Ο δικός μας υπάρχει;

Σε μια συνέντευξη στην ιστοσελίδα AEOLOS ενός εκπροσώπου της Ελληνικής Ομάδας διάσωσης αναφέρεται ότι η ομάδα συνέταξε έναν χάρτη με τους απινιδωτές που υπάρχουν στο νησί μας ώστε σε μια περίπτωση ανάγκης να γνωρίζει ο καθένας που μπορεί να αποτανθεί.

Τον χάρτη και τις τυχόν πληροφορίες που τον συνοδεύουν δεν μπορέσαμε να τον βρούμε αλλά από την ανάρτηση του site φαίνεται ο χάρτης με το μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Από τον χάρτη προκύπτει ότι δεν υπάρχει απινιδωτής στην περιοχή μας. Μας κάνει εντύπωση το γεγονός να μην υπάρχει απινιδωτής στο ΚΥ Πολιχνίτου. Εκτός τούτου όμως όταν λειτούργησε το ιατρείο του χωριού μας που πρόσφεραν στην τοπική κοινωνία τα αδέλφια Νικέλλη από την Αμερική είχε προικοδοτηθεί με τα εξής όργανα ανάμεσα στα οποία υπήρχε και απινιδωτής:

  1. Ηλεκτροκαρδιογράφος Global τρικάναλος με αυτόματη διάγνωση.
  2. Φορητός απινιδωτής Γερμανίας, μπαταρίας και ρεύματος
  3. Πιεσόμετρο Riestee Γερμανίας, υδραργυρικό.
  4. Οξύμετρο
  5. Ωτοσκόπιο Heine mini
  6. Διαφανοσκόπιο μονό τοίχου

Υπάρχουν τα όργανα αυτά στο ιατρείο του χωριού μας; Υπάρχει ο απινιδωτής (και έχει λειψή ενημέρωση η ομάδα διάσωσης) ή έχει εξαφανιστεί;

Μήπως (το λέω με πολλή περίσκεψη και κάθε επιφύλαξη) δεν είμαστε ικανοί ούτε στο να διατηρήσουμε όσα οι απανταχού χωριανοί μας προσφέρουν;

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.