Για τους μετανάστες μας

Γράφει στο πίσω μέρος της φωτογραφίας ο δεύτερος από αριστερά: “Ενθύμιον την ημέρα που έφυγα από τον Πειραιά 5/4/1964. Γεώργιος Κ. Γεωργάκας” και συνεχίζει “την στέλνω από το Κολόμπο στις 18/4/1964”

Μια ακόμα αναχώρηση χωριανών μας για την μακρινή Αυστραλία. Μια αναχώρηση με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Αλλά και με πίκρα για τον αποχωρισμό, ίσως για πάντα -όπως και συνέβη- από την πατρίδα, από τους δικούς τους ανθρώπους, από τον τόπο στον οποίο ανδρώθηκαν.

Η μουντάδα στα πρόσωπα όλων αντικατοπτρίζει την σκοτεινιά της σκέψης, το τσίμπημα της ανησυχίας στην ψυχή για το μεγάλο ταξίδι και το άγνωστο της νέας ζωής.

Ελπίδα για το καλύτερο και στεναχώρια για το άγνωστο συνόδευαν κάθε μετανάστη που άρχιζε το ταξίδι της ξενιτιάς.

Σημείωση 1: στη φωτογραφία υπάρχουν και άλλοι χωριανοί. Όποιος τους αναγνωρίζει με σιγουριά ας τους αναφέρει με ένα σχόλιο

Σημείωση 2: Ένα ακόμα κομμάτι του παζλ των χωριανών μας μεταναστών που η Βιβλιοθήκη του χωριού μας επιχειρεί να συμπληρώσει.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Για τους μετανάστες μας

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ο ενας στην στα δεξεια ειναι ΚΩΣΤΑΣ Ο ΝΤΑΓΛΗΣ τησ αριας της γοπολου ο ανδρας ο αλος στα αριστερα ΟΚΩΣΤΗΣ ΠΑΡΑΚΙΛΑΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΗ Ο ΓΑΠΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ πρεπη να ειναι Ο ΣΤΕΛΙΟΣ Ο ΠΑΝΣΕΛΙΝΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.