Από τον Σύλλογο της Αθήνας

Η διάσημη αστυνομική κωμωδία του Ρομπέρ Τομά «Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται»  συστήθηκε για πρώτη φορά στο κοινό  το τέλος της δεκαετίας του ’50 και  συγκαταλέγεται στα πιο ωραία κείμενα της κλασσικής γαλλικής λογοτεχνίας και διδάσκεται και στα γαλλικά πανεπιστήμια, στη θεατρολογία.  Ανέβηκε σε πολλές διεθνείς θεατρικές  σκηνές , αλλά και στην Αθήνα τον χειμώνα και αυτό το καλοκαίρι περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα  με ένα εκλεκτό θίασο Ελληνίδων ηθοποιών,  διασκευή δε του έργου αυτού έγινε και κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνίστριες  μεταξύ άλλων την Κατρίν Ντενέβ, την Φανύ Αρτάν, την Ιζαμπέλ Υπέρ.

Αυτό λοιπόν το θεατρικό έργο επέλεξε η θεατρική ομάδα ενηλίκων της βιβλιοθήκης να παρουσιάσει, την Κυριακή που μας πέρασε, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιάννη Τσουκαλοχωρίτη (φυσικα!!!) ,  ανεβάζοντας τον πήχη των στόχων και των δυνατοτήτων της, στον κατάμεστο από Βρισαγώτες και φίλους του χωριού μας αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου Βρίσας. Οι οκτώ πρωταγωνίστριες εξαιρετικές στους ρόλους τους ,  πέτυχαν με τις ερμηνείες τους το απόλυτο της προσοχής του κοινού και δικαίως απέσπασαν τα θερμά χειροκροτήματα όλων των παρευρισκομένων. Ευτυχώς αυτή την φορά  ο καιρός ήταν σύμμαχος.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας συγχαίρει για αυτήν την ωραία προσπάθεια  τα μέλη της Θεατρικής ομάδας ενηλίκων της Βιβλιοθήκης, τον σκηνοθέτη Γιάννη Τσουκαλοχωρίτη και όλους  τους συντελεστές της  παράστασης, καθώς και το Δ.Σ της Βιβλιοθήκης και εύχεται «πάντα εις ανώτερα» 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.