναγνώστες έχουν κρίση. Με ενδιαφέρει η πλειονότητα των σχολίων. Κάποιοι διαμαρτύρονται ότι δεν έγραψα το Α ή το Β. Η διαμαρτυρία τους θα είχε νόημα αν δεν υπήρχε η δυνατότητα να γράψουν οι ίδιοι ότι πληροφορία θέλουν που νομίζουν ότι εγώ παρέλειψα. Και αν γράψω κάτι που είναι λάθος πάλι υπάρχει η δυνατότητα να διορθώσουν και να συμπληρώσουν. Δεν έγραψα εγώ κάποια ονόματα, ας τα γράψει όποιος άλλος θέλει. Δεν έδωσα συγχαρητήρια εκεί που νόμιζαν κάποιοι ότι όφειλα να δώσω, ας τα δώσουν οι ίδιοι.

8. Η σελίδα είναι ελεύθερη και για τους καλοπροαίρετους και για τους κακόβουλους και αυτή την ελευθερία πρέπει οι αναγνώστες να την εκμεταλλεύονται όχι μόνο για να τα ρίχνει ο ένας στον άλλο (άλλο η κριτική πράξεων αιρετών και άλλο ο χαρακτηρισμός προσώπων) αλλά και για να συνεισφέρουν στην υπόθεση που λέγεται Βρίσα- Βατερά- υποβαθμισμένη γενικότερα περιοχή Πολιχνίτου.

Η σελίδα μας έτσι θα συνεχίσει την πορεία της, απλά και μόνο γιατί το ζητάνε οι ξενητεμένοι μας.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

5 απαντήσεις στο Η σελίδα μας

  1. Ο/Η Η ΑΛΗΘΕΙΑ λέει:

    ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΗΣ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ. ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ; ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΕΙΧΑ ΠΑΡΩΝ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ. ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΣΤΡΑΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!

  2. Ο/Η Η ΑΛΗΘΕΙΑ λέει:

    ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΑΙ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ.
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΤΟ ΧΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ. ΔΕ ΤΟ ΚΑΝΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΩ. ΑΣ ΜΕ ΛΟΙΘΟΒΟΛΗΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΞΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΩΒΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ ΣΤΑΜΑΤΑ Ν ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΡΟΜΠΑ ΠΙΑ. ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ!!!

    • Ο/Η ΑΛΗΘΕΙΑ λέει:

      Θα σε παρακαλούσα θερμά να αλαξεις ψευδωνυμο για να μην μπερδευομαστε…και διμιουργουνται και λάθος εντυπώσεις… ευχαριστώ πολυ

  3. Ο/Η Μ.Ε.Κ λέει:

    Ο κ. Νικέλλης με τα γραφόμενα του με έχει καλύψει απόλυτα με την παραπάνω ανάρτησή του.
    Μηνύματα για το παραπάνω θέμα του χωριού μας αντάλλαξα μόνο με ένα συγκεκριμένο άτομο και σ’αυτά δεν λέω τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο απο αυτά που αναφέρει και ο διαχειριστής της σελίδας αυτής.
    Αν Η ΑΛΗΘΕΙΑ που γράφει παραπάνω και αναφέρεται σε μένα είναι το ίδιο πρόσωπο με αυτό που αντάλλαξα τα μηνύματα τις δίνω το απόλυτο δικαίωμα να αναρτήσει δημόσια ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣΙΑ τα μηνύματά μου για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ποτε κανεις δεν ειναι ευχαριστημενος με τιποτα χαλαρωστε ερχεται ΠΑΣΧΑ ημερες αγαπης και προσφορας με καθε τροπο . οχι με ψευτικα φιλια και ψευτικες ευχες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.