- Εξαιτίας της περιπέτειας του χωριανού μας που είχε εξαφανιστεί …εξαφανίστηκαν και από τη σελίδα μας οι πληροφορίες για τον εορτασμό της εθνικής επετείου.
Ο εξαιρετικός καιρός ήταν ένας παράγοντας επιτυχίας. Τα παιδιά των σχολείων μας με την “παρέλασή” τους και τα ποιήματά τους στο “Ηρώον” συγκέντρωσαν πολλούς και έδωσαν το χρώμα της ημέρας. Η ομιλία της Νηπιαγωγού Βασιλείας Μερέλη έδωσε το στίγμα της ημέρας. Η προτροπή της Διευθύντριας του σχολείου προς τους γονείς των παιδιών πριν αρχίσει η παρέλαση έδωσε το μέγεθος της κατάντιας μας: Τα παιδιά πρέπει να τα μεταφέρετε με δικά σας μέσα στο “Ηρώον” αφού όπως καλά γνωρίζετε ακόμα δεν έχει μπει σχολικό λεωφορείο!
2. Στα Βατερά ανοιχτά κάποιες μέρες και κάποιες ώρες -αλλού σε κανονική λειτουργία και άλλου σε υποβαθμισμένη) μέχρι τώρα είχαμε: τα Καλαμάκια, το Πλατανάκι (σε πλήρη λειτουργία), το 1926, τον Καραΐσκο, τον Ζούρο, τη Βεγγέρα και το Μύλο. Θα δούμε πως θα πάει η συνέχεια
3.
Τι να πεις γι αυτήν την κατάντια! Ακόμα τρέχουν τα λύματα στο δρόμο και η δυσωδία μεγαλώνει. Η Δημόσια υγεία υποχωρεί μπροστά στα συμφέροντα κάποιων και την αδιαφορία … γενικώς!
4 Μια πρόταση (για να απορριφθεί …ως συνήθως): Τώρα με το στήσιμο του “νέου” χωριού και αφού δεν μπορέσαμε να κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις, ας κάνουμε μία. Ας μεταφέρουμε το άγαλμα του στρατιώτη που κοσμεί το “Ηρώον” μέσα στο χωριό. Η σωστή αξιοποίηση του χώρου της Αγροτολέσχης (ίσως και παρακείμενου ιδιωτικού οικοπέδου) μπορεί να δώσει τη λύση. Αν κάποτε οι δάσκαλοι, που θα είναι στο σχολείο, αποφασίσουν να μην λένε τα παιδιά ποιήματα στο Ηρώον ή και να μην πηγαίνουν καθόλου, τότε το στεφάνι θα το καταθέτει ο Πρόεδρος μόνος του.
Ο χώρος που φιλοξενεί σήμερα το άγαλμα με λίγα παγκάκια θα αξιοποιηθεί καλύτερα και ο χώρος της Αγροτολέσχης δεν θα ξαναγίνει σκουπιδότοπος, όπως ήταν πριν.