Εξαιρετική η εκδήλωση του “Μπάλου”

Εξαιρετική ήταν η χτεσινοβραδυνή εκδήλωση του Συλλόγου “Μπάλος” στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου. Ύστερα από ένα σύντομο προλογικό σημείωμα της προέδρου του συλλόγου Μεταξίας Συκά-Καλαθά, μίλησε για την επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού μας από τους τούρκους, με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο, ο Στρατής Πάντας.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η οκταμελής ομάδα του παπά Στρατή Γιουσμά με τα παραδοσιακά όργανα να ζωντανεύουν σκοπούς της Σμύρνης και την εκπληκτική φωνή του ίδιου να μας μεταφέρει μέσα απ’ τους στίχους των τραγουδιών τον παλμό του ελληνισμού των απέναντι παραλίων αλλά και τη θλίψη για τον αφανισμό του. Ισάξια στάθηκε απέναντί του η “δικιά μας” Άννα Καλαθά η οποία ερμήνευσε αρκετά κομμάτια με την υπέροχη φωνή και εκφραστικότητα που τη διακρίνει.

Τα πρώτα τραγούδια συνόδευσε ένα μικρό χορευτικό σχήμα του “Μπάλου”, βάζοντας έτσι και τη δική τους πινελιά στην όλη εκδήλωση. Παραβρέθηκαν οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Πολιχνίτου και Βρίσας ενώ σε  κάποιο σημείο της εκδήλωσης προσήλθε και ο Δήμαρχος Λέσβου, ο οποίος με το δικό του στύλ έκλεισε την εκδήλωση.

Υ.Γ. Αξίζει να σημειώσουμε και την πολύ καλή θεατρική παράσταση που έδωσε την Τετάρτη ο θεατρικός Σύλλογος “Θέσπις” με σχετικό με την επέτειο έργο. Έμαθα -γιατί δεν κατάφερα να παραβρεθώ- ότι ήταν μια πετυχημένη εκδήλωση και αξίζουν συγχαρητήρια  στην πρόεδρο του συλλόγου Ελένη Κατέχου Παπαφιλίππου για την προσπάθειά της να ενεργοποιήσει το σύλλογο, που τα τελευταία χρόνια αδρανούσε, και σε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.