Για την αποκατάσταση της Ζωοδόχου Πηγής

Σε ένα εκτεταμένο δημοσίευμα του emprosnet.gr (που μπορείτε να διαβάσετε εδώ) γίνεται ένας απολογισμός των έργων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου και του προϊσταμένου της Παύλου Τριανταφυλλίδη κατά το 2023 και διαγράφεται η προοπτική για τη συνέχεια.

Σε δυο σημεία του δημοσιεύματος γίνεται αναφορά στη Ζωοδόχο Πηγή του χωριού μας.

Στο πρώτο :

Σε ότι έχει να κάνει με την αποκατάσταση του σεισμόπληκτου ναού της Ζωοδόχου Πηγής στη Βρίσα που επρόκειτο να ενταχθεί στο πρόγραμμα 2021-2027, ο κ. Τριανταφυλλίδης ανέφερε ότι το έργο βρίσκεται σε διαδικασία ανάθεσης της Μελέτης Εφαρμογής.  

Στο δεύτερο:

Αποκατάσταση Ζωοδόχου Πηγής στη Βρίσα  

Σε ότι έχει να κάνει με την αποκατάσταση του σεισμόπληκτου ναού της Ζωοδόχου Πηγής στη Βρίσα για το οποίο η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με δελτίο Τύπου, μετά από την τελευταία της επίσκεψη στη Λέσβο, είχε κάνει γνωστό ότι θα ενταχθεί στην νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 ο κ. Τριανταφυλλίδης τόνισε ότι «η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου για το Μνημείο του Ναού της Ζωοδόχου Πηγής της Βρίσας σε συνεργασία με τις κεντρικές υπηρεσίες είχε εκπονήσει όλες τις απαραίτητες μελέτες -αρκετά βαρυσήμαντες γιατί το έργο αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό τεχνικό έργο που ξεφεύγει από τα όρια της αρχαιολογικής αυτεπιστασίας άρα και της υπηρεσίας μας -Οπότε έχει γίνει συνεννόηση με τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου το έργο αυτό να πραγματοποιηθεί είτε μέσω της κεντρικής διεύθυνσης της Διεύθυνσης Αναστήλωσης ή μέσω της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κατόπιν της σχετικής εκπόνησης Μελέτης Εφαρμογής , ώστε να βγουν τα Τεύχη Δημοπράτησης για το εν λόγω μνημείο. Νομίζω ότι είναι σε αυτή τη διαδικασία πλέον της ανάθεσης της Μελέτης Εφαρμογής ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η εργολαβία».  

Μάλλον θα αργήσουμε να δούμε …σκαλωσιές!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.