Ένα βήμα μπροστά στην ανακύκλωση!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Δ. Λέσβου προβλέπεται ένα (ή μάλλον πολλά) βήματα προς τα μπρος στο θέμα της ανακύκλωσης των απορριμμάτων. Συγκεκριμένα θα γίνεται σε πολλά σημεία ξεχωριστά η διαλογή υλικών από χαρτί, γυαλί, πλαστικό, μέταλλο και βιοαπόβλητα.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

Εγκρίθηκε από το ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου η πρόταση χρηματοδότησης του Δήμου Δυτικής Λέσβου για τη δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης και Πράσινων Σημείων.

Με την ανάπτυξη των συγκεκριμένων υποδομών μέσω της πρότασης που ξεπερνά τα 3 εκ. ευρώ, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου θα εκτρέπει τουλάχιστον 5 ρεύματα αποβλήτων (χαρτί, μέταλλο, πλαστικό, γυαλί, βιοαπόβλητα) που παράγονται στα νοικοκυριά, προς μονάδες αξιοποίησής τους.

Οι προτεινόμενες δράσεις περιλαμβάνουν (α) την προμήθεια εξοπλισμού συλλογής, μεταφοράς και προσωρινής αποθήκευσης (κάδους, container, απορριμματοφόρα οχήματα, κλπ), (β) τη δημιουργία 27 Γωνιών Ανακύκλωσης σε 22 επιλεγμένους οικισμούς, (γ) την κατασκευή 3 Πράσινων Σημείων σε Καλλονή, Άντισσα και Πολιχνίτο, όπου θα συγκεντρώνονται τα διάφορα ρεύματα ανακυκλώσιμων υλικών είτε από τους ίδιους τους πολίτες, είτε από το Δήμο (συλλογή από Γωνίες Ανακύκλωσης) και (δ) δράσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών (οικιακών παραγωγών), ώστε να διασφαλιστεί η ενεργή συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Διαλογής στην Πηγή των ανακυκλώσιμων υλικών.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.