Για τα αδέσποτα

Από την Μαρία Στεφάνου

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την εξέλιξη όσον αφορά τα αδέσποτα και δεσποζομενα της Βρισας από τον Γενάρη μέχρι σήμερα.

Σε συνεργασία με την φιλοζωικη Κιβωτό της Μυτιλήνης,καλέσαμε μια κοπέλα που συνεργάζεται με φιλοζωικες του εξωτερικού και με την βοήθειά της Ειρήνης Θαλασσελη και της οικογένειάς της που είναι πάντα πρόθυμοι και άμεσα αποθεματικό,έγινε μια πολύ καλή δουλειά.

Υιοθετήθηκε όλα τα κουτάβια αλλά και κάποια ενήλικα και όσα έμειναν ελέγχθηκαν από κτηνίατρο (εμβόλιο,τεστ καλαζαρ,στείρωση,αποπεράτωση,θεραπεία στα νοσουντα κλπ).Μπορέσαμε να επέμβουμε βέβαια στα ζώα για τα οποία ειδοποιηθηκαμε και όσα μπορέσαμε να βρούμε ψάχνοντας.Εξαντλησαμε όλο το ποσό που μας διατέθηκε από το Εξωτερικό και ελπίζουμε σε νέα χρηματοδότηση.

Δυστυχώς πριν λίγες μέρες εμφανίστηκε πάλι ένα θηλυκό με τρία κουτάβια σε κακή κατάσταση. Κανω έκλυση προς όλους, να μην τα κακοποίητε η τα εγκαταλειπετε .Είναι ψυχούλες και έχουν συναίσθηματα.Και είναι βέβαιο ότι σε λίγο καιρό θα είμαστε πάλι στη ίδια η και χειρότερη κατάσταση.

Και ας ληφθη υπ όψιν ότι ένα ζευγάρι αστειρωτων σκυλιών ζευγαρώνουν δύο φορές τον χρόνο και σε 6 χρόνια μπορούμε δυνητικά να έχουμε 67000 κουτάβια!(Ο αντίστοιχος αριθμός για τις γάτες που ζευγαρωνουν 3 φορες τον χρονο είναι 420000).

Όσοι ενδιαφέρεστε για στειρωσεις απευθυνθείτε τώρα στην κτηνίατρο κ. Τουρβαλη Μυρσίνη τηλ. 2251046030 η οποία μέσω προγράμματος του Δήμου κάνει στειρωσεις δωρεάν.

Στεφάνου Μαρια

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.