Ένα αναπτυξιακό εργαλείο για τον τόπο μας

Με τις όποιες μικρές δυνατότητες του το παρακάτω βιβλίο στοχεύει να συνεισφέρει στην τουριστική προβολή του τόπου μας και όχι μόνο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Εκδόθηκε το βιβλίο «ΒΡΙΣΑ- ΑΓΙΟΣ ΦΩΚΑΣ- ΒΑΤΕΡΑ. Τοπωνύμια- Τόπος και Ιστορία».  του Βασίλη Ψαριανού, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Βρισαγωτών Αθήνας, της Βιβλιοθήκης «Κώστας Τσέλεκας- Θανάσης Νικέλλης» Βρίσας και του συγγραφέα Βασίλη Ψαριανού.

Ο συγγραφέας του βιβλίου Βασίλης Ψαριανός- γνωστός περισσότερο ωςδιηγηματογράφος και αρθρογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά-  με την ιδιότητα, αυτή  τη φορά, του φιλόλογου- ιστορικού παρουσιάζει την άγνωστη, εν πολλοίς, Ιστορία της αρχαίας Βρίσας του Αγίου Φωκά, της ελληνορωμαϊκής και πρωτοβυζαντινής Βρίσας της Αγια- Κατερίνας και της «Βρισαίας (χώρας)» ή «Βρισσιάς», όπως ονομαζόταν το χωριό της σημερινής Βρίσας και η ευρύτερη περιοχή της, κατά την βυζαντινή περίοδο, επί Τουρκοκρατίας και μέχρι πρόσφατα.

Επίσης, ένα τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου αφιερώνεται στην προβολή των αξιοθέατων της ιστορικής, προσεισμικής Βρίσας ( τα περισσότερα των οποίων παραμένουν ερειπιώνες, εφτά χρόνια, μετά το καταστροφικό σεισμό του 2017).

Το βιβλίο γραμμένο στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα και με ένα πλήθος από έγχρωμες φωτογραφίες μνημείων, κτιρίων και τοποθεσιών κρίνεται ιδιαίτερα χρήσιμο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της  Βρίσας- Αγίου Φωκά- Βατερών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία διαβάζοντάς το να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής, από τα πανάρχαια χρόνια ως τα σήμερα.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού αντιτύπων του βιβλίου, παρακαλούνται οι ξενοδόχοι και  οι επαγγελματίες των καταστημάτων εστίασης που  φιλοξενούν Έλληνες ή  ξένους επισκέπτες και όσοι λόγω θέσης ή δημόσιου αξιώματος  ενδιαφέρονται για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, καθώς και κάθε Βρισαγώτης που επιθυμεί να προμηθευτεί το βιβλίο να απευθύνεται για την αγορά του(έναντι αντιτίμου 15 ευρώ) στον εκπρόσωπο του Συλλόγου Βρισαγωτών Αθήνας Λέσβου… ή στον εκπρόσωπο της Βιβλιοθήκης Βρίσας…

Επίσης, όσοι επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για το περιεχόμενο του βιβλίου και την χρησιμότητά του και να πάρουν το βιβλίο υπογραμμένο από τον συγγραφέα, ο Βασίλης Ψαριανός θα βρίσκεται την Πέμπτη8/8/24 και ώρα 7-9μ.μ. και το Σάββατο 10/8/24 και ώρα 11 π. μ – 12.30,  στα ΡΙΧΙΑ του κ. Γιώργου Καπτανή (Αμερικάνου), για την παρουσίαση του  βιβλίου του και για να απαντήσει στις όποιες ερωτήσεις σας.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.