Η Βιβλιοθήκη αποχαιρετά, καλωσορίζει και εύχεται!

Η Βιβλιοθήκη Βρίσας Λέσβου “Κ. Τσέλεκα – Α. Νικέλλη” αποχαιρετά το 2023 έχοντας την ικανοποίηση ότι η χρονιά αυτή ήταν ιδιαίτερα παραγωγική γι αυτήν.

Η Βιβλιοθήκη μέσα στη χρονιά που φεύγει συνέχισε τις καθιερωμένες δραστηριότητες της μέσα στο κοντέινερ (μουσική, σκάκι, ζωγραφική, δημιουργική γραφή, αγγλικά για ενήλικες, κοινωνικό φροντιστήριο, δημιουργική απασχόληση και προετοιμασία των θεατρικών ομάδων της) όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Πολύτιμη η εθελοντική προσφορά όσων έχουν αναλάβει και υλοποιούν τις δραστηριότητες αυτές.

Συγχρόνως διοργάνωσε διάφορες εκδηλώσεις όπως την μουσική εκδήλωση με την κοπή της πίτας για το 2023, δυο εκδρομές (σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο), μουσική εκδήλωση το καλοκαίρι, δυο θεατρικές παραστάσεις στην αυλή του σχολείου και μια στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου, και λογοτεχνική ημερίδα με την παρουσίαση των νέων λογοτεχνών και σκιτσογράφων του χωριού μας. Και φέτος μοίρασε γραφική ύλη τα παιδιά του χωριού μας που φοιτούν σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Τη φετινή χρονιά αύξησε σημαντικά την υλικοτεχνική υποδομή της. Καταρχήν ολοκλήρωσε την ανακαίνιση της 2ης αίθουσας που παραχώρησε η Μύρτα Χαραλαμπίδου-Συκάκη. Απόκτησε μια λυόμενη θεατρική σκηνή, πλήρη ηχητικό εξοπλισμό καθώς και εξοπλισμό φωτισμού αλλά και 100 καθίσματα για τις διάφορες εκδηλώσεις της. Επίσης εξασφάλισε (με διάθεσή του από τον Δήμο) ένα κοντέινερ για αποθηκευτικό χώρο όλου του παραπάνω ογκώδους εξοπλισμού.

Όλα αυτά τα πέτυχε με την συνδρομή σε χρήμα, υλικά και εργασία πάρα πολλών μελών και φίλων της, τα ονόματα των οποίων έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στην ιστοσελίδα αυτή και στον Αντίλαλο της Βρίσας.

Η Βιβλιοθήκη καλωσορίζει 2024 με ελπίδα και διάθεση να είναι εξίσου παραγωγικό για το έργο της.

Η Βιβλιοθήκη εύχεται πρώτα απ’ όλα στα παιδιά που συμμετέχουν στις δραστηριότητες της και σ’ όλα τα παιδιά του χωριού να είναι υγιή, χαρούμενα και δημιουργικά με καλή πρόοδο στα σχολεία τους και επιτυχίες σε όποιον άλλον στίβο προσπαθούν.

Στα μέλη της, στους φίλους της, στους κάθε κατηγορίας εθελοντές και υποστηρικτές του έργου της και σ’ όλους τους χωριανούς μας να είναι γεροί με πολλές χαρές και ελάχιστα προβλήματα.

Τέλος στο πολύπαθο χωριό μας εύχεται να βρεθεί ένας ή περισσότεροι άνθρωποι να νοιώσουν τα προβλήματα του, να τρέξουν γι αυτά, να συσπειρώσουν τους απανταχού χωριανούς μας και να τους ενεργοποιήσουν στην διεκδίκηση της επίλυσης των πολλαπλών θεμάτων που το εμποδίζουν να υπάρξει ως κανονικό και λειτουργικό χωριό.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.