Από το μέτωπο της Μικράς Ασίας!

(Το γράμμα αυτό στάλθηκε σε χωριανή μας Μαρία)

Εν Σ.Σ. 930 τη 5 Οκτωβρίου 1921

Φιλτάτη Μαρία

Όταν αφίχθην εν τω χωρίω σας προς επίσκεψιν της οικογενείας σας, υπεσχέθην υμίν ότι προ της λήξεως της αδείας μου θα επανέλθω πάλιν να σας αποχαιρετήσω, δυστυχώς όμως ανεκλήθην επειγόντως υπό του Συντάγματος μου και ούτω δεν ηδυνήθην να εκπληρώσω την υπόσχεσίν μου. Εντός διημέρου παρουσιάσθην εις το Σώμα μου εν Αθήναις και συγχρόνως ενήργησα να εκτελέσω την εντολήν του πατρός σας διά το ζήτημα των αυτοκινήτων κ.λ.π. Όλως εκτάκτως εάν ενθυμείσθε ενεργήθει τότε η επίθεσις του Δορυλαίου και διατάσσεται η Μεραρχία μου να μεταβεί προς ενίσχυσην των μαχομένων τμημάτων, ευρέθην ούτω εντός ενός συφρετού και όχι μόνον δεν ηδυνήθην  ν’ αποστείλω τα δείγματα του πατρός σας, αλλ’ ούτε να σας γράψω λόγω των μακριών πορειών ων διενύσαμεν και των μαχών ων εξετελέσαμεν. Έκτοτε ο χρόνος παρείρχετο χωρίς να δύναμαι να επικοινωνήσω μετά του κόσμου και να φαίνωμαι συνεπής εις τα υποσχέσεις μου, δια τούτο σας ζητώ μυριάκις συγνώμην. Εσκεπτόμουν να σας αποστείλω ένα ευχητήριον δελτάριον την ημέραν της ονομαστικής σας εορτής αλλά η ημέρα αύτη για μας είναι ημέρα παθών και πόνων, η μεγαλυτέρα μάχη ήν εδώσαμεν μέχρι σήμερον είναι η 15-16 Αυγούστου εις τα υψώματα του Καλέ-Κρόττο, όπου ο Μέγας Αλέξανδρος έχασε το ήμισυ του στρατού του και κατεστράφη. Αυτό είναι το μέλαν ύψωμα το οποίον εποτίσθη με άφθονον αίμα. Εις την εξόρμησιν είμεθα 30 αξιωματικοί και 1000 στρατιώται, εξ αυτών εσώθησαν 5 αξιωματικοί, μεταξύ αυτών και ο υποφαινόμενος και 500 στρατιώται. Επί πλέον ενεργήθησαν 5 επιθέσεις υπό του 5ου Συν/τος ευζώνων και απεκρούσθησαν υπό των Τούρκων. Ετέθησαν εκτός μάχης μέχρι σήμερον τόσοι πολλοί, ώστε όποιον αριθμόν και αν σας γράψω, θα είναι για σας απίστευτος και ψευδής. Πώς εσώθην είναι θαύμα θαυμάτων. Ακόμα δεν πείθομαι ότι είμαι εν τη ζωή ύστερα από τόσας οικτράς σφαγάς που έτυχον,Τ ο ύψωμα αυτό απείχεν εξ Αγκύρας μόλις 50 χικλιομέτρων.

Δεν επιθυμώ να συνεχίσω μήπως εκλειφθώ  παρ’ υμίν εγωιστής και δοξομανής, επιφυλλάσομαι να σας δώσω πληροφορίας όλας όταν με ζητήσετε με τας πλέον μελανάς γραμμάς. Προ πενθημέρου επισταθμεύσαμεν εις το χωρίον Ακίν απέχον εκ του Σεϊντή Γαζή δύο ώρας

Η σύστασή μου Β. Κατρακάζαν Διοικητήν 2ας πολυβολαρχίας 3ο Σύνταγμα Ευζώνων Σ.Σ.930

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.