Αίρεται η επικινδυνότητα του χωριού

Σύμφωνα με το παρακάτω δημοσίευμα του lesvosnews.net

Μια κρίσιμη σύσκεψη για μέλλον του οικισμού της Βρίσας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Την συγκαλεί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης και θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος και ο πρόεδρος της Κοινότητας Βρίσας, Νίκος Λάσκαρης.

Είχε προηγηθεί άλλη μια συνάντηση πριν από ένα μήνα περίπου όπου κυρίαρχο αίτημα ήταν η άρση της κατάστασης επικινδυνότητας που έχει κηρυχθεί στη περιοχή από το 2017 εξαιτίας του φονικού σεισμού που είχε ως αποτέλεσμα, πολλές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες για τους κατοίκους του χωριού.

Στη συνάντηση αφού συζητηθούν όλες οι παράμετροι που απαιτήθηκαν από τους τεχνικούς που έκαναν τους ελέγχους στο χωριό θα ανακοινωθεί σύμφωνα με πληροφορίες η άρση του καθεστώτος επικινδυνότητας. «Αισιόδοξος» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης. «Είμαστε πολύ κοντά στο να ανακοινώσουμε την άρσης της επικινδυνότητας» δήλωσε στην ΕΡΤ Β. Αιγαίου, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

Σημείωση σελίδας: Στην αυριανή σύσκεψη θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος του Συλλόγου σεισμοπαθών Νίκος Γκουγκούλιος.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Αίρεται η επικινδυνότητα του χωριού

  1. Ο/Η Κατσιγίνης Μάκης λέει:

    Η άρση της κατάστασης επικινδυνότητας έπρεπε να είχε γίνει χθές, πολύ πριν λήξη η θητεία της προηγούμενης δημοτικής περιόδου.
    Ετοιμόρροπα κτήρια υπάρχουν στον Πολιχνίτο στην Καλλονή, στην Ερεσό, παντού σε κάθε χωριό.
    Δεν κλείνουν όμως τα χωριά, ούτε χαρακτηρίζονται εσαεί ακατοίκητα!
    Υποχρέωση του Δήμου είναι να τρέξει την διαδικασία διευθέτησης του θέματος όπου υπάρχει και να βοηθήσει τους κατοίκους να έχουν μία ασφαλή διαμονή εντός του οικιστικού χώρου.
    Είναι ντροπή για την δημοτική αρχή Βέρρου ο τρόπος που αντιμετώπισε τον οικισμό της Βρίσας σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για το χωριό μας

  2. Ο/Η Κωστας Κωστακης Ε λέει:

    Συμφωνω με το Μακη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.