Για το δρόμο Σταυρός-Αμπελικό

Ο δρόμος Καλλονή -Σίγρι επρόκειτο να εγκαινιαστεί -είπαν-τον Οκτώβριο αλλά ακόμα τίποτα!

Ο δρόμος Αγιάσος- Μεγαλοχώρι είχε …αρχίσει -είπαν- πριν τις Περιφερειακές εκλογές αλλά τελικά ο ανάδοχος την είχε …κοπανίσει και θα ξαναγίνει ο διαγωνισμός!

Ο δρόμος Σταυρός -Αμπελικό είχε μπει στο “σωστό δρόμο”, όλες οι αποφάσεις και οι εγκρίσεις και θα ξεκινούσε άμεσα αλλά ” στην πορεία διαπιστώθηκε ότι στον φάκελο του έργου δεν έχει ενταχθεί το υποέργο των απαλλοτριώσεων, που πρέπει να γίνει από το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να γίνει η παρακατάθεση των χρημάτων για τις αποζημιώσεις, που αποτελεί βασική προυπόθεση για την έναρξη των εργασιών. Για τον λόγο αυτό έχει παγώσει κάθε διαδικασία τους τελευταίους 2 μήνες, όπως μας πληροφορεί δημοσίευμα στα Νέα της Λέσβου-το οποίο είχε την καλοσύνη να μου γνωστοποιήσει η Μυρσίνη Μαργέτα την οποία ευχαριστώ.

Αυτή είναι η Ελλάδα -και οι φορείς εξουσίας της- στην εποχή …της τεχνητής νοημοσύνης!!!

Μήπως να βάλουν υποψηφιότητα και τίποτα …ρομποτάκια μπας και δούμε προκοπή!

Ακολουθεί το σχετικό δημοσίευμα.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΝΕΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ

“Κόλλησαν” τα έργα Μεγαλοχώρι – Αγιάσος και Αμπελικό – Σταυρός.

Χρόνο και χρήμα χάνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται τους τελευταίους μήνες στην κατασκευή δύο σημαντικών οδικών έργων που περιμένουν οι κάτοικοι του Πλωμαρίου, του Πολιχνίτου και της Αγιάσου εδώ και δεκαετίες. Ο λόγος για τον δρόμο Αμπελικό – Σταυρός και Μεγαλοχώρι – Αγιάσος που έχουν μπλέξει για μια ακόμη φορά στα γρανάζια της γραφειοκρατίας αλλά και στην ανάγκη εξασφάλισης πρόσθετης χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη, το προσεχές διάστημα θα ξεπεραστούν και τα τελευταία εμπόδια για να ξεκινήσουν τα έργα, αλλά, την ίδια ώρα, οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς διατηρούν τις επιφυλάξεις τους λόγω των αλλεπάλληλων πισωγυρισμάτων που καταγράφονται στις διαδικασίες ανάθεσης.Όπως είναι γνωστό, ο δρόμος Αμπελικό – Σταυρός δημοπρατήθηκε στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού και εκδηλώθηκε ενδιαφέρον μόνο από μία εταιρεία, την “ΑΛΤΕΚ”, επομένως δεν υπήρξαν ενστάσεις και προσφυγές που θα σήμαιναν καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Μέσα στο φθινόπωρο δόθηκε η έγκριση και από το Ελεγκτικό Συνέδριο κι όπως είχε ανακοινώσει ο Περιφερειάρχης θα ακολουθούσε η υπογραφή της σύμβασης για να ξεκινήσει το έργο στις αρχές της νέας χρονιάς.

Ωστόσο, στην πορεία διαπιστώθηκε ότι στον φάκελο του έργου δεν έχει ενταχθεί το υποέργο των απαλλοτριώσεων, που πρέπει να γίνει από το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να γίνει η παρακατάθεση των χρημάτων για τις αποζημιώσεις, που αποτελεί βασική προυπόθεση για την έναρξη των εργασιών. Για τον λόγο αυτό έχει παγώσει κάθε διαδικασία τους τελευταίους 2 μήνες.

Η ασφαλτόστρωση του δρόμου Αμπελικού – Σταυρού είναι ένα πολυσυζητημένο έργο που ζητούσαν οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς εδώ και δεκαετίες για την εξυπηρέτηση των ντόπιων αλλά και για την ανάπτυξη της περιοχής του Πλωμαρίου και του Πολιχνίτου. Σύμφωνα με την μελέτη, προβλέπεται η κατασκευή του πρώτου τμήματος, μήκους 320 μέτρων, από τη Μεγάλη Λίμνη μέχρι λίγο πριν τον οικισμό του Αμπελικού που αποτελεί βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου. Έχουν προβλεφθεί και οι απαραίτητες συνδέσεις με τους υφιστάμενους αγροτικούς δρόμους για να εξασφαλιστεί και να διατηρηθεί η εξυπηρέτηση όλων των παρόδιων ιδιοκτησιών. Το τμήμα Β αφορά τον υφιστάμενο χωματόδρομο, μήκους 7.500 μέτρων που συνδέει το Αμπελικό με τον Σταυρό και τα Βατερά και βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση, αφού έχει να συντηρηθεί από πέρυσι. Εκεί προβλέπεται και η διαμόρφωση ισόπεδου κυκλικού κόμβου. Η δημοπράτηση έγινε τον περασμένο Ιούνιο μετά από τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών φορέων για την καθυστέρηση εκτέλεσης του έργου που είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 12 εκατ. ευρώ από το 2017 μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων όπου είχε υποβληθεί από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή. Ωστόσο, για μια ακόμη φορά καταγράφονται προβλήματα που καθυστερούν την υλοποίησή του.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.