Η παρουσίαση του βιβλίου της Ειρήνης Γεωργή

Το κείμενο και τις φωτογραφίες μας έστειλε ο Κώστας Σταυρινός

Η ευρύχωρη αίθουσα του 5ου ορόφου του PUBLIC στο Σύνταγμα ήταν κατάμεστη από κόσμο την Τρίτη, 30 Μαρτίου, για την παρουσίαση του βιβλίου της Ειρήνης Γεωργή «Αυτός που θέλουν οι γυναίκες». Η  εκδήλωση ξεκίνησε γύρω στις 8.30 μ.μ. και κράτησε σχεδόν ως τα μεσάνυχτα, καθώς ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό.

Συντονίστρια η συγγραφέας και ομιλητές πέντε άνδρες οι: Αντώνης Βαβαγιάννης, Κωνσταντίνος Πουλής,  Στέφανος Βούρος, Βασίλης Νανούρης και Στέλιος Ανατολίτης, που κλήθηκαν να καταθέσουν όχι μόνο την άποψή τους για το βιβλίο αλλά και προσωπικά βιώματα σχετικά με το θέμα. Η συζήτηση είχε ζωντάνια και αμεσότητα. Δεν ήταν σοβαροφανής αλλά σοβαρή, καθως αφορούσε τη διαφορετική αντιμετώπιση των φύλων ακόμα και σήμερα. Τις προκαταλήψεις, τα στερεότυπα, τις εσωτερικευμένες αντιλήψεις  και αξίες που είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα εμποδίζουν την ουσιαστική ισότητα και επικοινωνία και συχνά οδηγούν σε κακοποιητικές συμπεριφορές. Όπως έγινε φανερό, το βιβλίο – οδηγός για άνδρες που θέλουν να  γνωρίσουν γυναίκες φεμινίστριες είναι στην ουσία ένας πολύτιμος οδηγός ανθρωπιάς, μια κατάθεση ψυχής με πολλαπλή αξία σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.