Ένα εξαιρετικό δώρο στους Βατεριανούς!

Ένα εξαιρετικό δώρο μας έκανε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με τη φροντίδα και την επιμονή (εδώ και χρόνια) του Βατεριανού καθηγητή του τμήματος Γεωγραφίας Κώστα Καλαμποκίδη.

Πρόκειται για έναν τηλεμετρικό μετεωρολογικό σταθμό που τοποθετήθηκε στο ξενοδοχείο ΕΙΡΗΝΗ. Τις μετρήσεις του σταθμού αυτού μπορούμε να βλέπουμε πατώντας στο σύνδεσμο  http://meteo.aegean.gr/?content=2&st=21 Οι μετρήσεις αφορούν τη θερμοκρασία, τον άνεμο και φυσικά -αυτό που ενδιαφέρει τον πολύ τον κόσμο ιδιαίτερα- το ύψος των βροχοπτώσεων. Αξίζει τον κόπο να περιηγηθείτε στη σελίδα με τις μετρήσεις για να δείτε ακριβώς τις -πάρα πολλές- πληροφορίες που μπορούμε να πάρουμε από αυτόν.

Ο σταθμός στήθηκε τις τελευταίες μέρες και έτσι έχει μετρήσει μόνο την χτεσινή βροχή. Τρία χιλιοστά είχαμε μετρήσει εμείς στο βροχόμετρο και 3,2 χιλιοστά μας δίνει ο σταθμός αυτός.

Να σημειώσουμε ότι είναι η δεύτερη εφαρμογή του Πανεπιστημίου -εκτός από ότι αφορούσε το σεισμό και τις συνέπειές του- που αφορά το χωριό μας και μας εξυπηρετεί ιδιαίτερα. Η πρώτη ήταν η κάμερα που τοποθετήθηκε στο σχολείο μας.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.