Ενημέρωση

Από την ΕΡΑ Β. Αιγαίου

Η Διεύθυνση Δασών Λέσβου σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο προχώρησε στον προγραμματισμό των αντιδιαβρωτικών -αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία θα εκτελεστούν στις δασικές εκτάσεις της ευρύτερης περιοχής της Βρίσας που επλήγησαν από τη φωτιά.

Προς τούτο η Διεύθυνση Δασών Λέσβου εκπόνησε μια μελέτη για το σύνολο της καμένης έκτασης στο πλαίσιο της οποίας επιλέχθηκαν επιφάνειες οι οποίες συγκεντρώνουν τις προδιαγραφές κατασκευής αντιπλημμυρικών αντιδιαβρωτικών έργων.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.700.000 ευρώ.  Η μελέτη έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών υποπρόγραμμα «Περιβάλλον». Στο πλαίσιο της μελέτης θα κατασκευαστούν 211 χιλιόμετρα κορμοδεμάτων, 23.970 τετραγωνικά μέτρα κορμοφραγμάτων και πέντε μεγάλα φράγματα συρματοκυβωτίων.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Β. Αιγαίο ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών κ. Φώτης Κράλλης η μελέτη έχει εκπονηθεί και έχει εγκριθεί. Αναμένουμε την απόφαση ένταξη ώστε να προχωρήσουμε με συνοπτικές διαδικασίες όπως ορίζει ο νόμος την ανάθεση.  Θα υλοποιήσουμε το έργο με γρήγορους ρυθμούς για να προλάβουμε τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα τον χειμώνα που έρχεται.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Ενημέρωση

  1. Ο/Η Παναγιώτης Τσάτσος λέει:

    Μακάρι να γινόταν εκλογές κάθε χρόνο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.