Από το Σύλλογο της Αθήνας

Α.

Στη μνήμη του Κώστα Αναγνώστου

 Ένας καλός και άξιος Βρισαγώτης, ο Κώστας Αναγνώστου, έφυγε από τη ζωή στα  96 του χρόνια, αφήνοντας πίσω του μνήμη αγαθή. Υπήρξε πάντα ένας σεμνός μαχητής για την πρόοδο και την προκοπή, τόσο για την προσωπική του, όσο και του γενέθλιου τόπου μας.

 Ως επαγγελματίας και αγρότης, όσο ζούσε στην Βρίσα, είχε την εκτίμηση όλων των συγχωριανών του για την αξιοσύνη και την εντιμότητά του. Κι όταν αναζήτησε μια καλύτερη τύχη και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπως έκαναν  πολλοί Βρισαγώτες στις δεκαετίες  του 50 και του 60, παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις που είχε ως εργαζόμενος-υπάλληλος εταιρείας και ως οικογενειάρχης, αφιέρωσε χρόνο και δυνάμεις, μέσα από τον Σύλλογο Βρισαγωτών της Αθήνας – ως απλό μέλος του Συλλόγου, καθώς και ως μέλος, επί πολλά χρόνια, του Δ.Σ. – προκειμένου να κρατήσει ζωντανή και ακμαία τη σχέση και αδιάσπαστη την ενότητα ανάμεσα στους χωριανούς που έμεναν στην Βρίσα και στους Βρισαγώτες της Αθήνας.

Στο χωριό τον περίμεναν πάντα με ανυπομονησία να τους  μοιράσει το νέο τεύχος του Αντίλαλου, του περιοδικού του Συλλόγου, και όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του στο Δ.Σ. θυμόμαστε τη συνεχή παρουσία του στις συνεδριάσεις του Δ. Σ. και στις εκδηλώσεις του Συλλόγου, την ευσυνειδησία και την  προθυμία  του να συνεισφέρει στην επιτυχία των στόχων που έθετε ο Σύλλογος.

 Και όταν, πια, μετά από πολυετή υποδειγματική θητεία ως εξέχον μέλος του Δ.Σ., θέλησε να δώσει την θέση του στους  νεότερους Βρισαγώτες, το Διοικητικό Συμβούλιο, τιμώντας τη μακροχρόνια προσφορά του, ομόφωνα και με την έγκριση της Γεν. Συνέλευσης των Βρισαγωτών της Αθήνας,  τον ανακήρυξε Επίτιμο Μέλος του.

Όσοι τον γνωρίσαμε και είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε μαζί του τον αποχαιρετάμε με ευγνωμοσύνη, με σεβασμό και αγάπη.

Για την  απώλεια, σήμερα,  και του δικού μας Κωστή εκφράζουμε την βαθιά μας λύπη και τα συλλυπητήριά μας στα παιδιά και τα εγγόνια του.

Β.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, και ώρα  12 το μεσημέρι  στην αίθουσά μας «ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ  ΑΛΕΚΟΣ  ΠΟΛΥΖΟΣ», 3ης Σεπτεμβρίου 144, 3ος όροφος, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας .

Ελάτε  να βρεθούμε νοερά στον Πλάτανο του χωριού μας και να ανταλλάξουμε ευχές. Να κάνουμε απολογισμό της χρονιάς που έφυγε και να συζητήσουμε για το χωριό μας. Μετά θα φάμε και θα πιούμε, για να χαιρετίσουμε με όλα τα σωστά του το 2023. Θα ρίξουμε, βέβαια, και καμιά γυροβολιά με τους ωραίους σκοπούς και τα τραγούδια της ζωντανής μουσικής.

Σας περιμένουμε!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.