Η Μεταξία συμπλήρωσε την …τετράδα!

Η πολυτάλαντη δασκάλα μας, Μεταξία Χαραμή, πραγματοποίησε το βήμα που χρειάζονταν για να συμπληρώσει την δημόσια πολιτιστική τετράδα της οικογένειάς της.

Ο αρχηγέτης της οικογένειας, Γιάννης Τσουκαλοχωρίτης, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και σκηνοθέτης με πολλές περγαμηνές.

Τα παιδιά, την Γεωργία και τον Παναγιώτη, τα παρουσιάσαμε στην τοπική κοινωνία πέρσι το καλοκαίρι. Η Γεωργία έχοντας πάρει για τα καλά τον ανηφορικό λογοτεχνικό δρόμο και ο Παναγιώτης εντυπωσιάζοντας με τα ευρηματικά του σκίτσα έχουν δώσει δημόσια το καλλιτεχνικό τους στίγμα.

Ήρθε η σειρά της Μεταξίας με τη συμμετοχή της σε ένα συλλογικό λογοτεχνικό έργο εξηντατεσσάρων δισέλιδων διηγημάτων με τίτλο “Μικρά και Πασχαλινά”, απ’ τις εκδόσεις του εργαστηρίου συγγραφής “αλάτι”.

Το διήγημα της Μεταξίας έχει τίτλο “Η έκπληξη” και σ’ αυτό καταφέρνει πλαισιώντας τον κεντρικό άξονα της διήγησης της να αναφερθεί, στην σεισμόπληκτη Βρίσα, στον Πλάτανο, στην παραλία των Βατερών, στα αμάραντα, στον Οβραίο, στο καταλόι και γενικά το έργο της διαπνέεται από την αύρα του τόπου μας. Του τόπου μας, που έγινε και τόπος της οικογένειας της, με δεσμούς αγάπης, που έμπρακτα και ποικιλότροπα εξωτερικεύει.

Η Βιβλιοθήκη την ευχαριστεί για την προσφορά ενός αντιτύπου του παραπάνω βιβλίου στα ράφια της και της εύχεται αυτό να είναι μόνο η αρχή.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.