Απαιτείται μια ξεκάθαρη απάντηση

Πάμπολλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως τοπική κοινωνία. Τέτοια που καμιά άλλη στο νησί μας δεν αντιμετωπίζει, επειδή καμιά άλλη τοπική κοινωνία δεν έχει πληγεί ούτε από σεισμό ούτε από φωτιά.

Εμείς τα πάθαμε και τα δυό.

Χτες δημοσιεύσαμε την απάντηση του υπουργού σχετικά με τις αποζημιώσεις των καμμένων. Με ρώτησαν τι κατάλαβα. Η απάντηση είναι να μην περιμένουμε άμεσα τίποτα. Ακόμα δεν βγήκε η υπουργική απόφαση!!!

Το μεγάλο πρόβλημα όμως -για κάποιους έστω- είναι άλλο.

Ο Δημήτρης Σκιάς έδωσε μια πληροφορία. Η επιδότηση ενοικίου έχει τερματιστεί από τον Σεπτέμβριο. Χρειάζονται ενέργειες για να δοθεί παράταση.

Η πληροφορία αυτή αναστάτωσε αυτούς που παίρνουν την επιδότηση αυτή, η οποία ξεκινά από 300€ για ένα άτομο και αυξάνεται κατά 50€ για κάθε επόμενο άτομο που συνοικεί.

Μου έλεγε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι: εμείς είναι αδύνατο να πληρώνουμε 350 € ενοίκιο. Αν δεν δοθεί η επιδότηση θα πρέπει να φύγουμε για να βρούμε φθηνότερο σπίτι στον Πολιχνίτο ή οπουδήποτε αλλού. Ή -συνέχισαν με το θυμόσοφο σκεπτικό των γηρατειών- θα πάρουμε ξύλα απ’ τα καμμένα να φτιάξουμε μια …παράγκα.

Θεωρούμε απαραίτητο να δοθεί πρώτα μια επίσημη ενημέρωση για το θέμα απ’ τον Πρόεδρο της Κοινότητας ή τον Πρόεδρο του Συλλόγου των σεισμοπαθών. Και φυσικά να γίνουν και οι απαραίτητες παρεμβάσεις από τον Δήμαρχο για την παράταση της επιδότησης.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο Απαιτείται μια ξεκάθαρη απάντηση

  1. Ο/Η Μάκης Νικέλλης λέει:

    Βάσει των όσων γνωρίζω (δεν τα ξέρω όλα και μακάρι να κάνω λάθος), η τελευταία παράταση για την επιδότηση ενοικίου έγινε τον Ιούλιο 2022 και αφορούσε ΜΌΝΟ τα ΚΊΤΡΙΝΑ σπίτια, για 1 επιπλέον χρόνο, δηλαδή μέχρι και το 24ο τρίμηνο, άρα μέχρι και τον Αύγουστο του 2023. Οι όποιες ενέργειες, ΈΠΡΕΠΕ να είχαν γίνει το 2023 πριν τις εκλογές, Βουλευτικές και Αυτοδιοικητικές. Τώρα το πουλάκι πέταξε, με άλλα λόγια ότι πληρωθήκατε για επιδότηση ενοικίου, πληρωθήκατε. Μην περιμένετε ευρώ παραπάνω!!! Μην ζητάτε παράλογα και όψιμα ευθύνες από τον τωρινό πρόεδρο. Η όποια ανακίνηση του θέματος λίγο πριν τις ευρωεκλογές μου φαίνεται ύποπτη. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι οι κυβερνώντες να πιεστούν ώστε να πληρωθούν ΌΛΕΣ οι εκκρεμείς δόσεις στεγαστικής συνδρομής ανακατασκευής και επισκευών, ΆΜΕΣΑ. Έτσι μόνο θα τελειώσουμε με την ανοικοδόμηση του χωριού και δεν θα έχουμε ανάγκη των επιδοτούμενων ενοικίων. Από το Δεκέμβριο δεν έχει εκδοθεί ΚΑΜΊΑ απόφαση πληρωμής για την Βρίσα. Η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει!!! Η έλλειψη συντονιστή αυτά τα αποτελέσματα έχει. Αυτό που διαισθάνομαι είναι ακόμα μια απόπειρα εξαπάτησης εν όψει ευρωεκλογών. Ελπίζω να κάνω λάθος. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ (σε όλους και σε όλους τους τομείς)!!!

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Μάκη τουλάχιστον εγώ στην ανάρτησή μου δεν έρριξα καμιά ευθύνη στον Πρόεδρο. Ζήτησα υπεύθυνη ενημέρωση από αρμόδιο πρόσωπο για να ξέρει σίγουρα ο κόσμος το τί ισχύει και για την όποια διεκδίκηση το βάρος πρέπει να αναλάβει προσωπικά ο Δήμαρχος.

  2. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΙΑΣ λέει:

    Συμφωνώ απόλυτα και με τους δυο σας. Ότι και όσοι πήρανε – πήρανε. Τα υπόλοιπα είναι μόνο για άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Δεν έχετε καταλάβει ακόμα, ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο και Υπεύθυνη Κυβέρνηση ΔΕΝ έχομε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.