Από το Σύλλογο της Αθήνας

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ «ΒΡΙΣΗΙΣ»

O Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου  (Τμήματα Γεωγραφίας, Κοινωνιολογίας, Περιβάλλοντος, Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, καθώς και Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών) και τους συνεργαζόμενους/ες συναδέλφους επιστήμονες και άλλων φορέων (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός “ΔΗΜΗΤΡΑ”, Πυροσβεστικό Σώμα Διεύθυνση  Λέσβου, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση/ ΕΡΤ, Συναρμόδιοι και Τοπικοί Φορείς της Νήσου Λέσβου) οι οποίοι συνέταξαν εθελοντικά ως δωρεά προς τους κατοίκους και την τοπική κοινότητα Βρίσας-Βατερών την πιλοτική «Μελέτη επιπτώσεων και σύνταξη εμπειρογνωμοσύνης για την αντιμετώπιση προβλημάτων στην πληγείσα περιοχή Βρίσας – Βατερών – Σταυρού Λέσβου μετά την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2022 –Βρισηίς».

Κύριοι συντελεστές της μελέτης «Βρισηίς» τους οποίους/ες ευχαριστούμε ιδιαίτερα είναι οι κ.κ.:

Κωνσταντίνος Καλαμποκίδης (συντονισμός και επιμέλεια), Νικόλαος Σουλακέλλης, Νικόλαος Ζούρος, Δημήτριος Καβρουδάκης, Σπυρίδων Αναγνώστου,  Γεώργιος Σιδηρόπουλος, Αθανάσιος Κίζος, Thomas Tscheulin, Όλγα Ρούσσου, Χρήστος Βασιλάκος, Νικόλαος Ναγόπουλος, Δημήτριος Παρασκευόπουλος, Μανούσος Μαραγκουδάκης, Χρήστος Κουρούτζας, Πέτρος Γαγάνης, Θεμιστοκλής Κοντός, Χρήστος Καλλονιάτης, Ουρανία Τζωράκη, Μαργαρίτα Αριανούτσου, Δημήτριος Καζάνης, Παλαιολόγος Παλαιολόγου, Γαβριήλ Ξανθόπουλος, Παναγιώτης Κυπριωτέλλης, Φώτιος Κράλλης, Γεώργιος Τάταρης, Ηλίας Σιάρκος, Ραφαήλ Παλαιοπάνης,  Ιωάννης Παππάς, Ευαγγελία Πελέκου, Νικόλαος Γκουγκούλιος, Δήμητρα Λαχουρή

Ο σκοπός της εκτενούς, εμπεριστατωμένης και ολιστικής αυτής μελέτης είναι «η εν γένει καταγραφή (inventory) και παρακολούθηση (monitoring) της υφιστάμενης κατάστασης, προκειμένου οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες να σχεδιάσουν μία σειρά από ενέργειες για την υλοποίηση των απαραίτητων βραχυπρόθεσμων και μεσο/μακροπρόθεσμων μέτρων αποκατάστασης και συνολικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της πληγείσας περιοχής». Η αξία της μελέτης για τον τόπο μας είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς, όπως σημειώνεται, αυτή αποτελεί ένα εγχείρημα καινοτόμο διεθνώς όσον αφορά τη γεωγραφική του κλίμακα και ευρύτητα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς για την αξιοποίηση των κοινωνικο-οικολογικών και χωροταξικών δεδομένων, μοντέλων και τεχνολογιών.

Ο σχεδιασμός και η  υλοποίηση των μέτρων που προτείνονται εξαρτάται εν πολλοίς από τις προθέσεις και διαθέσεις των Τοπικών Αρχών και της Πολιτείας. Δική μας ευθύνη όπως και όσων επιθυμούν την ανασυγκρότητη και ανάπτυξη της περιοχής μας είναι ο συντονισμός όλων και η δραστηριοποίηση προς κάθε κατεύθυνση, με αρωγό και δώρο ζωής την επιστημονική γνώση. Η αξιοποίηση των προτάσεων θα αποτελέσει άλλωστε δικαίωση της προσπάθειας και έμπρακτο ευχαριστώ στον συντονιστή, καθηγητή κ. Κώστα Καλαμποκίδη και σε όλους όσους συντέλεσαν στην ολοκλήρωση και διάχυση των αποτελεσμάτων της μελέτης αυτής.

Το Δ.Σ.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.