Παραπέμπεται στις καλένδες η αλλαγή του χωροταξικού σχεδιασμού του Καλλικράτη

Για αργότερα, σύμφωνα με το παρακάτω δημοσίευμα του ΕΜΠΡΟΣ, παραπέμπεται η αλλαγή του Καλλικράτη σχετικά με  τον αριθμό των Δήμων στο νησί μας.

Αρχίζουν να μπαίνουν υποψίες για το αν θα …προκάνουμε μέχρι τις επόμενες δημοτικές αλλαγές με το δεδομένο και της ρευστής πολιτικής κατάστασης της χώρας μας.

Το χωροταξικό πάει για ’13;

Να μην ανοίξει τώρα το χωροταξικό του «Καλλικράτη» και οι επιβεβλημένες αλλαγές που χρειάζονται σε περιπτώσεις αντικειμενικά κακού σχεδιασμού, όπως αυτή της Λέσβου, είναι η κατεύθυνση του πρωθυπουργού προς το Υπουργείο Εσωτερικών. Το οποίο Υπουργείο, όμως, έχει ήδη κινήσει τη διαδικασία για να γίνουν βελτιώσεις σε ζητήματα-προβλήματα, που στην ίδια την πράξη έχουν αποδειχτεί αναγκαίες.

Όπως τόνισε ο κ. Αθανασίου, ακόμη και στο θέμα των έργων περιβάλλοντος είναι εμφανές πως υπήρξε πρόβλημα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί, στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για τις βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την αυτοδιοίκηση. Προχθές η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), προκειμένου να συγκεντρώσει όλες τις προτάσεις για βελτιώσεις, ζήτησε απ’ τις περιφερειακές ενώσεις δήμων μέσα σε δέκα ημέρες να αποστείλουν προτάσεις για τη βελτίωση του «Καλλικράτη». Τις προτάσεις αυτές θα τις συγκεντρώσει η ΚΕΔΕ, προκειμένου να τις υποβάλει μέσω υπομνήματος στο Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο και θα επεξεργαστεί σχέδιο νόμου για τις αλλαγές. Το έγγραφο του προέδρου τής ΚΕΔΕ αναφέρει πως οι προτάσεις των ΠΕΔ θα πρέπει να έχουν την έγκριση των διοικητικών συμβουλίων.

Οι ΠΕΔ αναμένεται, παρά την κατεύθυνση που θα έχει σε πρώτη φάση η προσπάθεια των βελτιώσεων, να θέσουν αιτήματα για το χωροταξικό και για επιβεβλημένες διορθώσεις, όπως στην περίπτωση της Λέσβου.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.