Ναι μεν αλλά…

Διαβάσαμε σε σημερινή ανάρτηση του lesvosnews.net:

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης  και ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δημήτρης Κουρσουμπάς βράβευσαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 25.10.2022 στην Περιφέρεια,  την πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία της και 6η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα,  Μιλένα Κοντού, αθλήτρια κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης. 

Πολλά συγχαρητήρια στην αθλήτρια που εκπροσωπεί επάξια τη χώρα μας διεθνώς και πολλά μπράβο στον Περιφερειάρχη για την βράβευσή της και για την κατά καιρούς βράβευση και υποστήριξη αθλητών του τόπου μας με σημαντικές διακρίσεις.

Διατυπώνουμε όμως την απορία: Όσοι διακρίνονται στον αθλητισμό δικαιούνται να τιμηθούν από τους ηγήτορες του τόπου μας. Όσοι διακρίνονται στις επιστήμες δεν δικαιούνται κάτι ανάλογο;

Πνευματικές κορυφές διεθνώς καταξιωμένες και βραβευμένες, δεν νοιώθει την υποχρέωση η τοπική κοινωνία δια των εκροσώπων της να τους τιμήσει;

Δεν αναφέρομαι αναλυτικά στους ακαδημαϊκούς Εμμανουήλ Γδούντο και Αργύρη Ευστρατιάδη και όποιους άλλους επειδή ίσως δεν έχω πλήρη εικόνα τους ως προσωπικότητες της επιστήμης και μπορεί να τους αδικήσω. Θα αναφερθώ όμως πιο αναλυτικά στον χωριανό μας Ευάγγελο Γραγουδά που τον γνωρίζουμε καλύτερα.

Στο Πανεπιστήμιο του Harvard υπάρχει έδρα στην ιατρική σχολή που φέρει το όνομά του ενώ στο χώρο του Πανεπιστημίου έχει στηθεί η προτομή του. Έχει ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας από τα ελληνικά Πανεπιστήμια και από πλήθος πνευματικών ιδρυμάτων του εξωτερικού. Πρόσφατα δε έγινε η επίσημη ανακήρυξή του ως Ακαδημακού.

Τέτοιοι επιστήμονες δεν δικαιούνται μια τιμητική εκδήλωση στον γενέθλιο τόπο τους; Αν μη τι άλλο για να γίνουν παραδείγματα και γιατί όχι ινδάλματα για τη νέα γενιά μας!

Θα ρωτήσει κάποιος: έχουν ανάγκη αυτοί οι πνευματικοί κολοσσοί από τέτοια τιμητική εκδήλωση; Η απάντηση είναι: Μήπως ο τόπος μας έχει ανάγκη από τέτοιες εκδηλώσεις και προβολή τέτοιων προσωπικοτήτων;

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.