Αυτοί το χαβά τους!!!

Τεράστια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι πολίτες της Λέσβου.            Απ’ τη μια τα μνημόνια, απ’ την άλλη το τέρας που δημιούργησε ο Καλλικράτης,  ήρθε και η θεομηνία και έδεσε η όλη υπόθεση. Οι υπηρεσίες που απολαμβάνουμε ως πολίτες έχουν υποβαθμιστεί, τόσο αυτές που προσφέρει η κεντρική πολιτική εξουσία (όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) όσο και αυτές που (υποτίθεται ότι) προσφέρει ο Δήμος, όπως η αποκομιδή  των  σκουπιδιών.

Παρόλα αυτά οι εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντές μας έχουν το χαβά τους και ο καθένας παίζει το βιολί του. Αντί να βάλουν τα κεφάλια τους κοντά κοντά, μπας και καταφέρουν να προσφέρουν το ελάχιστο στους πολίτες που τους εμπιστεύθηκαν, αυτοί δείχνουν ότι αλλού βρέχει. Έτσι οι χτεσινές ψηφοφορίες για την εκλογή νέου προέδρου δημοτικού συμβουλίου απέβησαν άκαρπες. Ούτε η πλευρά του Δημάρχου κατάφερε να βρει  ένα πρόσωπο αποδεκτό απ’ την αντιπολίτευση (αφού έχει χάσει την πλειοψηφία) ούτε η αντιπολίτευση είχε το σθένος να πει ναι σ’ αυτόν που πρότεινε ο Δήμαρχος αφού έτσι κι αλλιώς απ’ την παράταξή του θα πρέπει να είναι.

Στο μεταξύ ο δρόμος έξω απ’ το σπίτι μας είναι γεμάτος σκουπίδια απ’ τις ξεσχισμένες σακκούλες, ο διπλανός  δρόμος είναι σκοτεινός και στα χωράφια μας δεν μπορούμε να πάμε επειδή δεν φτιάχνονται οι αγροτικοί δρόμοι. Τι τους νοιάζει αυτούς!  Η …Μέργκελ φταίει!!!   Αυτοί κάνουν υψηλή (ή μήπως στενά προσωπική!) πολιτική.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

10 απαντήσεις στο Αυτοί το χαβά τους!!!

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Πριν από τρεις ημέρες ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ κ. Πάλλης Γιώργος σε συνέντευξη τύπου τόνισε τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε και την ανάγκη συνεννόησης μεταξύ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για το καλό όλων μας.
    Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αρνητική οικονομική συγκυρία που ζούμε -που εξελίσσετε σε κοινωνική κρίση- και τόνισε ότι ο Δήμος πρέπει να λειτουργήσει τώρα που ουσιαστικά αποτελεί το μόνο αποκούμπι του δοκιμαζόμενου Λέσβιου πολίτη.
    Κάλεσε λοιπόν τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να συνεννοηθούν εν ‘όψη της εκλογής προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου για να λειτουργήσει ο Δήμος.
    Δυστυχώς αυτό δεν έγινε από κανέναν παρά την έκκληση Πάλλη και αντ’αυτού επιλέχθηκε η επίδειξη δύναμης της ετερόκλητης αντιπολίτευσης ,με μοναδικό πραγματικό θύμα τον πολίτη αυτού του τόπου που περιμένει από αυτούς που εξέλεξε να σταθούν στο ύψος τους.
    Η Δημοτική Παράταξη ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ επίσης ήταν εκείνη που παρά τις τεκμηριωμένες ενστάσεις της στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο,ψήφισε την πρόταση της Δημοτικής αρχής για απευθείας αναθέσεις έργων βελτίωσης της κατεστραμμένης αγροτικής οδοποιίας από τις τελευταίες βροχοπτώσεις προκειμένου οι κτηνοτρόφοι μας να πάνε στα κοπάδια και να μαζέψουν τις ελιές τους οι αγρότες.
    Δυστυχώς όμως σ’αυτό δεν βοήθησαν με την ψήφο τους οι δύο μεγάλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης και ένα κομμάτι της συμπολίτευσης που βρήκε τούτη την δύσκολή ώρα για όλους μας να ετεροκαθοριστεί.
    Μήπως λοιπόν ο σημερινός τίτλος” αυτοί τον χαβά τους ” δεν ταιριάζει σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους αλλά μόνο σ’αυτούς που λειτουργούν στην φάση αυτή ενάντια στα συμφέροντα του Λέσβιου πολίτη??

  2. Ο/Η Αι Σιχτίρ λέει:

    Για εμένα το Λάθος είναι στη αντιπολίτευση! Ο δήμαρχος από ότι γνωρίζω ενδιαφέρθηκε για την αποκατάσταση των δρόμων με την απευθείας ανάθεση έργου σε εργολάβο του ..αλλά εδώ η αντιπολίτευση έδρασε! Γιατί να μη φάνε τα δικά της σκυλάκια??? την ένοιαξε η διαφάνεια!! Δε κοιτά τα προβλήματα μας… Το Λυπητερό είναι ότι στη αντιπολίτευση βρίσκονται και χωριανοί μας!..αλλά αυτοί δε έχουν πρόβληματα με τα κτήματα τους ,οπότε εμάς τους κοινούς Βρισαγώτες μας γράφουν κανονικά. Θα τους γράψουμε και εμείς όταν με το καλό έρθουν να πάρουν τη Ψήφο μας!

    • Ο/Η ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ λέει:

      Συμμετείχα στις παραπάνω ψηφοφορίες ως Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Είχα τις ίδιες σκέψεις με εσάς κύριε Νικέλλη και με τον Ανώνυμο σχολιαστή του ΣΥΡΙΖΑ, όσο αφορά τη στάση του κυρίου Πάλη.
      Τι πρέπει να ψηφίσω για το καλό του νησιού και όχι για πολιτικά συμφέροντα. Κατέληξα και ψήφισα λευκό για την ανάδειξη προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου και στο να γίνει διαγωνισμός για την ανάδειξη εργολάβου που θα αναλάβει την αποκατάσταση της πρόσβασης στους αγροτικούς δρόμους.

      Τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως θέλει να τα παρουσιάζει ο Δήμαρχος κύριος Βουνάτσος έχοντας βοηθό των εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ και πατώντας πάνω στα προβλήματα του κόσμου κάνουν πολιτική.

      Όσο αφορά την εκλογή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ένα σημαντικό θέμα για τη λειτουργία του Συμβουλίου. Δεν είναι τόσο απλό, ψήφισε να τελειώνουμε. Διαφορετικά δεν χρειαζόταν ψηφοφορία, ας όριζε κάποιον ο κάθε Δήμαρχος και τελειώναμε.
      Ο Πρόεδρος πρέπει να είναι κοινής αποδοχής που να μπορεί να συνεργάζεται με όλα τα μέλη του συμβουλίου και να παράγει έργο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα συμβούλια του Δήμου μέχρι σήμερα που θύμιζαν «τσίρκο», λόγω της μη ικανότητας του Προέδρου να συμβιβάσει καταστάσεις και να ελέγξει το συμβούλιο.
      Δεν έγινε τίποτα αν το Δημοτικό Συμβούλιο καθυστερήσει μία εβδομάδα να αποκτήσει Πρόεδρο, αρκεί να βρεθεί ο κατάλληλος. Ο Δήμαρχος, οι Ανιδήμαρχοι και οι Προέδρου των επιτροπών λειτουργούν τον Δήμο και όχι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Τι σχέση έχει ο Πρόεδρος με τα σκουπίδια, τους δρόμους, τις λάμπες και όλα τα άλλα??? ΚΑΜΙΑ.

      Η ανάθεση σε εργολάβους της αποκατάστασης της πρόσβασης στους αγροτικούς δρόμους είναι ένα ΠΑΡΑΜΥΘΙ της Δημοτικής Αρχής Βουνάτσου για να καλύψει την αδυναμία της να προσφέρει έστω και μια υποτυπώδη υποστήριξη στους κατοίκους αυτού του νησιού.
      Η Δημοτική Αρχή στόχο είχε να δώσει απευθείας χρήματα σε κάποιους εργολάβους, χωρίς πρόγραμμα και χωρίς καν καταγραφή των ζημιών, δεν την ενδιέφερε το πρόβλημα αλλά οι εργολάβοι. Μας φέρανε κάποιες απαράδεκτες μελέτες με το πρόσχημα ότι οι μηχανικοί είχαν καταγράψει όλα τα σημεία που απαιτούσαν επέμβαση. Είδε κανείς σας μηχανικό του Δήμου να κάνει καταγραφεί ζημιών στους αγροτικούς δρόμους???
      Ο Δήμαρχος Βουνάτσος υποχρέωσε υπάλληλο μηχανικό να έρθει στο Δημοτικό συμβούλιο για να στηρίζει τις απόψεις του. Έτυχε να είναι ο μηχανικός που έχει αναλάβει το χωριό μας και βέβαια στην ερώτηση (εκτός μικροφώνων) αν γνωρίζει που βρίσκεται ο ΚΟΡΜΟΣ, η ΠΛΑΤΙΑΡΑ κ.α. ο άνθρωπος φυσικά και δεν γνώριζε τίποτα.
      Αν η Δημοτική Αρχή ενδιαφερόταν πραγματικά για τον κόσμο, είχε όλο τον καιρό και σήμερα με διαγωνισμό θα υπήρχε εργολάβος. Έγινε τίποτα??? ΟΧΙ!!! Οι πληροφορίες μου λένε ότι θα το φέρει ξανά θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με άλλη μορφή.

      Όσο αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, εδώ είναι το θέατρο του παραλόγου και του κομματικού συμφέροντος.
      Για τον εκλογή Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου ο εκπρόσωπος τους κύριος Πάλης ποτέ δεν κάλεσε τους Αρχηγούς άλλων παρατάξεων. Βγήκε στα μέσα μαζικής ενημερώσεις, μας είπε, ότι για το καλό του Δήμου θα πρέπει να ψηφίσουμε τον Πρόεδρο που θέλει ο Δήμαρχος, έδειξε ότι είναι άνθρωπος που ενδιαφέρεται για το καλό του νησιού και όλοι οι άλλοι όχι. Κατάφερε να γίνει το δεκανίκι του Δημάρχου και στο τέλος, ως γνήσιος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο Δημοτικό Συμβούλιο (άλλα λέω στο κόσμο άλλα κάνω στη πράξη). Το αποτέλεσμα ήταν (21 ΝΑΙ, 22 ΛΕΥΚΑ και 1 ΠΑΡΩΝ) έλειπε ένα άτομα της αντιπολίτευσης. (Η ψηφοφορία είναι μυστική αλλά τα κουκιά μετρημένα)
      Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Πάλης, εκπρόσωπος αριστερού θεωρητικά χώρου, αντί να ενδιαφέρεται για την διαφάνεια, αντί να ενδιαφέρεται για την αποκατάσταση της πρόσβασης στους αγροτικούς δρόμους, αντί να ενδιαφέρεται γιατί τα μηχανήματα του Δήμου κάθονται και άλλα πολλά. Ψήφισε να δοθούν χρήματα σε εργολάβους με απευθείας ανάθεση, χωρίς καμία επιλογή προσφορών και ούτε καν καταγραφή των ζημιών.

      Οι πλημμύρες έγιναν εδώ και πόσο καιρό, χρήματα μέσω του Υπουργού κυρίου Αθανασίου εγκρίθηκαν αμέσως. Ο Δήμος δεν έχει από το να προχωρήσει στις αποκαταστάσεις, να κοπούν τιμολόγια και να πληρωθούν από το Υπουργείο. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, εδώ και καιρό. Η εκλογή του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου δημιουργεί το πρόβλημα??

      Σήμερα υπάρχει ένα μηχάνημα του Δήμου στο χωριό μας, δούλεψε 2 ημέρες, βρήκε σε ένα δέντρο και έσπασε ένας πύρος περιστροφής. Το κόστος του ανταλλακτικού? Περίπου 30,00 euro. Πως θα το αγοράσουμε?? Δύο εργάσιμες ημέρες τώρα δεν το κατάφερε η Δημοτική Αρχή. Ίσος κάνει διαγωνισμό!!!!
      45.000,00 euro για απευθείας ανάθεση σε εργολάβο, χωρίς διαγωνισμό, έχουμε και με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, 30,00 euro για ένα πύρο περιστροφής δεν έχουμε!!!!

      ΝΤΡΟΠΗ!!!!

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ναι πράγματι είναι ΝΤΡΟΠΗ ο πολυπράγμων κ. Καραγεωργίου με τα γραφόμενα του να δείχνει ότι αγνοεί παντελώς το θεσμικό πλαίσιο που καλείται να λειτουργήσει σήμερα η αυτοδιοίκηση .
    Τα επιχειρήματα του είναι έωλα ,απλά λαϊκίστικα και πολιτικά υστερόβουλα.
    Ας είναι . Εξάλλου ο κ. Καραγεωργίου μας έχει συνηθίσει στο να μπερδεύει το πολιτικό με το κομματικό ,το συλλογικό με το ”κατόπιν ενεργειών μου”, τον Χατζηκομνηνό με τον Σαμαρά ,τον ”πύρο περιστροφής ” με τον Πύρρο Δήμα.
    Επιχειρήματα ανάξια λόγου και φτηνά……..
    Φυσικό λοιπόν απόλυτα είναι το αποτέλεσμα ανθρωπάκια να στοιχίζονται σαν πιόνια πίσω από κατασκευάσματα που πέρα από καλοί ”δικολάβοι” όταν ανέλαβαν θέσεις διοίκησης τα έκαναν κυριολεκτικά σκ…τά.
    Αυτοί τους αξίζουν… Εμάς όμως……..

    • Ο/Η ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ λέει:

      Λόγια!!!! λόγια ωραία ανώνυμε όπως και ο εκπρόσωπος της παράταξης σου (ΣΥΡΙΖΑ) στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πράξη όμως και λύση καμία. Λαϊκίστικη συμπεριφορά στις πλάτες των κατοίκων του νησιού μας και ουσία καμία.
      Στόχος να κοροϊδέψουμε το κόσμο, να πατήσουμε πάνω στα προβλήματα του για να μαζέψουμε ψήφους, τίποτα άλλο.
      Έχετε γίνει το δεκανίκι του κυρίου Βουνάτσου για να καλύψετε προσωπικά σας συμφέροντα, παρασύροντας με τον τρόπο σας τον κόσμο.

      Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στα ΜΜΕ ότι θα ψηφίσει τον Πρόεδρο που θα προτείνει ο Δήμαρχος γιατί νοιάζεται για το καλό του νησιού μας!!! Εσύ εδώ μέσα έγραψες ολόκληρο κείμενο για το θέμα αυτό (πόσο καλός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ενδιαφέρεται για το καλό των κατοίκων του νησιού μας και πόσο κακοί είναι όλοι οι άλλοι).
      Το έκανε??? ΟΧΙ.
      Αυτό πως λέγετε??? «κολοντούμπα», «ψέμα», «λαϊκισμός» διάλεξε και πάρε!!!

      ΑΝΩΝΥΜΑ αναφέρεσαι στο όνομα μου, αλλά επί της ουσίας τίποτα. Ότι ακριβώς κάνει και ο εκπρόσωπος σου στο Δήμο.
      Καλυμμένοι πίσω από αριστερά προσωπεία και ανώνυμες αναφορές προσπαθείτε να εκμεταλλευτείτε οτιδήποτε για όφελος σας.

      • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

        Oταν ο ”αυτοδιοικητικός ” κ. Καραγεωργίου αντιλαμβάνεται τον ρόλο του στο Δημοτικό Συμβούλιο σαν εκπρόσωπος κομματικού σχηματισμού και μόνο ,και μάλιστα τον μανδύα αυτόν θέλει να τον φορέσει και σε άλλους ,τότε πιστεύω ότι είναι περιττό να ψάχνουμε αιτιάσεις για την κατάντια του Δημοτικού μας Συμβουλίου και την ολοκληρωτική απαξίωση του θεσμού της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης.

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Για να δούμε αν κατάλαβα καλά .
    Ένα μηχάνημα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων βρίσκεται ακινητοποιημένο , ο χειριστής ξεκουράζετε ,ο πολίτης ταλαιπωρείτε ,η δουλειά δεν γίνεται και όλα αυτά διότι δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να δώσει μια λύση των 30€.
    Για να δοθεί αυτή η λύση πρέπει σύσσωμη η διοικητική αρχή και η αντιπολίτευση να βρεθούν και να το κουβεντιάσουν, και αφού συμφωνήσουν ότι διαφωνούν, και αφού μας περιγράψουν πως λειτουργεί ο κανονισμός και οι θεσμοί και αφού χυθεί μπόλικο μελάνι σε εφημερίδες περιοδικά και διάφορα ιντερνετικα μπλοκ , και αφού καταλογισθούν στα διάφορα καφενεία η ευθύνες πάντα των άλλων θα πάμε στο σπίτι μας ικανοποιημένοι ότι κάναμε το πολιτικό μας καθήκον και ότι σε αυτόν τον τόπο τίποτα δεν γίνετε χωρίς ΕΜΑΣ, αλλά και εμείς τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε διότι μας δέσανε τα χέρια με 30 ΕΥΡΩ .
    Aλλά EMEIΣ δικαίως απολαμβάνουμε την τιμή να λεγόμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Και όλα αυτά για 30 ΕΥΡΩ …….Άξιος ο ΜΙΣΘΟΣ αλλά και ο κόπος των γονιών μας να νας μορφώσει .
    ΑΝΤΕ και Καλή Χρονιά.

    ΥΓ. θα πρότεινα στον Ανώνυμο να βρει τον Καραγεωργιου να του δώσει 15 € και να τον παροτρύνει να βάλει τα άλλα 15 από την τσέπη του να λυθεί το πρόβλημα .
    Ένα ούζο με μεζέ είναι το πρόβλημα βρε αδελφέ …..

  5. Ο/Η Αλιευς λέει:

    Τα παραπάνω τα έγραψε ο Αλιεύς που και πάλι σας εύχεται ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

  6. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ??????

    ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ??????

    ΓΕΛΑΜΕ Κ ΚΛΑΙΜΕ ΤΩΡΑ ……………. ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.