ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Χριστούγεννα σήμερα! Μεγάλη δεσποτική αλλά και οικογενειακή (ή…”κοιλιακή”) γιορτή σήμερα. Σμίγουν οικογένειες, ανοίγουν τα σπιτικά. Πριν λίγες δεκαετίες στα χωριά τα καφενεία τα Χριστούγεννα δεν άνοιγαν καθόλου διότι και οι καφετζήδες έπρεπε να γιορτάσουν με την οικογένειά τους.Γι αυτό και τα πιτσιρίκια έβγαιναν για τα κάλαντα στα καφενεία την παραμονή το βράδυ.

Το φαγητό στο σπίτι σερβίρονταν σε τρεις δόσεις. Αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας (γύρω στις 8.30 το πρωί) σερβίρονταν η σούπα και το βραστό κρέας. Κατά 2-3 το μεσημέρι συνήθως καταναλώνονταν η συκωταριά και το βράδυ το όποιο δείπνο.

Αυτά άλλαξαν ανεπιστρεπτί.

Από τη σχολική χριστουγεννιάτικη γιορτή το 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας με την άνεση της μόνιμης σκηνής.

Φέτος τα παιδιά στριμώχτηκαν στο δάπεδο της φιλόξενης μεν αλλά ξένης αίθουσας. Και χρειάζονται έπαινοι στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς για τις προσπάθειες που κατέβαλαν αλλά θα πρέπει ο στόχος να είναι σύντομα οι σχολικές γιορτές να γίνονται στο χωριό και σε σχολικό χώρο. Η αλλαγή να είναι προσωρινή.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.