Η γνώση ταξιδεύει ΕΛΛΗΝΙΚΑ…

Το περιοδικό των Ελληνομαθών (και όχι μόνο!)

Πριν λίγες μέρες η Αιμιλία Γιαννικοπούλου -που ήρθε για τις καλοκαιρινές διακοπές της στα Βατερά- πρόσφερε στη Βιβλιοθήκη του χωριού μας ένα αντίτυπο του 10ου τεύχους του παραπάνω περιοδικού.

Πρόκειται για ένα περιοδικό που κατά βάση απευθύνεται σε αλλοδαπούς ελληνομαθείς και (θα συμπληρώσουμε εμείς) και σε …αγράμματους ιθαγενείς!!!

Κυρίαρχη θέση στο τεύχος αυτό κατέχει το εικοσασέλιδο άρθρο της Αιμιλίας με τίτλο “ Η μυστική καρδιά του Αιγαίου από ύλη και πνεύμα” εμπλουτισμένο με πολλές και εξαιρετικές φωτογραφίες ξένων φωτογράφων.

Στο κείμενο αυτό συναντά ο αναγνώστης πληροφορίες ή ψήγματα γεωλογίας, γεωγραφίας, ιστορίας, ποίησης, φιλοσοφίας, θεολογίας, αρχαιολογίας, ψυχολογίας και προπαντός μαθαίνει (γι αυτό και η αναφορά σε μας “τους αγράμματους ιθαγενείς”!) την ύπαρξη μικρών νησιών του Αιγαίου με αξιοπρόσεκτη ιστορία, όπως τη Σαρία, το Κέρος, τους Κορσεούς (Φούρνοι) κ.λπ. Γίνεται μια αριστοτεχνική σύνδεση του μακρινού χτες του Αιγαίου (από την Αιγηίδα) με το σήμερα. Το διάφανο, γαλάζιο, καλά κρατημένο στις χιλιετίες της προϊστορίας του, σήμερα.

Στο τεύχος υπάρχουν και άλλα αξιόλογα άρθρα που αναφέρονται σε επιμέρους τμήματα του νησιωτικού Αιγαίου.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Η γνώση ταξιδεύει ΕΛΛΗΝΙΚΑ…

  1. Ο/Η Γεωργή Κατερίνα λέει:

    Καταπληκτικό! Το «ρουφήξαμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.