Για την Εκκλησία του χωριού μας

Σήμερα γιορτάζει ο ενοριακός ναός του χωριού μας. Η βαρειά πληγωμένη Ζωοδόχος Πηγή. Εφτά χρόνια μετά την καταστροφή βρίσκεται υποστυλωμένη, στο μηδέν της επισκευής της.

Άραγε νοιαζόμαστε εμείς, η ευρύτερη τοπική κοινωνία του χωριού μας, για το πότε επιτέλους θα αποκατασταθεί ο όμορφος ναός μας;

Σήμερα γιόρταζε. Αν νοιαζόμαστε γι αυτόν, αν μας ενδιαφέρει να τον δούμε ανακαινισμένο και λειτουργούντα, σήμερα θα έπρεπε όλοι -οι μη εργαζόμενοι- πιστεύοντες και μη πιστεύοντες, να είμασταν εκεί! Σήμερα έπρεπε, όλοι μαζί, να στείλουμε ένα μήνυμα, μια απαίτηση: να βρεθεί επιτέλους ή όποια λύση και να αρχίσουν οι εργασίες στο διατηρητέο μεταβυζαντινό μνημείο.

Σήμερα θα έπρεπε να είχαν προσκληθεί ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης- όχι για ουζάκια και τραπεζώματα αλλά- για να δυναμώσουν τη φωνή της τοπικής κοινωνίας -αν φυσικά αυτή είχε εκφραστεί.

Σήμερα, μέσα σ’ αυτόν τον πληγωμένο ναό, έπρεπε να χοροστατήσει ο Μητροπολίτης μας ή, αν λόγοι υγείας δεν το επέτρεπαν, ο αντικαταστάτης του. Εφτά χρόνια τώρα έφυγαν εκατοντάδες χωριανοί μας χωρίς να λειτουργηθούν εκεί ή χωρίς να καμαρώσουν το μνημείο που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας. Πρέπει η Μητρόπολη να συντρέξει την ενορία μας. Όχι μόνο για τα πανηγύρια!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Για την Εκκλησία του χωριού μας

  1. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΙΑΣ λέει:

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ η μητρόπολη ενδιαφέρεται για άλλα θέματα, ίσως πιο σημαντικά για αυτήν.

  2. Ο/Η Μυρσίνη Μαργέτα λέει:

    Διαφωνώ καθέτως.
    Θα έπρεπε να λειτουργειτε η εκκλησία μας και συχνότερα γιατί και εδώ ζούνε άνθρωποι. Όχι μόνο στη γιορτή της. Το ότι απέχω είναι άλλοι οι λόγοι. Που δεν είναι της παρούσης να το σχολιάσω εδώ. Επίσης μην τρέφεται όνειρα όσον αφορά την Μητρόπολη. Διότι εκείνη ήταν που έφαγε τα χιλιάδες ευρώ των Ελλήνων του εξωτερικού, και δεν άφησε να
    φτιαχτεί ο ναός.
    Κάποιος έπρεπε να τα απατήσει αυτά. Όχι μόνο κουνηματα! Χορτάσαμε από αυτά και μόνο λόγια!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.